Pasta & Pizza Recepten

Glutenvrije pizza

Ik ben dol op pizza! Ik koop een glutenvrije bodem en beleg hem dan het liefs zo vol mogelijk. Vandaag vertel ik hoe ik mijn glutenvrije pizza maak.

Een kant en klare glutenvrije pizza heb ik nog niet gevonden in het vriesvak bij de supermarkt, maar de glutenvrije bodems van Schär verkopen ze wel. Er zitten er twee in een doos en ze zijn per stuk verpakt en nog redelijk lang houdbaar ook. Ik koop ze bij de Albert Heijn en twee bodems kosten rond de €3,50. Deze pizza’s eet ik al jaren en ik vind ze erg lekker.

De ingrediënten van deze pizza

 • Pizzabodem van Schär
 • Blikje tomatenpuree
 • Eetlepel suiker
 • Olie (ik gebruik zonnebloem)
 • Gesnipperd uitje
 • Paprika’s
 • Geraspte kaas
 • Mozzarella
 • Plakjes (schouder)ham

Snipper het uitje en fruit die in een pan samen met een flinke scheut olie. Doe daarbij het blikje tomatenpuree met een flink schep suiker. De suiker zorgt ervoor dat de zurige smaak van de tomatenpuree verdwijnt. Doe dit prutje op de pizzabodem. Nu ga je hem beleggen.

Leg zoveel plakjes ham er op als waar je zin in hebt. Daar overheen doe je wat stukjes paprika. Dan flink wat plakken mozzarella en de geraspte kaas. Soms doe ik er ook nog champignons bij, maar die had ik nu niet in huis. Je kunt op een pizza alles doen wat je lekker vindt zoals salami of ananas, verzin het maar en het kan er op. Zo kun je je pizza helemaal naar jouw smaak maken.

Stop de pizza een kwartier in een op 220 graden voorverwarmde oven. Haal hem er dan uit en snij hem met een pizzaroller in stukjes. Smullen maar.

Let wel goed op dat als je een glutenvrije en een niet-glutenvrije pizza tegelijk in de oven doet dat degene zonder gluten bovenin ligt op een schoon rooster zodat er geen kruimels van een andere pizza op kunnen vallen. 

7 Comments Add New Comment

 1. Heb ik tot nu toe nog niet kunnen vinden bij de Jumbo bij mij in de buurt. De gv frikandellen die ze daar zouden moeten verkopen ook niet helaas…

 2. k.j.schilstra says:

  heerlijk… top tip over die tomatenpuree met suiker… geen rare kruidengoedjes met vreemde smaken maar alleen toegevoegde ingrediënten blijf je proeven.. vandaag goudsalamie champignons paprika geraspte kaas en mozzarella met de bodem van schar de lekkerste pizza ooit thuis gemaakt..en dat zelfs lekkerder dan toen ik nog gluten at. Bedankt!!

 3. eleanne fioole says:

  ze liggen bij de jumbo bij het bruine plein bij de andere pizza’s ( zijn wel bijna onzichtbaar).
  hoe ze smaken geen idee ;-)

 4. Marissa says:

  Wat een geweldige site! Ik ben sinds 1,5 week op een glutenvrij dieet en heb veel aan jouw site!
  Ik zie dat dit al een oud artikel is. Wellicht heb je ze al gevonden: de glutenvrije Ristorante pizza’s van dr. Oetker! Superlekker zijn die.
  Toen ik deze pizza’s ontdekte, wist ik dat het dieet wel moest lukken (ik hou nl. heel erg van pizza!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *