Meet Magriet

Graag stel ik jullie voor aan mijn zusje Magriet. Zij is één van mijn twee zusjes en net zo gek op koken en bakken als ik. Vanaf deze week kunnen jullie artikelen verwachten waarin zij op een creatieve manier met een recept aan de slag gaat om die glutenvrij te bereiden. Ook zal ze vertellen hoe het voor haar is om een glutenvrije zus te hebben.

“Ik ben Magriet Schippers, 21 jaar en werk in de psychiatrie. Ik ben opgegroeid met een zus die coeliakie heeft. Ik weet niet beter dan dat we thuis allemaal glutenvrij aten of dat er apart eten werd gemaakt voor Harmke of dat ze zelf bezig was met bakken. Ik ben daardoor gewend geraakt aan de verse zelfgemaakte producten. Pakjes en zakjes gebruik ik daarom zo min mogelijk. Persoonlijk houd ik zelf ook heel erg van bakken en koken en ik probeer graag nieuwe dingen uit. Mijn ideeën kan ik bij Harmke kwijt en die proberen we dan (samen) uit.

Ik weet hoeveel invloed het glutenvrije dieet kan hebben op een leven, maar ik vind het niet zielig. Alles wat niet glutenvrij is, kan je glutenvrij ook maken, dit is het voordeel van zelf bakken. Het vergt tijd en energie, maar het is leuk om het resultaat te zien, te proeven en te delen met anderen. Ik vind het een uitdaging om een recept zo aan te passen dat ik het helemaal glutenvrij kan maken. Soms vind ik glutenvrij zelfs lekkerder!

Ik ga vanaf deze week vertellen hoe je rekening kunt houden met een glutenvrij persoon in je omgeving. Want ik wil mijn zus op een verjaardag niet een nuts geven als de rest gebak heeft. Dan sta ik net zo lang in de keuken totdat ik een lekkere glutenvrije taart heb gemaakt, die iedereen kan mee-eten. Ik wil niet dat Harmke zich ‘anders’ of belemmert voelt. Het liefste maak ik dan alles glutenvrij want dat is (goedkoop) mogelijk!”

Vanaf deze week zullen jullie meer van Magriet gaan lezen.

Ook leuk om te lezen

0 Comments

  1. Leuk hoor zo’n zus-reaktie en dat je mee gaat helpen aan de blog
    >

Geef een reactie