Glutenvrije lunch tonijnsalade

Als ik mijn glutenvrije brood even helemaal zat ben en ook geen zin heb ik een rijstwafel of cracker maak ik het liefst een salade. Afgelopen week at ik deze lunch tonijnsalade. 

Een salade vind ik vrij makkelijk om te maken. Je gooit wat (verse) ingrediënten bij elkaar met eventueel een sausje en tadaa, klaar is je salade. Soms heb ik ineens heel veel zin in sla. Deze groente vult goed en je kunt er eindeloos mee variëren.

Ingrediënten tonijnsalade

  • Veldsla (rucola of een mix van beide is ook lekker)
  • Tonijn in water uit blik
  • Glutenvrije fritessaus of mayonaise, ik vind die van Gouda’s Glorie erg lekker
  • Gesneden uitje
  • Tomaat
  • Zout en peper

Neem een grote schaal voor één persoon en doe daarin de sla. Pak een wat kleiner schaaltje en doe daarin de tonijn en de helft van een gesnipperd uitje. Voeg drie eetlepels mayonaise toe met wat zout en peper. Goed roeren en even proeven of het goed op smaak is.

Leg het tonijnprutje in het midden op je sla. Leg daaromheen wat stukje gesneden tomaat en klaar is je salade. Tonijn vult goed en is erg gezond. Deze salade vind ik dan ook een prima lunch. Je kunt de tonijn eventueel vervangen door zalm. Ook erg lekker! Eet smakelijk.

Ook leuk om te lezen

2 Comments

  1. Ohhh dit ziet er echt lekker uit! Een tonijnmens ben ik niet, maar volgens mij is het prima te veranderen in Zalm. Ik ga het onthouden!

    En ohhhh die beker is echt geniaal! Die moet ik ook hebben! Ik ga binnenkort eens opzoek :D

  2. Pingback: Verslag: Glutenvrije Kerst 2015 - MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie