Glutenvrije geglazuurde cakejes

IMG_0019Cakejes doen het altijd goed. Bij de koffie, op een verjaardag of als (kinder)traktatie. In dit artikel laat ik zien hoe je met behulp van hartjesvormpjes van de Action glutenvrije geglazuurde en versierde cakejes maakt.

Alweer een flinke tijd geleden kocht ik roze en rode cakevormpjes in de vorm van hartjes bij de Action. De shoplog hiervan vind je terug via deze link (klik). Ik had ze nog steeds niet gebruikt, dus dat werd hoog tijd. Samen met Magriet maakte ik lieve zoete cakejes om je vingers bij op te eten.

Ingrediënten

  • 175 gram glutenvrije bloem
  • 150 gram suiker
  • 150 gram margarine
  • 3 eieren
  • 1 grote koffielepel glutenvrij bakpoeder

 

Doe de boter in een kom en mix dit, voeg hierbij de suiker. Klop dan één voor één de eieren erdoor en doe dan de bloem en de bakpoeder erbij. Nog even goed kloppen tot je een  romig beslag hebt. Verwarm de oven vast voor op 160 graden.

vormpjes

 

1. Verdeel de vormpjes over de bakplaat en vet ze goed in met een bakkwast met (zonnebloem)olie zodat je cakejes straks makkelijk uit de vormpjes glijden.
2. Verdeel je beslag over de vormpjes. Zestien Action hartjes vormpjes zijn precies genoeg om al je beslag te verdelen.
3. De cakejes kunnen de voorverwarmde oven in. Bak ze 20 minuten op 160 graden.

IMG_0012Zijn ze niet ontzettend schattig? Helaas zie je de vorm van het hartje niet meer zo goed. Hier gaan we wat aan doen.

IMG_0013Haal alle cakejes uit de vormpjes, snij de bovenkant er af en draai ‘m om. Nu zie je het hartje weer. Om de cakejes te versieren gebruik ik gebaksglazuur en suikerhartjes van Dr. Oetker, allebei uiteraard glutenvrij. Volg de instructies op de verpakking van het glazuur om deze gebruiksklaar te maken.

1. Schenk het glazuur over de cakejes. Dit hoeft niet te precies, een beetje ‘knoeien’ zorgt voor een speels effect. Hoe meer glazuur, hoe zoeter je cakejes worden.
2. Meteen na het glazuur bestrooi je de cakejes met de suikerhartjes. Wees snel, want het glazuur wordt snel hard en je hartjes plakken dan niet meer.

IMG_0018

Het resultaat… Ik vond deze cakejes buitengewoon lekker en mijn vriend en wat vrienden van mij maakte ik er ook erg blij mee. Je kunt de cakejes natuurlijk allemaal in een keer op eten met een verjaardag of traktatie. Doe je dit niet dan kun je ze invriezen of een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje. Ook na een dag bewaren zijn deze cakejes nog erg lekker en niet droog. Eet smakelijk!

9 Comments

  1. Tipje voor het verdelen van het deeg: Gebruik een ijsbolletjes-schep. Geen geknoei meer met 2 lepeltjes en het gaat heel snel!

  2. Pingback: Feesthapjes (iets meer moeite) | Miss Glutenvrij

  3. Oke bedankt, heb ze net gemaakt.
    Ze zijn heerlijk. Kan ik ze ook bewaren in de vriezer?

  4. jannie heyman

    Hallo .leuke recepten heb je
    Vraagje ik had een glutenvrij cadeaubon met appel rozijnen en rum aroma van dr oetker gemaakt .
    Ziek daarna .overgeven .kan de rum aroma over de datum zijn geweest dat ik daar van moest kotsen.
    Of van de becel boter voor brood die ik gedaan had in de cake .er was ook een stukje niet gaar .maar dit was bizar .

Geef een reactie