Filmpje: Wat ik extra meeneem op vakantie

Voor mijn vakantie naar Gümbet, Turkije nam ik een filmpje op om aan jullie te laten zien wat ik extra meeneem op vakantie omdat ik een glutenvrij dieet volg. Bekijk ‘m hier.

Ik mocht vanwege mijn dieet van mijn vliegmaatschappij (ArkeFly) 15 kilo extra meenemen. Die extra kilo’s heb ik niet eens nodig gehad, samen met mijn vriend kwam ik op ruim 38 kilo voor tien dagen (netjes! al zeg ik het zelf…). Toch vraag ik de volgende keer weer gewoon die extra ruimte aan, dan kan ik nog meer meenemen.

Het dieetpasje dat je ziet in het filmpje kun je bestellen via de site van de Nederlandse Coeliakie Vereniging www.glutenvrij.nl. De Eko Plaza is een biologische supermarkt die glutenvrije producten verkoopt. In een volgend artikel ga ik verder in op mijn glutenvrije eetmomenten  in Turkije.

Ook leuk om te lezen

5 Comments

 1. Leuk filmpje Harmke!
  Leuk om te zien wat jij allemaal extra mee neemt.
  Maar wat slik jij veel pillen. Is dat op dokters-advies? Wat mij ook op valt dat jij veel brood eet, waar eigenlijk nauwelijks voedingswaarde in zit en nauwelijks vult. Tja, en dan helpen die pillen natuurlijk weer ;-)
  Groetjes, Mirjam

  • Dank je Mirjam. Jep dit slik ik op doktersadvies. Tien jaar terug kampte ik met te weinig botdichtheid dus dat wordt altijd nauwlettend in de gaten gehouden. Ook was ik vaak erg moe en daarom slik ik vitamine B. De multi slikte ik altijd al. Cranberry is voor mijn blaas. Brood vult inderdaad niet heel erg goed. Ik beleg het wel erg rijk met vlees, vis, salade of ei. Ook eet ik erg veel tijdens het avondeten. Brood boeit me niet zoveel, dat eet ik vooral omdat ik het lekker vind en omdat het makkelijk is. Doe mij maar een goede salade, uitsmijter of bord warm eten :). Wat eet jij als ontbijt en lunch?

   • Heb een tijdje geleden een eetdagboekje bijgehouden. Eerst voor de Viva (zie http://ikbenglutenvrij.nl/?p=4680), daarna voor mijzelf en de lezers van mijn blog (zie http://ikbenglutenvrij.nl/?p=4143 en verder).
    Als ontbijt eet ik meestal zelfgemaakte muesli van havervlokken, walnoten, zaadjes en gedroogd fruit met yoghurt. Als lunch eet ik zelfgemaakt brood (of haverbrood van Mam’s) met zoet beleg (want makkelijk mee te nemen). Of een salade of een restje van de dag ervoor.

Comments are closed.