Broodje filet american met ei

filet

In dit artikel broodjes voor de stevige trek! Namelijk met filet american en ei. Bekijk hoe ik mijn ‘honger’ stil met deze goed belegde broodjes.

Ingrediënten

  • Vier kleine boterhammen (ik gebruikte zelfgemaakte boterhammen van Semper (recept))
  • Filet american naturel (die van AH eigen merk is glutenvrij)
  • 2 eieren
  • augurk
  • ui
  • Franse mosterd (Kühne is glutenvrij)
  • Sweet chili saus (Go Tan is glutenvrij)
  • Zout & Peper

1. Kook één ei. Je doet het ei in een pan met koud water op het vuur, wacht tot het water kookt en laat het ei vervolgens 6 minuten koken. Giet daarna flink veel koud water over je ei zodat ie ‘schrikt’ en je het schilletje er makkelijk af kan halen.
2. Snij ondertussen de ui en augurk in kleine stukjes.
3. Bak het andere ei in wat boter en strooi er wat zout en peper op.
4. Besmeer alle broodjes met een laagje filet american.
5. Beleg ze met de ui en augurk.
6. Pel je ei en snij deze in dunne plakjes, verdeel het ei over twee broodjes en bestrooi het met wat zout en peper.
7. Smeer over je ei een laagje mosterd en een laagje sweet chili saus. (Mosterd en sweet chili saus op dit broodje klinkt misschien wat vreemd, maar het is echt een super lekkere combinatie.)
8. Snij je gebakken ei in twee stukken en leg deze op je overige twee broodjes.

Na deze broodjes heb je beslist een flinke tijd geen trek meer. Prima dus als stevige lunch of anti-kater ontbijt. Eetsmakelijk!

Ook leuk om te lezen

6 Comments

  1. Mirjam Yahoo

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Op 26 sep. 2012 om 17:35 heeft Miss Glutenvrij het volgende geschreven:

    > >

  2. Vanmiddag het broodje met het gebakken ei gegeten. Tjonge, vingers erbij afgelikt. Zalig! Dank je wel, Harmke!
    Groetjes, Astrid

  3. Hey Harmke,
    Net gemaakt en het is inderdaad een flinke maaltijd! Erg lekker, toch zou ik volgende keer de chilisaus en mosterd vervangen voor currykruidenketchup van Hela (is ook glutenvrij), denk dat die smaken beter overeenstemmen.
    Groet!

    • Miss Glutenvrij

      Hoi Patrick, je kan natuurlijk naar smaak variëren wat jij lekker vindt. Hela is inderdaad glutenvrij, maar dat eet ik niet ivm E621/mononatriumglutamaat dat er in zit.

Geef een reactie