Pastasalade met kipreepjes en honing mosterd dressing

IMG_00272

Soms ben ik het lunchen met brood even helemaal zat en heb ik zin in iets anders. Een alternatief is dan de salade. In dit artikel laat ik zien hoe ik een lekkere pastasalade maak met verse ingrediënten en kipreepjes. Je trek is na deze salade meteen voorbij en je kan er de hele middag weer tegenaan.

Glutenvrije pasta koop je tegenwoordig in bijna elke supermarkt en het is er in vele soorten en maten. Ik ben dol op de zogenoemde fusilli en maakte daarmee een lekkere salade voor twee dagen. Je kunt de salade natuurlijk ook meteen met z’n tweeën opeten.

Ingrediënten voor 2 personen of 2 dagen

  • 125 gram glutenvrije pasta, ik gebruikt fusilli van 3 Pauly
  • Een kwart deel van een komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 á 2 lente- of bosuitjes
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 2 eetlepels honing mosterd dressing, die van Remia is glutenvrij

1. Kook de pasta met een snufje zout tot het gaar is.
2. Snij ondertussen de komkommer, tomaat en ui klein en doe dit in een  bak die je kan afsluiten en in de koelkast kan zetten.
3. Overgiet de gekookte pasta met flink veel koud water zodat de fusilli niet aan elkaar gaat plakken.
4. Doe de kipreepjes bij de groente.
5. Doe de pasta bij de groente en de kipreepjes.
6. Doe hierbij twee eetlepels honing mosterd dressing en roer alles goed door elkaar. En klaar is je pastasalade. Eetsmakelijk!

Je kunt deze salade goed een dag van tevoren maken en in de koelkast zetten voor je lunch van de volgende dag, de dressing trekt dan nog meer in de ingrediënten. De salade is een paar dagen houdbaar in de koelkast . Ook is het een ideale lunch om mee te nemen als je onderweg bent of op je werk. En voor een verjaardag of feestje is dit een lekkere salade die je van tevoren kan bereiden.

3 Comments

  1. Pingback: Photo Diary – week 6 | Miss Glutenvrij

  2. Ik heb dit gisteren gemaakt en het was heerlijk!! heb alleen speltpasta gebruikt

  3. Pingback: Glutenvrije pasta pesto salade - MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie