Tortilla’s / Wraps

Drie hoeraatjes voor de Xenos, want deze ( naar mijn mening toch al fantastische winkel) verkoopt glutenvrije maiswraps. In dit artikel laat ik zien hoe ik mijn wrap het liefst eet. 

Mijn zusje Magriet is dol op wraps. Wanneer zij vertelde dat ze wraps ging eten, baalde ik best wel eens dat ik dit gerecht niet mag eten. Natuurlijk is er een glutenvrij alternatief, maar wat zijn die krengen duur. Ruim VIJF EURO!!! voor twee van die pannenkoeken. En zo geweldig vond ik ze niet eens, ze vallen snel uit elkaar. Gelukkig verkoopt de Xenos al een tijdje in hun vaste assortiment de Corn Tortilla’s. Met enorme letters staat op de verpakking dat deze maispannenkoekjes glutenvrij zijn en je betaalt voor acht stuks (maar) €1,39. Kijk, now we’re talking.

Ik heb zelf altijd genoeg aan zo’n drie a vier wraps, deze beleg ik dan wel flink. Je kunt de tortilla’s goed invriezen. Eet je ze alleen dan wil ik je aanraden de wraps per portie in te vriezen. Hieronder laat ik zien hoe ik mijn tortilla beleg.

Ingrediënten (warm)

 • 250 gram rundergehakt
 • Champignons
 • Ui
 • Paprika
 • Blikje mais (met eventueel kidneybonen en/of andere groente)
 • Zout & Peper

Ben je een echte vleeseter dan kun je meer gehakt gebruiken. Achteraf gezien had ik er teveel mais ingedaan, de smaak overheerste. De volgende keer doe ik er maar één blikje mais in.

Bak eerst de gehakt zonder boter of olie (er komt genoeg vet uit het gehakt) in een wok. Doe daarbij de verse groenten en daarna het blikje mais erbij. Roer alles nog even door elkaar tot ook de mais goed warm is.

Verwarm de oven voor volgens de tortilla verpakking en pak een ovenschaal. Maak elke wrap goed nat (niet drijfnat) met water en stapel ze op elkaar in de ovenschaal. Hoe natter je de wrap maakt hoe zachter ie wordt. Doe ze vervolgens in de oven.

Ingrediënten (koud)

 • IJsbergsla
 • Creme Fraîce
 • Cherrytomaatjes of gewone tomaat in kleine stukjes
 • Raspkaas

Als je wraps klaar zijn uit de oven en je gehaktmengsel warm is, kun je aan de slag met beleggen. Ik begin altijd met een laagje creme fraîce, dan het gehakt, de sla, de kaas en daarbovenop de tomaatjes. Je kunt de wrap zo op je bord laten liggen, in stukjes snijden en eten of je rolt ‘m op en eet ‘m uit de hand. Eetsmakelijk!

Edit: door oplettende lezers van mijn blog heb ik begrepen dat er op de achterkant van de verpakking van de maiswraps staat dat er toch sporen van gluten in kan zitten. Ik zelf neem dit altijd met een korreltje zout en zie dit als indekken van de fabrikant, maar ben je extreem gevoelig voor gluten dan kun je deze wraps misschien toch beter laten staan.

Ook leuk om te lezen

20 Comments

 1. lijkt me héérlijk, EN… supermakkelijk. Ik kan redelijk koken, maar maak graag gebruik van de fantasie van anderen. In dit geval vaak jouw creaties (-;

   • Hoi,

    Ook ik heb ze regelmatig gehad en hoe vaker ik ze at, hoe meer de smaak me ging tegenstaan. Ik vind ze echt niet lekker en ja, met veel beleg kan je alles wel oké maken, maar daar word je ook niet slanker op. Wat ik doe: gv pannenkoeken bakken en die vullen met alles wat je maar lekker vindt. Zelfgebakken pannenkoeken zijn een stuk minder stug en smaken prima. Ook koud erg lekker. En: mijn man en zoon eten ook gv pannenkoeken. Dat hebben ze echt niet in de gaten………. Zit je ook niet vast aan het bakken met twee pannen, 2 spatels en stress als je per ongeluk toch met jouw spatel de “verkeerde” pannenkoek omdraait. Ideaal.

 2. Ik deze vanavond gegeten vond ze heel erg vies helaas ook kreeg ik de welbekende buikpijn na het lezen van het etiket kan het sporen van gluten bevatten helaas ik vertrouw ze niet

  • Oh wat jammer Marcella! Echt balen dat je buikpijn kreeg! Op zoek dus naar een alternatief. Ik vind het dan wel heel slecht dat er in koeieletters GLUTEN FREE op staat. Dat mag dan wel met een * erbij die verwijst naar dat er wel degelijk sporen in kunnen zitten.

   • Ja vind het echt erg ging achteraf pas lezen en zag het staan uitkijken dus ;)

 3. Hoi,
  Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd om ze te maken, hoe is de smaak? zijn ze erg taai of valt dat wel mee?
  Mijn 3 kinderen en ik het coeliakie. ik denk dat ik ze ga proberen en als 1 van ons buikpijn krijg, dan eten we ze niet meer.
  gr Linda

  • De smaak is best ok, vooral met crême fraiche en veel beleg. Maak de wraps wel goed nat, dan zijn ze zachter. Ik hoop voor je dat je er geen last van krijgt.

 4. Ik heb ze vandaag gehaald. 10 pakjes (want ik ben broodverslaafde en hou ook van tortilla’s etc). Beetje spijt van. Ik vind ze niet te eten! Heel droog/melig, ook al maak ik ze goed nat. En ik vind dat ze een chemisch luchtje hebben. Volgende keer ga ik er iets anders mee doen, al weet ik niet wat. Misschien in stukjes breken en door de wok doen, zodat ze het sap van vlees en groente opnemen en de boel flink kruiden. Misschien reepjes in de soep. Wie weet is krokant bakken ook wel lekker.
  Na dit gezeur van mij, ben ik toch blij met de tip en toch blij met iets broodachtigs in huis te hebben. Ik verzin nog wel wat op de smaak.

  • Hoi An, ben het met je eens. Ik vind ze ook niet lekker en erg droog. Gelukkig had ik maar 3 pakjes gehaald, dus ik zit ook nog te denken wat ik met die andere ga doen.

 5. En ik heb ze vanochtend gebakken in een pietsje olie. Ja, veel beter. De (voor mij) chemische smaak en meligheid verdwijnt en er valt wat te bijten. Ik zal niet meer zeuren. En nogmaals bedankt voor de tip voor de tortilla’s bij de Xenos.

 6. De smaak is inderdaad wat anders dan gewone wraps, maar met voldoende lekkere vulling is het voor de afwisseling wel lekker. Ik vind zelf de taco’s heel lekker (zelfde vulling als jij hebt) die zijn hard. De saus die je met zure room aan moet maken, die hoort bij de WRAPS-kit van AH, en de kruidensaus vind ik heel lekker. De wraps zijn niet glutenvrij dus die kun je niet gebruiken. (daar heb je dan weer de Xenos of Taco”s voor;)

 7. Ondanks de wisselende reacties heb ik toch eens een pakje gehaald om uit te proberen als afwisseling op de lunch. Ben benieuwd!

  Op de verpakking staat overigens wel dat ze sporen van gluten kunnen bevatten. Met mijn glutenintolerantie is dat geen probleem, maar voor mensen die echt coeliakie hebben zou ik dit niet aanraden.

 8. 7 november 2013 van Marit
  Waarschuwing: De corn tortilla is inmiddels vervangen door een nieuwe ” maistortilla”. Met tarwezetmeel…..Nu kun je glutenvrije betaalbare tortilla’s alleen nog bestellen bij http://www.glutenvrijewebshop.nl helaas!

 9. Helemaal super, bedankt voor de tip!
  (ook over het invriezen)
  Xenos, here I come!

 10. Ik snap wel dat mensen de wraps van xenos niet lekker vinden. Ik zag ze van de week ook liggen, maar er zat een enorme waslijst aan E-nummers in, vandaar waarschijnlijk ook de chemische smaak.

 11. Je kan zelf ook tortilla’s maken van bijv. Kikkererwtenmeel, tapioca meel en boekweitmeel. Maak er lekker veel en vriez overige in voor de volgende keer.
  Een ander (vers) alternatief is om een dunne ei pannenkoek te bakken en deze gebruiken als tortilla/wrap.
  Zelf bakken scheelt een hoop E nummers, suikers, teveel zouten. Zelf bepalen wat er in zit.

Geef een reactie