Wat ik op een vrije dag eet

Laatst heb ik een dag lang bijgehouden wat ik precies eet en op welk tijdstip. Het lijkt me leuk om dit aan jullie te laten zien. Kijk mee naar de foto’s van wat ik een dag lang at. 

Dit zijn de foto’s van wat ik at op een dag dat ik vrij was en dus niet hoefde te werken. Op dagen dat ik werk, heb ik een vaster patroon qua eten en eet ik op andere tijdstippen. Deze foto’s zijn een afspiegeling van wat ik eet op een dag in  het weekend en dan eet ik vooral wat me te binnen schiet, waar ik zin in heb en soms ook buiten de deur.

09.40 uur: Mijn ontbijt. Een kommetje magere franse kwark met honing en walnootjes, dit is echt mijn lievelingsontbijt op het moment. Een kopje regular senseo koffie met koffiemelk, zonder mijn bakkie in de morgen start ik de dag echt niet. Wel grappig om te vertellen, is dat ik twee jaar geleden nog geen koffie luste en ik langzaamaan begon met slappe cappuccino. Inmiddels ben ik dus een echte addict ;). Mijn vitaminetabletten: 1 multivitamine, 1 B-100 complex, 1 cranberrytablet en 2 calciumtabletten. De tabletten slik ik weg met een glas kraanwater en dit doe ik op doktersadvies vanwege mijn glutenvrije dieet.

12.00 uur: Plakje jonge kaas terwijl ik mijn tosti’s klaar maak.
12.15 uur: 1 tosti ham, kaas en mozzarella en 1 tosti mosterd kipfilet met een kop groene thee.

13.32 uur: Glas Hero Fruit & Co Bosvruchten – Appel. Op de achterkant van de fles staat dat dit drankje glutenvrij is, heel fijn. Ik word er blij van als producenten van voedingsmiddelen dit doen.
14.31 uur: Nog een glas Hero Fruit & Co Bosvruchten – Appel. Wat vind ik dit drankje lekker.

16.21 uur: Boerenomelet: 2 eieren met champignon, een handje soepgroenten en wat zout en peper. Als ik trek heb, neem ik vaak een ei, ik ben dol op ei en mijn trek is na het eten ervan weg.

17.45 uur: Lekker snacken bij de Mac met mijn vriend! Ik bestelde een salade met gegrilde kip en caesar dressing. Daarbij nog een medium franse frietjes en twee keer fritessaus en een flesje water. Alles is natuurlijk glutenvrij! Ik zit niet wekelijks bij de Mac Donalds, maar zo af en toe vind ik wat fastfood naar binnen werken lekker.

18.50 uur: In de auto onderweg naar de bioscoop nam ik een paar Dubbeldekkers van Autodrop. Deze dropjes had ik nog in de auto liggen, inmiddels zijn ze op. Ik heb niet standaard iets te snoepen in de auto, maar soms heb ik er ineens trek in en dan haal ik weer een zakje. Die eet ik dan geleidelijk op elke keer als ik in de auto zit.

19.30 uur: Met mijn vriend en zusje Esther ging ik naar de film De Verbouwing. Om 19.30 uur startte de film en tijdens de film heb ik M&M’s gegeten, daarbij dronk ik het Mac Donalds flesje gevuld met kraanwater. Ik at de gele variant M&M’s, mijn zusje de blauwe (NIET glutenvrij) en mijn vriend de bruine (WEL glutenvrij). Toen de film was afgelopen had ik nog wat nootjes over, die heb ik mee naar huis genomen en op een andere dag opgegeten. Met deze drie zakken heb ik de film American Gangster besteld.

Dat was het. Na de M&M’s heb ik niets meer gegeten. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik at op mijn vrije dag. Ik wil met dit artikel niet zeggen dat ik het goed doe qua eten en dat anderen het ook zo zouden moeten doen. Ik wilde jullie gewoon een keer laten zien wat ik eet en lekker vind.

Hoe eten jullie op een vrije dag of in het weekend? Eet je dan ook anders dan op een doordeweekse dag?

Ook leuk om te lezen

8 Comments

 1. ik vind dat je dan nog heel wat eet op een dag. Ik kom er vaak bij lange na niet aan, en als ik dan ook nog drop, mm’s en zo eet, groei ik helemaal dicht! Soms heeft iets vervelens ook wel een positief kantje… maar ik benijd je beperkingen niet (-;

  • Dit was ook wel een dag waarop ik veel at. M&M’s eet ik bijna nooit vanwege de vele calorieen en de Mac is ook iets van eens in de zoveel tijd. Maar ik ben wel een echte bougondier. Veel en lekker eten, ik houd ervan.

 2. Ik vind het knap dat je na een grote omelet ook nog eens trek hebt in avond eten. Vaak zit ik al vol.

  Zou je het vervelend vinden als ik dit idee overneem voor op mijn Glutenvrije blog? Dus in de vorm van een eetdagboek?

  • Ik kan altijd eten haha! Ben een grote eter en vind veel lekker.

   Nee, natuurlijk vind ik dat niet vervelend. Ik zou het wel leuk vinden als je erbij vermeld dat je dit idee van mij hebt, met mijn website erbij :). Ben benieuwd naar jouw eetdagboek.

 3. Even vraagje; ik zie dat jij de kip salade hebt van de mc. Maar op de site staat er dat er gluten in zitten, toch eet jij het. Hoe? Zit de crutons enz apart?

 4. Pingback: GV blogweek: ‘Wat ik vandaag eet’ | Miss Glutenvrij

 5. Wat eet jij verrekte slecht zeg.
  Ongelooflijk wat een troep jij wegharkt.

  Jij bent geen grote eter, want je eet nauwelijks voeding.
  Als je normaal zou eten zou je niet zoveel zooi hoeven weg te harken.

  Schandalig zeg.

Geef een reactie