Glutenvrije pasta pesto salade

Ik maakte een lekkere glutenvrije pastasalade met kipreepjes en pesto met lekker veel sla. Een goede lunch of lekker als frisse maaltijd. 

De pastasalade met kipreepjes en honing mosterd dressing viel erg in de smaak bij mezelf (ik hoop bij jullie ook als je ‘m gemaakt hebt). Ik vond de salade erg lekker en hij vulde goed. Ik lunch iedere dag (vanwege mijn werk) tussen 13.30 en 14.00 uur en met zo’n pastasalade houd ik het tot het avondeten zo rond 18.00 /18.30 uur prima uit zonder tussendoor ongezond te snaaien of daar behoefte aan te hebben.

Ingrediënten

  • 125 gram glutenvrije pasta
  • 2 flinke eetlepels pesto alla Genovese
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 klein handje pijnboompitten
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • Handje jonge bladsla

Werkwijze

1. Kook de pasta volgens de verpakking gaar.
2. Rooster de pijnboompitten door ze even in een koekenpan op het vuur te zetten.
3. Snij de mozzarella en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doet dit samen met de kipreepjes en de pijnboompitten in een afsluitbaar bakje. Zo kun je de salade van tevoren maken, meenemen of voor meerdere dagen maken.
4. Doe de gekookte pasta en twee flinke eetlepels pesto in het afsluitbare bakje. Je salade is nu in principe klaar en je kunt ‘m een paar dagen zo in de koelkast bewaren. Wanneer je de salade daadwerkelijk gaat eten doe je de sla erbij. Doe je dit eerder dan zal de sla heel slap worden.
5. Een flinke hand sla erdoor en smullen maar! Ook erg makkelijk om mee te nemen.

Ik vond dit echt een super lekkere salade. Het zijn zoveel smaken bij elkaar die goed bij elkaar passen. Eet smakelijk!

Ook leuk om te lezen

0 Comments

Geef een reactie