Geroerbakte andijvieschotel

andijvie

Op verzoek deel ik in dit recept van de heerlijke glutenvrije andijvieschotel met jullie. Dit gerecht is niet heel moeilijk om te maken, maar is super lekker!

Ik zie trouwens nu ik dit schrijf pas dat er nog damp van het eten af komt. De ovenschotel is bloedje heet als ie uit de oven komt dus pas op met je mond en tong verbranden. Hier komt dan het recept voor vier personen:

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 kilo andijvie grof (het beste kun je een krop kopen die kun je goed grof snijden)
  • 250 gram spekjes
  • 2 blikjes tomatenpurree
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 zakjes aardappelpuree (voor 4 personen) of zelfgemaakte puree
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Zout en peper

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Andijvie (grof snijden en) wassen, doe dit goed want er zit altijd veel zand in andijvie. Gehakt rullen met peper en zout, voeg de tomaatpurree bij het gehakt. Doe de gehakt in een ovenschaal. Knoflook en ui samen bakken. Doe de knoflook en ui in de ovenschaal met gehakt. Andijvie in kleine delen roerbakken met flink wat peper tot het vocht er uit is. Doe de andijvie in de ovenschaal. Bak de spekjes (ik giet altijd wat vet af tijdens het bakken, anders heb ik helemaal het idee dat m’n anderen dicht slippen). Leg de spekjes op de andijvie in de ovenschaal. Maak puree, dit kan met aardappelen door ze te koken en te stampen met melk of je pakt een zakje en bereidt dit volgens de verpakking. De puree doe je ook in de ovenschaal en de kaas strooi je er overheen. Zet de ovenschaal twintig minuten in de voorverwarmde oven.

Ik gebruik een wok om alles in te bakken. Tussen de ingrediënten door hoef je de pan niet af te wassen. De smaken verweven hierdoor met elkaar en dat maakt de ovenschotel nog lekkerder. Je kunt de spekjes eventueel weglaten als je geen varkensvlees eet. Eet smakelijk.

5 Comments

  1. Pingback: Eetdagboek februari | Miss Glutenvrij

Geef een reactie