Apple crumble

IMG_0020 - kopieNa het maken van de apfelstrudel had ik nog twee appels over en omdat ik het zonde vind om eten weg te gooien maakte ik een nieuw recept met dit fruit: apple crumble. Makkelijk en erg lekker als toetje of tussendoortje. 

Ik eet nooit gewoon een appel, ik krijg er namelijk ontzettende trek van, mijn hele maag gaat er van knorren. Maar ik ben dol op appel verwerkt in gebak, hapjes en desserts. In dit artikel laat ik zien hoe je in een handomdraai apple crumble maakt. Lekker als toetje of voor de lekkere trek.

Ingrediënten

  • 2 appels (ik gebruikte Rubens appels)
  • 50 gram glutenvrij bloem (ik gebruikte bloem van Schär dat ik nog had liggen)
  • 50 gram suiker
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • Snufje zout

Ik heb deze apple crumble heel erg basic gehouden en gemaakt met ingrediënten die de meeste mensen standaard in huis hebben staan. Je kunt natuurlijk naar smaak ingrediënten als rozijnen en kaneel toevoegen.

Werkwijze
Schil de appels en snij ze in plakjes. Leg ze vervolgens in een lage ovenschaal waar je bakpapier in hebt ingelegd. Over de appels strooi je de basterdsuiker. Mix de bloem, de (gewone) suiker, de boter en het zout in een keukenmixer tot je een kruimelig deeg ziet ontstaan. Dit strooi je over de appels heen. Zet de schaal 40 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

En smullen maar. Ik sneed de apple crumble in stukjes en serveerde het ’s avonds toen ie nog warm was bij de koffie. Dit gerecht is ook erg lekker  met een bolletje (vanille) roomijs. Eet smakelijk.

Ook leuk om te lezen

16 Comments

  1. Ik gebruik graag appel in GV gebak, want dan wordt het gebak niet zo droog. Dus dit recept ga ik ook eens uitproberen!

  2. Hoi Harmke,

    Deze kerst was het mijn beurt om voor een lekker dessert te zorgen. Afgelopen week heb ik ergens apple crumble gegeten, was heerlijk. Dus nu kwam het plan om deze glutenvrij te maken zodat onze zoon van 12 er ook van kon genieten. Al zoekend op internet kwam ik op je site en heb je recept gebruikt. Eerst heb ik natuurlijk een “proefversie” gemaakt om zeker te weten dat het ook voor de niet glutenvrije eters lekker zou zijn. Ik kan je zeggen dat was al een groot succes. Gisteren heb ik voor 8 personen de apple crumble gemaakt. Je recept heb ik iets aangepast. Dat wil zeggen, wat minder suiker. Bij het deegmengsel heb ik ook nog koek- en speculaaskruiden gedaan. En bij de poedersuiker kaneel. Ik kan je zeggen dat iedereen complimenten bleef geven en het echt jammer was dat de schaal helemaal tot op de laatste kruimel leeg was.

    Ik heb je blog bij mijn favorieten gezet en kom hier zeker nog vaak terug. Sterker nog ik heb de link van de site al aan meerdere mensen die ook glutenvrije eters hebben doorgegeven!

    Dank je! Ook namens mijn glutenvrije knul.

    Groetjes,
    Claudia

  3. Pingback: Zomerfruitcrumble | Miss Glutenvrij

  4. Pingback: Bramencrumble | Miss Glutenvrij

  5. Please convert to English. Looks delicious, but most us us need a conversion to English..

  6. Pingback: Happy Birthday Mom! | I Love Green Grass

  7. Ik wil de apple crumble met kerst maken. Voor hoeveel personen is het recept?

    groeten Karlijn

  8. Had laatst na het opnieuw lezen van dit recept een Apple Crumble gemaakt.
    Natuurlijk erg aangepast (veel kaneel erbij, iets minder suiker gezien er ook slagroom bij kwam, en wat meer deeg)…
    Maar handig om dit als basis idee te hebben.

    Maar heerlijk, en inderdaad simpel! :)

  9. Ik mag geen normale suiker, mag er ipv de genoemde suiker ook 2x kokosbloesemsuiker in?

  10. heerlijk. IK heb het met mijn kleinzoon van 4 gemaakt; Hij vond het zo heerlijk dat hij het restje mee naar huis genomen heeft om als ontbijt te eten. Heb wel half gewone glutenvrije b loem en half boekweitbloem gebruikt.

  11. Toos Heldens

    Ik heb het gister voor het eerst geproefd moet zeggen heerlijk ga ik zeker zelf ook maken.
    ben blij dat ik op jouw site geattendeerd werd.Toos

Geef een reactie