Recepten Taart & Gebak

Glutenvrije Appel honing cake

Dit is zo’n ontzettend lekkere cake. Het recept kreeg ik een tijdje geleden van de moeder van een goede vriendin van me en ik maak de cake nog regelmatig. Makkelijk en vooral heel lekker. De appel honing cake. Lees verder voor het recept.

Een gewone cake is ook zo standaard en zoals jullie weten houd ik van variatie in de keuken. Ik leukte de standaard cake op met appel, honing en kaneel.

Ingrediënten

 • 80 gram boter (margarine)
 • 180 gram suiker
 • 150 gram rijstebloem
 • 30 gram ketanmeel
 • 3 eieren
 • 8 gram bakpoeder (half zakje)
 • 1 appel
 • 1 eetlepel bloemenhoning
 • halve eetlepel kaneel

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de suiker met de boter heel goed. Laat de mixer even lang draaien. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het meel en de bakpoeder toe. Voeg de appel, kaneel en honing toe. Beboter een cakeblik of leg er bakpapier in zoals ik. Op de zijkanten heb ik nu boter gedaan omdat ik nogal ruzie kreeg met het bakpapier. Zo werkt het ook goed en gaat de cake niet plakken aan het blik. Doe je beslag in de cakeblik en zet deze een uur in de oven. En smullen maar.

Je kunt de cake alvast in plakken snijden en in de diepvries doen. Handig om mee te nemen naar je werk of school of om even voor de visite komt uit de vriezer te halen zodat je een lekker stuk cake bij de koffie kunt serveren. Eetsmakelijk!

12 Comments Add New Comment

 1. janneke says:

  lekker en mooi cakeje heb je gemaakt. Ziet er goed uit, en met zo’n machine om te mizen is ie ook zo klaar. Zet die mixer denk ik maar op mijn verlanglijstje…

 2. Ema says:

  Afgelopen zaterdag heb ik deze appelcake met veel plezier gebakken – het was puur smullen maar :)[zondag heeft ie niet gered]
  Dit is echt een verrukkelijk recept! Thanks!

 3. Marjon (Uitgelezen) says:

  Ik heb deze vandaag gemaakt en overenthousiast als ik was, maakte ik er direct twéé. En lekker dat het is! Wat een fantastisch recept, simpel, niet duur (want ik haal rijstmeel en ketanmeel gewoon bij de Aziatische supermarkt) en het smaakt verrukkelijk! Ook mijn ouders-die-op-de-thee-kwamen en die gewoon gluten eten, vonden de cake heel erg lekker. Leuk om te horen!

  Nog bedankt voor het recept!

  Groetjes, Marjon.

 4. het ziet er heerlijk uit ! ik ben blij dat er zo’n site bestaat want ik voelde me altijd alleen met gluten allergie en nu weet ik dat er meer mensen bestaan met een intolerantie! dit helpt me echt!!

  Bedankt!!!!

 5. Hanny says:

  Hoi Harmke,
  Bij dit recept las ik dat je ruzie kreeg met het bakpapier in de cakevorm.
  Ik maak het bakpapier altijd even nat met warm water, dan knijp ik het goed uit en dan kan je het makkelijk in de vorm vouwen.
  Werkt bij mij heel erg goed!
  Bedankt voor je lekkere recepten!
  Hanny

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *