Win: Happy Herbi + kortingsactie & recept

406277_412984798757700_248253450_n

Voor een lekker stuk taart mag je me ’s nachts wakker maken, ik ben er dol op. Daphne van Happy Herbi weet hoe ze lekkere taarten moet maken. Veganistisch en nog suiker- en glutenvrij ook. Ik mag haar lekkernijen verloten, heb een kortingsactie voor jullie en een recept. Maak kennis met Happy Herbi.

Ik kwam met Daphne van Happy Herbi in contact en zij maakt veganistisch lekkernijen zonder gluten. Hoe leuk is dat? Ik was meteen enthousiast. En omdat ik jullie ook graag kennis laat maken met Happy Herbi heb ik een kortingsactie en mag ik een bon van €10 euro verloten. Je mag hiermee zelf iets lekkers uit het assortiment van Happy Herbi kiezen.

Happy Herbi
Inmiddels is Happy Herbi uitgegroeid tot een bedrijf waar men terecht kan voor vrijwel alle diensten en producten met betrekking tot 100% plantaardige en biologische voeding. Een groot deel van het aanbod van Happy Herbi valt ook onder “raw food”, een culinaire trend die steeds meer aanhang vindt. Zo kun je bij Happy Herbi terecht voor veganistische catering, workshops plantaardig koken of een diner in het huiskamerrestaurant in Hoorn. Bovendien kun je Daphnes lekkernijen, zoals rauwe chocola en koekjes, ook bestellen via haar webshop. Zoals witte chocoladebonbons met een zachte vulling van pecannoten en ahornsiroop of hartvormige koekjes met cashewnoten en aardbei.

De veganistische keuken bevat geen dierlijke ingrediënten. Daardoor zijn allergenen zoals lactose en ei al uitgesloten. Daphne gebruikt ook geen gluten of suiker in haar creaties en heeft ook een assortiment zonder noten en een aantal producten met een lage glycemische index. Happy Herbi houdt dus vrijwel overal rekening mee en ontwerpt ook graag producten op verzoek.

Voor ieder wat wils dus en daarbij zijn de raw vegan lekkernijen ook mooi om te zien en gemaakt met eerlijke, pure ingrediënten en bijzondere smaakcombinaties. Ze zijn dus niet alleen bedoeld voor degenen met een speciaal dieet, maar voor iedereen die houdt van originele, handgemaakte producten die met liefde voor mens, dier en natuur gemaakt zijn. 

* Daphne vertelde me dat zij producten gebruikt waarop staat: Wordt in een fabriek gemaakt waar ook granen worden verwerkt. Ik heb hier zelf geen problemen mee, maar ik vermeld dit voor de extreem gevoeligen die geen gluten mogen.

559803_460618670660979_745551799_n

Win!
Wat moet je doen om kans te maken op die bon voor €10,- shoptegoed bij Happy Herbi

 • Like Miss Glutenvrij op Facebook (klik).
 • Vertel bij de comments met wie en waarom jij de lekkernijen van Happy Herbi tijdens de feestdagen wilt eten.
 • De kortingsactie loopt tot en met 25 december 2012 om 00.00 uur. De winnaar krijgt via email bericht, zorg dus dat je goed je emailadres invult in het daarvoor bestemde vakje bij de comments.

Kortingcode
Naast de win actie heb ik een kortingcode voor jullie.

 • Met de code MISSGF10HH krijg je 10 procent korting op de lekkernijen van Happy Herbi in de webshop.
 • De code is geldig tot 21 december 2012 om 00.00 uur.
 • De webshop vind je hier (klik).

Recept
Ik vroeg Daphne om een lekker recept voor de feestdagen en die kreeg ik: Rauwe pompoentaart met zoete specerijen en vruchtenkorst.

taart 2

Raw vegan spicy pumpkin pie met “minced meat” korst.

Ingrediënten “Minced meat” korst

 • 1/4 cup boekweit
 • 1/4 cup amandelen
 • 1/4 cup rozijnen
 • 1/4 cup dadels
 • 1/4 cup abrikozen
 • 1/4 cup kersen of cranberries
 • rasp van 1 sinaasappel
 • 1 theelepel ginger & bread kruidenmix of speculaaskruiden

Ingrediënten vulling

 • 5 cups geraspte pompoen
 • 1/2 cup agavesiroop
 • rasp van 1 sinaasappel
 • 1 cup (verse) amandelmelk
 • 2 el kokosolie (zonder smaak)
 • 1 eetlepel speculaaskruiden
 • 2 theelepels ginger & bread kruiden (van Herbaria: Ingrediënten: gember, kaneel, sinaasappelrasp, kruidnagel, piment, citroengras en kardamon)
 • 1 eetlepel psyllium vezel

Begin met het maken van de korst door de amandelen en de boekweit met de kruiden te malen in de foodprocessor. Voeg als de amandelen fijn zijn tijdens het malen de gedroogde vruchten toe. Blend net zolang tot er een gelijkmatig deeg ontstaat.
Verdeel het deeg over de bodem en de rand van een springvorm (21 cm) met behulp van een deegroller.

Maak nu de vulling.
Maal eerst de pompoen fijn in de foodprocessor en voeg alle overige ingrediënten voor de vulling toe, de psyllium vezel als laatste.
Blijf net zolang blenden tot er een mooi gelijkmatig mengsel ontstaat.
Verdeel de vulling over de “Mined meat” korst. Decoreer de taart evt met behulp van een koekjes uitsteker en wat gehakte amandelen en gojibessen. Vries de taart in en verwijder de springvorm als de taart goed bevroren is.
* Een cup is een inhoudsmaat via deze link (klik) zie je wat het gewicht of de inhoud is per cup.
Ik heb de taart zelf nog niet gemaakt. Ik heb namelijk net een examen achter de rug en morgen krijgen we de sleutel van onze nieuwe woning. Ik ga ‘m zeker maken, want ik ben heel benieuwd, maar ondertussen deel ik het recept graag met jullie.  Laat het me vooral weten als je de taart hebt gemaakt en wat je er van vond.
De website van Happy Herbi vind je hier (klik). 
De webshop van Happy Herbi vind je hier (klik).
Ik ben erg benieuwd met wie jullie tijdens de feestdagen de lekkernijen van Happy Herbi willen eten. Succes allemaal!

Ook leuk om te lezen

10 Comments

 1. Ik zou deze bon graag winnen omdat ik altijd geinteresseerd ben ik lekker, glutenvrij eten! Daarom ben ik ook heel benieuwd naar Happy Herbi. Ik zal binnenkort haar site wat beter bekijken. Het ziet er goed en (h)eerlijk uit!

 2. Hoiii, ik zou graag de bon willen winnen en dan ga ik de lekkernijen op eten samen met mijn nieuwe glutenvrij bakmaatje. Super lieve vrouw, die zelf wel gluten eet, maar veel van glutenvrij bakken afweet omdat haar kleinzoon daar allergisch voor is. Ik wil haar graag bedanken voor alle tips en trucs, want het is zo een wir war als je in ene geen gluten meer mag. En ik ben natuurlijk zelf super benieuwd naar de lekkerneijen, ik eet al vaak raw food ook dus is helemaal top.
  Groetjes

 3. wowww wat vet echt een super leuke actie ik ben dol op lekernijen en dit is echt een super leuke actie
  ik hoop dat ik de kortingsbon win en ik wens jullie allemaal heel veel succes!

  xx Michelle

 4. Wow, geen melk, geen eieren, raw, glutenvrij, suikervrij en biologisch. Wat zit er dan nog wel in? ;-) Ben erg benieuwd hoe het smaakt. Heb haar Etsy shop gevonden waar het erg mooi uit: http://www.etsy.com/shop/happyherbi. ps. Ze is toch de Dahpne die mee heeft gedaan aan het programma bloed, zweet en luxeproblemen?

 5. De Happy Herbi bonbons zou ik cadeau geven aan mijn liefste ouders, bij wie ik superfijn woon sinds mijn relatie uit is. Hou superveel van ze! En dan Happy Herbi’s prachtige assortiment. Werkelijk een lust voor het oog en een streling voor de tong. En geschikt voor iedereen en bovendien een prachtig visitekaartje voor een plantaardige leefstijl. Ga zo door! :)

 6. Hey! Wat ziet dat er allemaal mooi en super lekker uit! Ik ben nu sinds 2 jaar glutenvrij en het s met de kerst altijd een beetje zoeken “wat wel en wat niet”. Wij vieren altijd 2e kerstdag bij mijn tante en die bakt heerlijke taarten, nu zou ik graag ook een keer zo’n lekke taart of bonbons meenemen. Verder houd ik zelf mega veel van taarten, cupcakes noem maar op, om zelf te maken maar vooral om op te eten haha! Happy Herbi ziet er super lekker en mooi uit en ik zou het super graag een keer willen proberen, omdat ik altijd open sta voor nieuwe glutenvrije producten. Verder wil ik ook nog even kwijt dat je een super leuke blog hebt die ik vaak lees, je recepten zijn heerlijk en ik maak ze dan ook best vaak. FIJNE KERST!

  -xxx-

Geef een reactie