Lieke is vrij (van gluten)

IMG_0002

Er is een nieuw Nederlands glutenvrij merk op de markt en dat is Lieke is vrij. Glutenvrij en biologisch. Ik kreeg van Lieke Belgische wafels en ontbijtkoek opgestuurd om te proeven. Graag deel ik met jullie hoe ik deze producten vind smaken.

Door bezoekster Laura werd ik getipt dat er een nieuw glutenvrij merk is: Lieke is vrij. Lieke wil Nederland graag kennis met haar laten maken en daarom kreeg ik Belgische wafels en ontbijtkoek van haar opgestuurd. Naast glutenvrij zijn de producten van Lieke ook biologisch  Geen kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen en als je mijn blog volgt, weet je dat ik foute e-nummers zo veel mogelijk probeer te mijden. Ik begon al een beetje van Liekes producten te houden nog voordat ik iets had geproefd…

Over Lieke
Lieke is een nieuw merk in het glutenvrije schap. Lieke wil graag dat iedereen vrij kan genieten van lekkere en gezonde voeding. Zowel voor mensen met een glutenallergie als voor mensen zonder glutenallergie. Want gluten is voor niemand goed. Het teveel eten van producten waarin gluten houdende ingrediënten zijn verwerkt, kan leiden tot allerlei vervelende verschijnselen en ziektes. Maar ook de vele kunstmatig toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen die je in veel producten vindt, zijn alles behalve gezond. Daaraan wil Lieke niet meewerken. Lieke wil terug naar de basis, naar natuurlijke, (h)eerlijke producten. Daarom is Lieke volledig glutenvrij en helemaal biologisch.

IMG_0006Belgische wafels
Glutenvrije biologische wafels volgens authentiek recept uit de Voerstreek. Lekker met room, vers fruit of poedersuiker

Ik houd van wafels. Ik maak ze graag zelf (recept), want ik houd van eten dat zo vers mogelijk is. Mijn ervaring leert dat hoe langer je een glutenvrij product bewaart het droger en taaier wordt en dat is natuurlijk minder lekker. Van Lieke kreeg ik twee hele dikke Belgische wafels opgestuurd. Ze zitten samen verpakt in plastic met een kartonnetje er omheen. Op dit kartonnetje vind ik het ‘crossed grain symbool’ wat inhoudt dat het product is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Lieke is dus écht glutenvrij en dat stelt me gerust.

Mijn smaak
Lekker! Dit zijn de lekkerste verpakte wafels die ik ooit heb gegeten. Ze zijn natuurlijk wel ietsje droger dan als je ze zelf maakt, maar ze smaken erg goed en ik wil blijven eten. De wafels proeven lekker zoet en zijn zacht in mijn mond in tegenstelling tot andere verpakte wafels. Ook verkruimelt ie niet meteen als ik er mee schud (just test it), dit is namelijk wel eens anders met glutenvrije producten. Ik liet mijn zusjes (beide niet glutenvrij) de wafel ook proeven en zij vonden ‘m zelfs beter dan de wafels met gluten. Wow! Dit is een product dat ik zal kopen als ik niet in de gelegenheid ben zelf wafels te maken of daar geen zin in heb. Ik at de wafels zonder er iets op te doen, maar met een flinke dot slagroom ga ik ze binnenkort zeker weer eten. Na één wafel zat ik vol, ze vullen dus goed. Ik deed een deel van de wafel een paar seconden in de magnetron en dan is ie op z’n best. Ik denk even dat ik een net zelf gebakken wafel eet.

ontbijtkoekOntbijtkoek
Glutenvrije biologische ontbijtkoek met een verfijnde smaak door het gebruik van kaneel nootmuskaat en kruidnagel. 

Ontbijtkoek vind ik een lekker tussendoortje. Niet voor niets maak ik deze koek geregeld (recept 1) (recept 2). Tijdens mijn vakantie in Turkije afgelopen jaar at ik ontbijtkoek van Liberaire en die vond ik niet te hachelen, zo droog als een baksteen. Ik durfde me dus eigenlijk niet meer te wagen aan verpakte ontbijtkoek, ik maak ‘m liever zelf. Ik was dan ook erg benieuwd naar de ontbijtkoek van Lieke.

Mijn smaak
Toen ik de verpakking open maakte en de structuur voelde, vond ik die harder dan die van mijn eigen gemaakte ontbijtkoek, maar deze is niet net gemaakt en voorverpakt. Ik nam een hap en de koek was niet heel droog, maar juist wel romig. Ik at een plakje zonder iets er op, één met boter en één met boter en suiker. Dat laatste doet mijn vriend altijd en ik was wel benieuwd hoe ie dan zou smaken. Ik vind ‘m met een laagje boter er op het lekkerste. Dan is ie net wat minder droog, maar je kunt ‘m ook zo eten.  De koek is in ieder geval een stuk minder droog dan die van Liberaire. Ik vind ‘m goed. Ik liet mijn vriend (niet glutenvrij) de ontbijtkoek ook proeven en hij vond het net lijm in z’n mond, want het plakte te erg en hij vond ‘m droog. De smaak vond ie wel ok. Voor een glutenvrije ontbijtkoek vond ie ‘m wel goed al vindt ie verse zelfgemaakte ontbijtkoek lekkerder.

Ik bewaarde de koek een dag in een afgesloten bakje en de dag er na smaakt ie nog net zo als gisteren. Het is geen baksteen geworden en hij is niet droger. Ik zou de ontbijtkoek niet kopen om dagelijks te eten, want verse zelfgemaakte vind ik lekkerder. Wel is het een fijn artikel om mee te nemen op reis. Hij is niet droog en de smaak is ook goed. Ik kan zeggen dat dit de beste niet verse ontbijtkoek is die ik ooit heb gegeten.

Eindoordeel
Ik ben fan van Lieke, ze heeft meer dan mijn verwachtingen waargemaakt. Lieke heeft nog veel meer producten en die ga ik zeker proberen. Tijdens vakanties of wanneer ik een off-day heb van het bakken dan is kant-en-klaar glutenvrij voedsel wel zo makkelijk.

Lieke heeft nu een ‘niet tevreden geld terug’ actie, het stickertje hiervan vind je terug op de verpakking. Ik wil je daarom aanraden haar producten te proberen.

Lieke is vrij is te koop bij biologische supermarkt Eko Plaza en binnenkort ook online.

Bezoek Lieke op haar site: www.liekeisvrij.nl

Ook leuk om te lezen

0 Comments

 1. Marjon (Uitgelezen)

  Ik zag dat Ekoplaza diverse ‘Lieke is vrij’ producten in de aanbieding heeft. Ik koop dit soort ‘luxere’ spullen niet vaak omdat het duur is, maar ik ben nu wel benieuwd naar die wafels! En inderdaad is zo’n kantenklare ontbijtkoek weer handig om mee te nemen.

 2. Ceesa van Slooten

  Ik wil er erg op aandringen om ook produkten zonder suiker te gaan maken. Zonder kunstmatige zoetstoffen ook trouwens. Tegenwoordig zit óveral suiker in verwerkt, en het is erg slecht voor ons!! Ook en juist in biologische produkten zou gaan suiker moeten zitten.

 3. Ik heb vandaag de wafels bij de ekoplaza gekocht! En ze smaakte super lekker!! Mijn moeder die geen glutenallergie heeft heb ik ook laten proeven ze vond hem ook erg lekker! Heb jij nog iets van lieke is vrij geproeft? Gr denies

  • Lekker zijn ze he! Ik heb het wel zien liggen in de schappen, maar zo rond de kerst eet ik al genoeg lekkere dingen dus ik heb nog niets geproefd verder… Jij wel?

   • Hee, nee ik heb alleen de wafels! En ga morgen glutenvrije cake maken met appel en rozijnen. Dat is dan mijn oliebol! Haha

 4. Pingback: Roley’s – Koeken | Miss Glutenvrij

 5. Heb je de ontbijtkoek van damhert (bij ah) wel eens geprobeerd ?

  Ik heb verder nog geen andere gv ontbijtkoek geprobeerd omdat ik nog niet eens 2 maanden bezig ben met het dieet, maar doe vind ik erg lekker, smaakt bij het eerste moment dat je hem in je mond doet iets droog, maar zodra je gaat kouwen wordt ie heel sappig en smeuïg …

  Ik vind hem lekker en ga die zeker vaker kopen… Hij is al een week open en nog precies hetzelfde als dat ie net open was! Handig om mee te nemen!

  Maar ik hoop ook wel eens zelf er een te maken.

  • Die heb in wel eens gezien ja. Toch maak ik meestal zelf een ontbijtkoek voornamelijk omdat dit een stuk goedkoper is :). Succes met je dieet.

 6. Pingback: Glutenvrije markt 2013 | Miss Glutenvrij

 7. Pingback: Parijs 2013 | Miss Glutenvrij

Geef een reactie