I love my Tefal Snack ’n Clean

IMG_0017Hij kwam al meerdere malen voorbij op MissGlutenvrij.nl, maar ik ben zo blij met dit apparaat dat ik ‘m graag even in de spotlights zet. De Tefal Snack ’n Clean. Hij maakt tosti’s, poffertjes, wafels en kan ook nog grillen. Een multifunctioneel apparaat en nog makkelijk schoon te houden ook.

Twee jaar geleden kreeg ik de Tefal Snack ’n Clean van mijn vader voor mijn verjaardag. Thuis bij mijn moeder hadden we een soortgelijk apparaat van Tefal, maar dan een paar versies daarvoor. Ik vond het zo geweldig dat één apparaat én tosti’s kan maken én poffertjes én wafels en ook nog kan grillen. Je legt er een ander plaatje in en je kunt een totaal ander gerecht maken. Fantastisch toch. Zo’n apparaat wilde ik ook en die kreeg ik.

IMG_0017Sinds ik de Snack ’n Clean heb, gebruik ik ‘m heel intensief. Hij staat sowieso eens maar meestal vaker per week te dampen op het aanrecht. Dit is al mijn derde.. Mijn vriend brak bij de eerste het handvat eraf omdat hij teveel kracht zette met het dichtdoen. Nog geen twee maanden daarna overkwam mij hetzelfde. Nu weet ik dat als je de zwarte handvaten naar elkaar toetrekt wanneer het apparaat warm is, dat je heel voorzichtig moet zijn ander breekt een handvat af. Gelukkig kreeg ik alle twee de keren gratis een nieuw apparaat van Tefal. Tegenwoordig duw ik met een ovenwant op het witte gedeelte zodat de plaatjes naar elkaar toe gaan, zo breek ik niet nog een keer het handvat af. Ik vind dit een puntje wat beter kan, maar buiten dit werkt het apparaat prima en Tefal lost het probleem goed op.

IMG_0018Hier zie je de grilplaatjes. Je klikt ze er heel makkelijk in en met de ‘eject knop’ haal je ze er weer uit. Ook kan het witte gedeelte eraf zodat je alleen nog twee ijzers over hebt die heet worden en natuurlijk het verlengsnoer. Je kunt alles heel makkelijk schoonmaken en het kan zelfs in de vaatwasser. Hé snack ’n CLEAN he. Daar houd ik van.

IMG_0019Hier zie je de plaatjes. Met de klok mee:
De wafelmaker die gebruikte ik in dit artikel (klik).
De gril gebruik ik voor tosti’s (klik) en andere warme broodjes (klik). Je kunt de gril ook voor hamburgers, (vlees)spiesjes of andere producten die je in een gril zou doen, gebruiken.
Dit zijn de officiële plaatjes voor tosti’s, maar ik gebruik liever de grilplaatjes.
Poffertjes moet ik nog steeds maken, ik ben meer een pannenkoekmens ;), maar die ga ik snel maken, ik heb er wel weer een keer zin in.

Ik krijg geen geld van Tefal voor het promoten van de Snack ’n Clean, maar ik deel graag positieve ervaringen. En zo’n ervaring heb ik met dit apparaat. Als mijn vriend tosti’s met gluten heeft gemaakt in het apparaat dan pak ik mijn extra paar grilplaatjes zodat ik een volledig glutenvrij broodje kan maken. Ik hoef niet eerst zijn plaatjes schoon te maken, maar doe gewoon een wisseltruc. En daarna maak ik de Snack ’n Clean weer helemaal schoon.

Hebben jullie ook een keukenapparaat waar je ‘verliefd’ op bent en waar je elke dag plezier van hebt? Vertel het me bij de comments.

5 Comments

 1. Hier ben ik dus al super lang naar opzoek. Ik ben dol op verse wafels met vers geklopte slagroom en aardbeien maar het is tegenwoordig knap moeilijk om zo’n apparaat te vinden! Nu weet ik dus voor welke ik moet kijken, thnx

 2. Dank je voor je tip. Ik was al langere tijd op zoek naar een apparaat met verwisselbare platen. Vandaag heerlijke glutenvrije wafels gebakken (rijstmeel en ketanmeel). Ook de niet glutenvrije eters vonden ze lekker.
  Gelukkig maar, want dit apparaat blijft glutenvrij.
  groet Tineke

 3. 19 december 2011 heb ik een Tefal Snack ’n Clean gekocht om wafels te bakken. Dit doe ik zo’n 4 keer per jaar.
  Omdat het tosti-apparaat dit jaar stuk ging ben ik hiervoor ook, sporadisch, deze Tefal gaan gebruiken.
  Nu heb ik eind september voor de tweede keer dit jaar wafels gebakken en wat mij opviel was de opwarmtijd van 10 minuten!! en het bakken ging steeds langzamer. De eerste wafels ca. 1,5 minuut en op de helft tot 3 minuten per pan.
  Afgelopen zondag weer wafels gebakken voor de verjaardag, en weer hetzelfde.
  Dit kan toch niet bij zo’n toch niet goedkoop product, dat je binnen 4 jaar alweer een nieuw wafelijzer moet kopen? Wij zijn een twee-persoon huishouden – gepensioneerd.

  • Miss Glutenvrij

   Die van mij was op een gegeven moment ook kapot. Wilde niet meer opwarmen. Neem even contact op met Tefal.

Geef een reactie