Glutenvrije eiersalade

Glutenvrije eiersalade maak je heel eenvoudig zelf en is veel lekkerder dan de variant uit de supermarkt. Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten gewoon in huis.

Zoals met bijna alles is zelfgemaakt veel lekkerder. Vooral vind ik dit gelden voor salades op brood of op een toastje. Ik koop echt nooit kant-en-klare eiersalade, die vind ik zo chemisch, ik maak ‘m altijd zelf. Binnen no-time heb je deze salade gemaakt en daarna wil je nooit meer anders.

Ingrediënten voor één bakje

  • 4 eieren (M)
  • 3 el fritessaus (Gouda’s Glorie is glutenvrij)
  • 2 tl Franse mosterd
  • 1/4 van een kleine ui
  • Klein handje verse bieslook
  • Zout en peper

Werkwijze glutenvrije eiersalade

  1. Kook de eieren zo’n 6 minuten tot ze hard zijn en laat afkoelen.
  2. Knip de bieslook fijn (je kunt ook gedroogde bieslook gebruiken, vers is lekkerder)
  3. Snij de ui fijn. Gebruik echt maar een klein beetje ui in je eiersalade anders overheerst dit en dat is niet lekker.
  4. Pel de eieren en maak er kleine stukjes van, het makkelijkste gaat dit met een eiersnijder, maar met een mes kan ook.
  5. Doe de ei bij de ui. Voeg de fritessaus, mosterd, bieslook, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en proeven of ie goed op smaak is.

Deze eiersalade is erg lekker op glutenvrij brood of op een glutenvrij toastje op een verjaardag. Je kunt de eiersalade ongeveer een à twee dagen goed bewaren in de koelkast.

Variatie tip: Gebruik lente ui in plaats van gewone ui, ook heel erg lekker!

  1. Mmmm…ik ben dol op eiersalade, en altijd zelfgemaakte. Wat ik doe is nog in klein gesneden blokjes verse selderijstengel erbij in plaats van ui, en vers geknipte bieslook, geen mosterd – maar wel gemalen zwarte peper- heerlijk! Hoogvliet is een fijn winkel, zij hebben altijd leuke spaaracties…

  2. Mmm, lekker!

  3. Probeer ook eens met wat kerrie en paprikapoeder en iets curry erdoor heen, ook erg lekker!

  4. Oh dat ziet er echt lekker uit, krijg er honger van.. Toevallig heb ik alles in huis Hihi ik ga even de keuken in!

  5. Pingback: Photo Diary – week 7 | Miss Glutenvrij

  6. Dat broodje ziet er ook superlekker uit! Waar koop je die?.

  7. Deze kocht ik bij Van Voorst en Hardeman, maar sommige Jumbo Supermarkten verkopen ze (af en toe) ook.

  8. Wat een heerlijke recepten allemaal, wat ben ik blij dat ik deze website heb gevonden!!! X

  9. Pingback: Aldi’s witte puntjes | Miss Glutenvrij

  10. Pingback: Courgettesoep | Miss Glutenvrij

  11. ik ben hier ook heel blij mee

  12. Zo makkelijk kan het dus zijn. Hier in Spanje zijn redelijk veel gluenvrije ingredienten te koop. Met behulp van jouw site een heerlijke eiersalade gemaakt voor mn gluenvrije bezoek. Gesmuld, allemaal..! Dank je Harmke!

  13. Miss Glutenvrij

    Wat leuk! Geniet ervan.

  14. Pingback: Eetdagboek: Mei 2015 | www.MissGlutenvrij.nl

  15. Pingback: Eetdagboek: Maart 2016 - MissGlutenvrij.nl

  16. Pingback: 8x glutenvrije recepten voor Pasen - MissGlutenvrij.nl

  17. Jeannette sluimers_stark

    Ook lekker met een klein beetje rocola,en voorzichtig met de mostert zit vaak gluten in

  18. Miss Glutenvrij

    Klinkt goed! En inderdaad altijd etiketten lezen met gekochte sauzen.

Geef een reactie