Tomaat, mozzarella, avocado salade (glutenvrij + vegetarisch)


Nu de zon weer gaat schijnen, krijg ik ook meer zin in salades. Ik maakte een lekkere frisse glutenvrije salade met cherrytomaatjes, avocado en mozzarella als lunch. Kijk mee hoe ik dit gerecht maakte.

Ik ben dol op alle ingrediënten die in deze salade zitten. Stuk voor stuk heeft elk ingrediënt z’n eigen heerlijke smaak en samen is het de perfecte combi voor een smaakvolle maaltijd. Deze salade is voor mij zeker een blijvertje. Lekker als lunch, maar ook bij het avondeten, een barbecue of voor op een verjaardag. Hij is namelijk ook prima van tevoren te maken.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 doosje cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 avocado, geschild en in blokjes
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • Basilicumblaadjes (5 stuks of meer naar smaak)
  • 1 klein gesnipperd rood uitje
  • Olijfolie (paar druppeltjes)
  • Zout & peper (naar smaak)

Werkwijze
Doe alle ingrediënten in een kom. De olijfolie sprenkel je er overheen. Je kunt er eventueel nog wat  citroensap door doen, maar hier houd ik persoonlijk niet van dus heb ik dit weggelaten. Een dressing is verder niet nodig, de smaken komen zo het beste tot z’n recht. Hussel alles door elkaar met het sla couvert.

Ik verdeelde de salade over twee kommetjes en at dit als lunch samen met een vriendin. De salade vulde prima, maar was vrij licht. Pas op met te veel ui, die overheerst anders teveel. Avocado wil ik echt weer vaker gaan eten, wat is dat lekker mmm. Eet smakelijk!

Ook leuk om te lezen

5 Comments

  1. Marjon (Uitgelezen)

    Jammie, wat lekker! Ik ben trouwens gek op avocado en het is hartstikke gezond! Ook lekker als broodbeleg met wat peper, zout (en als het kan) knoflookpoeder. En wat dacht van guacamole? Ik maak wel eens een soortgelijke salade als jij hier beschrijft en voeg er dan ok wat pijnboompitjes aan toe. Maar dat heeft vooral te maken met dat ik zo gek ben op noten en zaden.

  2. kan het zijn dat ik geen updates meer ontvang? Deze was de laatste…. ik zie altijd uit naar je berichtjes en vooral ook recepten! groetjes, Janneke.

    • Hoi Janneke, dat klopt. Door persoonlijke redenen ben ik er niet aan toe gekomen een nieuw artikel online te zetten. Maar niet getreurd die komen binnenkort weer :).

  3. Pingback: Eetdagboek april | Miss Glutenvrij

Geef een reactie