Preston Palace

Laatst verbleef ik een nacht in het hotel van uitgaanscentrum Preston Palace in Almelo. Ik heb me super vermaakt en heerlijk zorgeloos glutenvrij kunnen eten. Graag deel ik mijn ervaring met jullie.

In december was ik een dagje met mijn familie in Preston Palace. Voor wie Preston Palace niet kent, dit is een uitgaanscentrum waar je onbeperkt kunt eten en drinken en ondertussen kunt bowlen, poolen, midgetgolfen, zwemmen of naar de kermis kunt gaan. In het uitgaanscentrum zit een hotel waar je kunt overnachten. Alles zit onder één dak en alles is inbegrepen bij je reservering, geen gedoe met extra bijbetalen voor eten/drinken of andere faciliteiten.

Ik vertelde mijn vriendin Idwer hoe gezellig de familiedag was en hoe een leuk concept Preston Palace is, maar ook hoe fijn het voor mij als glutenvrij persoon was om daar zorgeloos te kunnen eten. En zo kwamen we op het idee om samen naar het uitgaanscentrum te gaan, maar dan wel met overnachting zodat we allebei een glaasje konden drinken. Genoeg leuke aanbiedingen op de website van Preston Palace dus dat nachtje was zo geboekt. We reserveerden via internet waarbij ik aangaf dat ik een glutenvrij dieet volg.  Op de website van Preston Palace staat ook het volgende:

Ik heb een speciaal dieet, kan hiermee rekening worden gehouden?
Ja. U dient bij het maken van uw reservering direct uw bepaalde dieetwensen door te geven aan de Afdeling Reserveringen. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld een glutenvrij-, gistvrij-, lactosevrij- of een vegetarisch dieet. Onze koks zullen uw aanvraag met zorg behandelen.

IMG_0020

Relaxen bij de open haard van Preston Palace onder het genot van een drankje.

Toen we de bewuste dag om 12.00 uur incheckten, benoemde de receptioniste meteen mijn glutenvrije dieet. Dit vond ik erg prettig. Hierna werden we doorgestuurd naar het restaurant waar we konden lunchen. De receptioniste vertelde me dat ik me bij de kok kon melden en dat hij speciaal voor mij een glutenvrije maaltijd zou bereiden.

In het restaurant stond een groot buffet waar je van alles kon pakken: broodjes, soep, fruit, beleg, maar ook allerhande snacks en salades. Ik pakte nog niks, maar sprak de kok aan die achter het buffet stond en gaf aan dat ik een glutenvrij dieet volg en graag wilde lunchen. Hij vertelde me dat hij glutenvrij brood had en vroeg of ik dit wilde eten en met wat daarbij. Ik koos voor de broodjes samen met gerookte zalm en salade.

IMG_0014

Mijn glutenvrije lunch: brioches, zalm en salade.

De kok vroeg me waar ik ging zitten en na zo’n tien minuten kreeg ik mijn lunch gebracht. Mocht ik nog meer willen dan kon ik dat aangeven. Ik kon natuurlijk ook van het buffet beleg pakken, maar omdat kruisbesmetting altijd op de loer ligt, at ik alleen de zalm die de kok mij gaf. De broodjes waren warm, lekker zacht en smaakten goed. Ik herkende ze als de puntbroodjes van Proceli, die tegenwoordig brioches heten. Ook at ik nog een bakje voorverpakte yoghurt en wat fruitsalade. Dit stond allebei helemaal apart van de rest van het buffet.

Na de lunch vermaakten Idwer en ik ons met bowlen, namen we een duik in het subtropische zwembad en genoten we van de sauna. Ondertussen konden we zoveel drinken aan de bar bestellen als we wilden en in het zwembadbarretje lagen appels en waterijs die je mag pakken. Wij waren blij dat we in het zwembad niets hadden gegeten, want om 15.00 uur was het tijd voor de high tea onder muzikale begeleiding van een schlager-achtige muzikant. Niet mijn favoriete muziek ;), maar andere gasten konden het wel waarderen. De high tea was in buffet vorm met gebak, sandwiches, allerlei zoetigheden en er stond zelfs een chocoladefontein. Ik sprak één van de medewerkers aan die in de zaal liep en gaf aan dat ik glutenvrij eet.

Het personeel is goed op de hoogte, want hij liep meteen voor mij naar de keuken om een glutenvrij gebakje te halen. Hij kwam terug met een hele doos vol bereklauwen en vroeg hoeveel ik er wilde hebben. Ik dacht: doe eens gek en nam er twee. Ook at ik nog wat aardbeien die naast de chocoladefontein stonden. Idwer at ondertussen van het buffet en we dronken wat theetjes, dat hoort immers bij een high tea hé.

Almelo-20130228-00950

High tea met glutenvrije gebakjes.

Omdat we meteen na het zwemmen door waren gegaan naar de high tea wilden we even lekker douchen en ons optutten voor ’s avonds.  Ik weet dat je tussen de high tea en het avondeten nog worstjes, beenham, soep en salades kunt eten, maar wij zaten vol genoeg. Ik weet niet of dat eten ook glutenvrij is omdat ik daar geen gebruik van heb gemaakt. Maar ook al is dat niet glutenvrij, er is (ander) eten in overvloed en je mag pakken zoveel je wilt.

Om 19.oo uur stonden we in het restaurant voor het avondeten. Weer liep ik naar de kok en van de familiedag wist ik hoe lekker de zalm in Preston Palace wordt klaargemaakt dus bestelde ik zalm met friet en groente. Mijn gerecht moest aan de andere kant van het uitgaanscentrum worden klaargemaakt en het duurde zo’n twintig minuten voordat ik kon eten. Het bord was erg warm en mijn eten gelukkig ook en het smaakte goed. Van het buffet heb ik wat appelcompote gepakt voor bij de friet. Helaas was er alleen maar Remia fritessaus die niet glutenvrij is. Als toetje aten we vruchtencocktail met slagroom en als afsluiter dronk ik een cappuccino.

IMG_0031

Mijn avondeten: zalm, friet en groente.

Meteen na het avondeten deden we een rondje in de botsauto’s op de indoor-kermis waarna we doorliepen naar het ‘uitgaansplein’. Daar vermaakten Idwer en ik ons met een drankje in de karaokebar (we zongen samen vier nummers!) en pianobar en zagen we een magic show opgevoerd door twee illusionisten.  Preston Palace heeft binnen het uitgaanscentrum verschillende ‘kroegjes/barretjes’ waar je kunt zitten, dansen en een drankje kan doen. Hier kun je onbeperkt (alcoholische) drankjes bestellen. Niet alleen bier en wijn, maar ook mixjes. Een echte aanrader is het Preston Palace welkomstdrankje. Dit is een mix van de likeur Bols met 7up en een vleugje cassis. Ook kun je bij de open haard zitten, bowlen, midgetgolfen, poolen of een spelletje spelen in de speelhal. Er zijn verschillende shows en er treden regelmatig (tegen betaling) bn’ers op. Geen moment dus om je te vervelen in het uitgaanscentrum.

Na een hele gezellige avond sliepen we (iets te lang) uit waardoor we ons ontbijt om 11.00 uur (uitchecktijd) in een servetje meenamen in de auto. Ik moest een paar minuten wachten op mijn broodjes en kreeg daarbij weer wat zalm. Ook lagen er gekookte eitjes, vers fruit yoghurt en heel veel beleg. Een ontbijt om rijkelijk van te smullen, maar door tijdgebrek kwamen wij hier helaas niet aan toe.

IMG_0016

Ik won het potje bowlen, jeehj!

Mijn omega 3 was door alle zalm weer helemaal op peil ;), en ik heb me geen moment niet lekker gevoeld van het eten. Ik heb nu al twee positieve ervaringen met glutenvrij eten in Preston Palace. Het is jammer dat je even op je eten moet wachten terwijl anderen meteen op het buffet kunnen duiken, maar hierdoor weet je zeker dat je een glutenvrij gerecht krijgt waarbij kruisbesmetting (zoveel mogelijk) is uitgesloten.

Ik kan iedereen die glutenvrij eet Preston Palace van harte aanbevelen. Geen gesleep met glutenvrij producten of glutenvrij brood dat niet te hachelen is. De koks van Preston Palace weten in vrij korte tijd een goede en lekkere glutenvrije maaltijd te bereiden en ook bij de high tea was aan mij gedacht. Het voelde voor mij alsof het vanzelfsprekend is dat aan mijn dieet wordt gedacht en dat vind ik fijn. Ik ga zeker weer een keer terug naar Preston Palace.

Klik hier voor de website van Preston Palace.

Kennen jullie Preston Palace en hoe is jullie ervaring met glutenvrij eten daar?

5 Comments

 1. Grappig, mijn ouders zijn daar een aantal keren geweest en ze waren erg tevreden. Maar zij eten niet glutenvrij.
  Jouw ervaring is deze log wel waard, wat goed dat ze er zo rekening mee gehouden hebben! Voor jou ook lekker onbezorgd. Ik was laatst ergens waar ze nog nooit van gluten hadden gehoord…? Ik ben er weggegaan. Hoe kun je dan verwachten dat ze er serieus mee omgaan.
  Verder heb ik ook wel goede ervaringen.
  Kruisbesmetting is voor mij eerst alleen in mijn hoofd voelbaar, alsof ik niet meer helder kan denken en dan trekt er direct een depressie aan me. Maar als ik echt gluten binnenkrijg, dan krijg ik ook maagpijn en last van mijn darmen. Dus het blijft oppassen.

  Ik wens je een heel fijn weekend!

  Groetjes, Marjon.

 2. Anoeska Stavleu

  Wij gaan volgende week daar naar toe en onze jongste dochter heeft Coeliakie.
  en we hebben veel aan jouw tips erg leuk om te lezen en ook handig.
  groetjes van Anoeska en Freya mijn dochter.

Geef een reactie