Glutenvrije gevulde eieren

Gevulde eieren vind ik één van de lekkerste hapjes die er zijn. Je maakte ze heel eenvoudig zelf  en glutenvrij met weinig ingrediënten. 

Dit jaar doe ik niet mee aan enorme (vr)eetpartijen, maar een lekkernij op tafel tijdens Pasen vind ik wel leuk. Gevulde eieren kun je op meerdere manieren maken, maar ik maak ze graag op de volgende manier.

Ingrediënten

  • 8 hardgekookte eieren
  • 3,5 eetlepel fritessaus (Gouda’s Glorie)
  • Halve theelepel mosterd (Luycks)
  • Klein handje heel fijn gesneden lente-/bosui
  • Zout & peper
  • Paprikapoeder
  • Bieslook (vers of gedroogd)

Benodigdheden

  • Spuitzak met een kartelige tuit

IMG_0011

IMG_0012Snij de eieren met een scherp mes over de lengte doormidden.

IMG_0013Haal het eigeel uit het ei en doe dit in een bakje.

IMG_0014Bij het eigeel doe je de mayonaise, mosterd, de ui en naar smaak zout, peper, paprikapoeder en bieslook. Roer alles goed met een vork door elkaar. Pas op met teveel mayonaise, de structuur moet stevig blijven. Schep het eimengsel in de spuitzak. Ik rol de zak altijd om zodat ik het eimengsel er makkelijk in kan doen. Vervolgens spuit je toefjes in het ei.

IMG_0019

Je kunt nog extra bieslook of paprikapoeder over het ei strooien. Eet smakelijk!

Maken jullie nog lekkernijen speciaal voor Pasen?

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Pingback: Feesthapjes (iets meer moeite) | Miss Glutenvrij

  2. Pingback: Eetdagboek: April 2015 | Miss Glutenvrij

  3. Pingback: Recept: Glutenvrije tapashapjes - MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie