Dessert Recepten Taart & Gebak

Glutenvrije Zomerfruitcrumble

Nu de zomer zich nog niet echt laat zien, moeten we dit seizoen maar op een creatieve manier in huis halen. Ik maakte crumbletaartjes van diepvries zomerfruit en oh wat was dat lekker! Elke hap leek wel een zonnestraaltje. Kijk mee hoe ik dit heerlijke nagerecht maakte.

Al eerder plaatste ik een artikel over glutenvrij applecrumble (klik), een lekker en makkelijk recept. Dit keer heb ik een crumble gemaakt met zomerfruit. Je kunt vers zomerfruit gebruiken, maar die uit de diepvries is ook erg lekker.

Ingrediënten

Crumble

 • 200 gram bloem (ik gebruikte glutenvrije bakmix witbrood van Poensgen)
 • 125 gram boter in kleine blokjes
 • 125 gram suiker

Vulling

 • 1 zakje vanillesuiker
 • halve eetlepel bloem
 • 2 doosjes zomerfruit van Albert Heijn
 • 1 doosje blauwe bessen
 • 100 gram suiker

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de ingrediënten voor de crumble in een kom. Meng de ingrediënten voor de vulling in een andere kom. Gebruik het fruit bevroren, als je het laat ontdooien krijg je een soort ‘rode snot’. Doe de crumble zonder dit aan te drukken in vier gelijke schaaltjes. Ik had deze leuke mini-pannetjes inclusief dekseltje in de kast staan en wilde die graag gebruiken. Helaas had ik teveel crumble en vulling om in de pannetjes te doen.

Ik schepte dus wat crumble over in twee grotere schaaltjes en verdeelde de vulling. Doe de taartjes 25 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven. Ziet dat er niet super lekker uit? Door de suiker is het fruitsap helemaal gaan glanzen, mmm. Ik serveerde de crumble lauw met wat Griekse yoghurt. Een lekker nagerecht. Ik had nog twee schaaltjes over en die bewaarde ik in de koelkast. De volgende dag at ik de crumble koud en zonder Griekse yoghurt en dan vind ik ‘m persoonlijk nog lekkerder. Eet smakelijk!

7 Comments Add New Comment

 1. janneke says:

  yesss, hij was er weer: een héél lekker en supermakkelijk recept! Ga ik zeker maken. Al heb ik zelf geen coeliakie, de recepten met gewone bloem zijn voor mij net zo lekker.

 2. paula onink says:

  hoi Harmke, heb je de fruitcrumble wel ´ns andersom gemaakt… deeg boven, fruitvulling onder? Het fruitsap borrelt door het deeg omhoog, is ook heel lekker.

 3. a. vermeulen says:

  Hallo. Hoe krijg ik recepten te zien? B.v zomerfruitcrumble. Krijg 9 weken familie met coeliakie. Wil graag goed voor haar zorgen.
  Gr. Annemieke a.

Leave a Reply