Orgran Vanilla Cake

IMG_0007Voor MissGlutenvrij.nl mag ik een aantal producten van glutenvrij merk Orgran testen. Gisteren maakte ik een cake met de Vanilla Cake mix. Lees verder voor mijn mening en het resultaat.

De makers van Bonvita chocola (klik) verkopen sinds kort ook producten van het merk Orgran. Van hen mocht ik een aantal producten van Orgran testen waaronder de Vanilla Cake mix. De samenstelling van de cakemix is gemaakt van natuurlijke glutenvrije ingrediënten. Je kunt zelfs een veganistische cake met deze mix maken. Een prima product voor iedereen die geen dierlijke producten mag of wil eten. Er zit echt bijna niets in waar iemand allergisch voor kan zijn.

IMG_0001Nu kan ik alleen geen gluten verdragen dus maakte ik de cake met roomboter en eieren.

IMG_0003De achterkant van het pak. De ‘normale’ en veganistische manier. Ik koos voor optie 1. De beschrijving is in het Engels, maar was heel helder. Ik volgde de instructies op de achterkant en schoof binnen een paar minuten mijn cake in de oven.

IMG_0004Na het beslag in de vorm te hebben gedaan, likte ik mijn mixhaken af (doen jullie dat ook?! ;)). Dat was lekker! Een heerlijke zachte vanille smaak, mmm. Ik kon niet wachten tot de cake klaar was.

IMG_0005In een half uurtje was mijn cake klaar. Ziet dat er niet lekker uit?

IMG_0006Een zachte smaakvolle vanille cake was het resultaat. De smaak is heerlijk zoet, een heel klein beetje klef, en je proeft heel duidelijk de vanillesmaak. De structuur is zacht, met een knapperig korstje, je krijgt een plakje gemakkelijk weg.  Wanneer je de cake zonder eieren maakt, denk ik dat de structuur minder stevig is en de cake sneller uit elkaar valt. De cake heeft de neiging uit elkaar te vallen als je te ‘ruig’ de plakken snijdt, doe dit dus voorzichtig.

Na het bakken en proeven, snee ik de hele cake in plakjes en deed ik dit in de vriezer. Zo blijft ie vers en kan ik elke keer wanneer ik zin heb een plakje pakken. Even in de magnetron ontdooien en smullen maar.

Waar te koop?
De Vanilla Cake mix kost €3,95. Orgran wordt verkocht via de website van Bonvita: www.bonvita.com.

Kennen jullie het glutenvrije merk Orgran al en wat vind je er van?

Ook leuk om te lezen

5 Comments

 1. Als je eerst de eieren splitst, het eiwit opklopt en dat als laatste door de cakemix spatelt. Dan krijg je een mooie hoge luchtige cake. Jummmmm

  Ik krijg bij de aanblik van jouw cake ook erg trek hihi

 2. Ah, ik zie dat je de merknaam al aangepast hebt. :)
  Heerlijke producten. De pizza bodem van de pizza & Pastry mix is ook heel erg lekker!
  Deze cake heb ik nog nooit gemaakt, ga ik zeker doen!

 3. Klinkt goed! Weet je ook wat voor suiker erin zit?

 4. Geweldig! ik vind het super dat je deze site hebt.xx

 5. Pingback: Review: Falafel mix van Orgran | Miss Glutenvrij

Comments are closed.