AH verkoopt glutenvrije kruidnoten!

IMG_0020Gisteren tipte lezeres Jolanda me dat Albert Heijn nu (al) glutenvrije kruidnootjes verkoopt. Ik ben vandaag meteen naar de supermarkt gefietst voor een zakje.

Het is misschien nog maar september, maar dit vind ik goed nieuws om nu meteen te delen! Vorig jaar schreef ik in dit artikel (klik) dat ik baalde dat ik geen zakje kruid-/pepernoten kon kopen bij de supermarkt. Zal Albert Heijn mijn blog hebben gelezen of hebben ze dit idee zelf bedacht? Het maakt me niet uit ze zijn er: glutenvrije kruidnoten in de supermarkt.

image (2)De kruidnoten liggen naast de glutenvariant. Hier ben ik heel blij mee. Geen verdomhoekje voor de glutenvrijen, maar op de plek waar je ze zoekt: bij de andere kruidnoten. De prijs is €3.19 voor 150 gram.

Natuurlijk is het veel geld voor zo weinig kruidnootjes, maar ik kán ze gewoon bij de supermarkt kopen. Ik hoef niet per se naar de reformwinkel of ze online bestellen, waar ze overigens in dezelfde prijscategorie worden verkocht. Alleen zelf maken is goedkoper, maar daar heb ik niet altijd zin in.

ingredientenDe kruidnoten zijn van het merk Pure & Free, onderdeel van Consenza. Dit zijn de ingrediënten die er in zitten.

kruidnootjesIk vind ze lekker! Mijn vriend (niet glutenvrij) vind ze flink in de buurt komen van gluten kruidnoten, ze zijn alleen ietsje zachter. Persoonlijk mogen er van mij meer speculaaskruiden in, ik maak ze zelf graag wat pittiger. Maar ik ben ronduit lovend!

Hebben jullie de glutenvrije kruidnoten al ontdekt bij Albert Heijn?

Ook leuk om te lezen

0 Comments

  1. Ik heb vrijdag de glutenvrije pepernoten van Damhert gekocht, en aangezien dit m’n eerste glutenvrije sinterklaas gaat worden kan ik met zekerheid zeggen dat ze bijna identiek zijn aan gewone pepernoten. Ze zijn alleen maar wat harder, wat ik juist fijn vind want dan eet ik zo’n klein zakje minder snel weg haha

  2. Ik had ze vorige week ook gekocht bij ah en vind ze superlekker, het is al op! :-( Maar idd wel erg weinig en nogal prijzig, daar baal ik wel van als je dat vergelijkt met al die andere pepernoten!! Maar bij de jumbo dus ook en nog goedkoper, of bedoelde je andere? Dan ga ik zeker bij jumbo kijken!! En ook een keer zelf maken..

  3. Ik heb ze ook al gehad en ik vind ze héérlijk. Ik eet nu sinds een half jaar glutenvrij en ik weet eigenlijk niet meer hoe gewone pepernoten smaken, maar ik vind dit erg goed smaken. Het is wel duur inderdaad, maar erg lekker!

Geef een reactie