Bramencrumble

IMG_0034Mijn buurman bracht me een schaaltje door hem vers geplukte bramen. Ik besloot er crumble mee te maken. Het resultaat is om je vingers bij af te likken. 

In de nazomer kun je op veel plekken in Nederland bramen plukken. Hoe leuk is het om met die versgeplukte vruchtjes een heerlijk recept te maken. Ik vind crumble vooral heel lekker met zomerfruit, de braam vind ik daarom de ideale vrucht voor dit (na)gerecht. Kijk mee hoe ik deze simpele, maar heerlijke crumble maak.

Ingrediënten

  • 375 gram (verse) bramen
  • 1 eetlepel witte suiker
  • 1 theelepel maizena (Duryea is glutenvrij)
  • 130 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte witte mix van Poensgen)
  • 75 gram koude (room)boter in blokjes
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • Slagroom

 

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gewassen bramen in een ovenschaal en meng de witte suiker met de maizena door de bramen. Laat dit een kwartiertje staan. Doe de bloem en de boter in een schaal en wrijf dit met je vingertoppen door elkaar tot er een grof kruimeldeeg ontstaat. Roer de basterdsuiker erdoor. Strooi het kruimeldeeg over de bramen en doe de ovenschaal 45 minuten in de oven.

Omdat mijn bramen wat nat waren door het weken in water, is het sap gaan opborrelen, maar dit geeft wel een leuk kleurrijk effect. De bramencrumble is het lekkerst als iets is afgekoeld en met een flinke dot slagroom. Maar koud uit de koelkast met een lepel Griekse yoghurt vind ik ‘m ook heerlijk. Eet smakelijk.

Zin in nog meer crumble recepten?!
Appelcrumble
Zomerfruitcrumble

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie