Cup-A-Soup Souperieur

foto 1Cup-A-Soup is weer glutenvrij! Het gaat om vier tomaatvarianten en ze bevatten ook nog eens geen smaakversterkers. Ik kocht twee smaken om te proberen en vertel jullie graag wat ik van de soepjes vind.

Vroeger dronk ik graag een kop Cup-A-Soup, maar helaas verdwenen de glutenvrije varianten één voor één. Toen ik me in E-nummers ging verdiepen (klik hier voor het artikel) kwam ik er achter dat Cup-A-Soup een veelgebruiker is van smaakversterkers. Dat laatste probeer ik tegenwoordig zoveel mogelijk te mijden, dus miste ik de soepjes van het merk niet. Maar toen lezeres Ashley me er op attendeerde dat Cup-A-Soup een nieuwe soep zonder gluten op de markt had gebracht, werd ik nieuwsgierig.

cupasoup

Ik mailde Unox (de makers van Cup-A-Soup) met de vraag of Cup-A-Soup glutenvrij is. (Iets wat ik vaker doe als ik écht 100% zeker wil weten of een product glutenvrij is.) Dit was de reactie die ik kreeg:

Geachte mevrouw Schippers,

Hartelijk dank voor uw vraag aan Unox over de Cup-A-Soup Souperieur.

U vindt informatie over allergenen op de achterkant van de Cup-A-Soup verpakking.

Allergenen worden, zoals voorgeschreven door de wet, op het etiket van onze producten vermeld.
De term ‘GLUTENvrij’ gebruiken wij niet. Indien gluten wel aanwezig zijn worden ze, zoals door de wet voorgeschreven, vermeld op het etiket van het product. Meestal vermelden we dan de graansoort in kwestie. 

Op dit moment zijn er 4 smaak-varianten te koop van de Cup-A-Soup Souperieur, allen op tomaten basis.
– Romige tomaat met tuinkruiden.
– Tomaat Mascarapone met basilicum
– Mediteraanse Paprika & Tomaat
– Pittige Tomaat Zoet-Zuur

Op de verpakking van deze smaak varianten is er geen graansoort vermeld. De 4 smaakvarianten zijn glutenvrij.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

foto 1

souperieur

Alle Souperieur smaken zijn dus glutenvrij en bevatten geen toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen. Klinkt goed! Ik ben dol op tomatensoep en kocht daarom twee smaken om te proberen: Pittige Tomaat en Romige Tomaat. Deze Cup-A-Soup varianten zijn geen poeder, maar een natte substantie. Eén zakje is voor één kop soep en kost €0,80. Je doet de inhoud in een kop en giet hier 150 ml kokend water bij en klaar is je soep.

Pittige Tomaat heb ik inmiddels geproefd en die smaakte goed. Een lekker en smaakvol tomatensoepje voor tussendoor. De soep is vrij dik en proeft dus absoluut niet waterig of smaakloos. Een zakje is makkelijk om mee te nemen onderweg of naar het werk, lekker bij de lunch of tussendoor. Vooral fijn als je even een inkakker hebt zo net voor het avondeten en snakt naar een oppepper: 16:00 uur Cup-A-Soup.

Ik ben ook erg benieuwd naar de andere smaken, Romige Tomaat heb ik al in huis en probeer ik binnenkort. Ik vind €0.80 cent vrij prijzig voor een Cup-A-Soupje in tegenstelling tot de andere (huismerk)varianten, maar ik ben blij dat Cup-A-Soup weer glutenvrij is én dat Souperieur geen gekke toevoegingen in het product heeft. Ik ben enthousiast en raad de soep van harte aan.

Hebben jullie Souperieur al geproefd?

Ook leuk om te lezen

4 Comments

  1. Pingback: GV blogweek: ‘Wat ik vandaag eet’ | Miss Glutenvrij

  2. Pingback: Marijke in Australië | Miss Glutenvrij

  3. Hoi hoi,

    Ik had een vraagje: waar kan ik de vup a soup souperieur vinden, in welke winkels?

    Groetjes

Geef een reactie