Op bezoek bij specialetaarten.nl

IMG_0003Hij is ontzettend creatief, eigenwijs en alleen het beste is goed genoeg. “Als ik het niet lekker vind, ga ik er niet mee verder.” Joop Siervogel is de man achter specialetaarten.nl. Een gedreven ondernemer die glutenvrij niet als belemmering maar als uitdaging ziet.

Via de MissGlutenvrij.nl Facebookpagina kreeg ik een berichtje van Joop Siervogel: “De producten van mij zijn uitstekend van kwaliteit en smaak kijk maar op www.specialetaarten.nl.” Dat maakte me nieuwsgierig. Dus sprak ik af met Joop om naar zijn bakkerij in Almere te komen voor een goed gesprek en om te zien waar hij die mooie taarten en andere glutenvrije lekkernijen maakt.

Mijn vriend Mees en ik werden hartelijk door Joop en zijn vrouw Jolanda ontvangen in hun naar versgebakken speculaas ruikende bakkerij. Bij ons kopje koffie kregen wij een voortreffelijk smakend chipolata slagroomgebakje bekleed met marsepein. Mees (niet-glutenvrij): “Ik proef  écht helemaal niet dat ie glutenvrij is.” Joop grijnst en begint zijn verhaal: “Het is allemaal begonnen met een taart voor een vriend van onze zoon. Wij zijn zelf niet glutenvrij, hij heel gevoelig, word van een kruimel al ziek. Die jongen wilde ook wel eens een lekkere taart proeven.”

PicMonkey Collage 2

Vanuit huis
Die taart die kwam er, inmiddels maakte Joop al honderden taarten. Glutenvrij is zijn specialiteit. De Almeerder deed de zesjarige opleiding banket in Amsterdam en werkte 35 jaar in de horeca (o.a. als chef-kok). Zes jaar geleden kwam hij thuis te zitten en startte vanuit huis zijn eigen bedrijf specialetaarten.nl.

Joop ziet elke (dieet)wens als een uitdaging. “Wat mensen wel mogen daar ga ik mee verder.” Zo werkte hij samen met Stichting Opkikker (een stichting die een leuke dag verzorgt voor een langdurig ziek kind). “Ik kreeg het verzoek een taart te maken voor een jongen die echt helemaal niks mocht eten. Dan ga je zoeken, wat kan wel en uiteindelijk heb ik een taart gemaakt. Die jongen en zijn familie waren super blij.”

Door speciale taarten te maken, haalt Joop voldoening uit zijn werk. “Als een moeder een taart voor haar kind komt halen en in tranen uitbarst, word ik ook emotioneel. Doordat die taart glutenvrij is en haar kind het mag eten, zijn ze helemaal blij en dankbaar.”

IMG_0005

De bakkerij van specialetaarten.nl.

Niet duurder
De bakkerij van specialetaarten.nl is volledig glutenvrij. Joop promoot glutenvrij ook bij zijn niet-glutenvrije klanten. “Het mooiste vind ik dat ze geen verschil proeven, dan is mijn missie geslaagd.”  De bakker werkt met een zelf gemengde glutenvrije bloem. Jolanda: “Glutenvrij bloem is duurder, maar per taart kost het misschien maar een euro meer omdat de andere wel-glutenvrije grondstoffen vrij kostbaar zijn.” Specialetaarten.nl rekent daarom voor zijn glutenvrije taarten niet meer dan anders.

Joop laat me op zijn telefoon foto’s van zijn recent gemaakte taarten zien, Jolanda bladert door een boek met plaatjes van prachtige taarten. De Almeerder vertelt enthousiast bij elke taart het (persoonlijke) verhaal dat erbij hoort. De ene taart is nog mooier dan de ander. Niks is te gek voor de glutenvrije bakker. “Ik ben eigenwijs, alles moet realistisch, ik let op elk detail.” Klanten vragen zijn advies en samen bedenkt hij een mooie taart met ze, het liefst natuurlijk alles eetbaar.

PicMonkey Collage

“Er kwam eens een man binnen lopen”, vertelt Joop. “Die zei: Ik heb géén kanker, kan je een taart voor zestien personen voor me maken.” In een kwartier had de Almeerder een taart gemaakt. “Dan geef ik gas en die taart die komt er, dat geeft me een kick.” Als het zou moeten, zou Joop nu een bruidstaart kunnen maken. Hij sprong al eens in de bres voor een bakker die onwel werd tijdens het maken van een taart. “Je laat een bruidspaar hun dag niet verpesten.”

Topsport
“Lastminute een taart maken is topsport, écht kicken als het afkomt, schitterend vind ik dat.” In 2011 en 2012 was specialetaarten.nl beste bedrijf van Almere, in 2011 zelfs beste van Nederland. “Alles wat hier vandaan komt, is lekker zeggen mensen.” De bakker straalt als hij dit zegt. Hij werkt er dan ook hard voor. Samen met zijn zoon Danique, die specialist banketbakker is, werkt hij minimaal zes dagen in de week, vaak meer. Zijn vrouw Jolanda helpt ook mee in het bedrijf, zij is een belangrijke spil hierin. Joop en Jolanda willen blijven groeien met hun onderneming.

“Ik ben een perfectionist, ik ga net zo lang door tot ik tevreden ben, alleen het beste is goed genoeg.” Joop laat me een krentenbol proeven die hij sinds kort maakt. (‘Wat was die lekker! Zodra ik in de buurt ben, haal ik er een paar op’). Hij vertelt: “Toen ze niet wilden lukken, werd ik boos en gefrustreerd. Ik heb moeten zoeken, aanpassen en weggooien, zo gaat dat met iets nieuws ontwikkelen. Het zit ‘m soms in minimale dingen zoals de stand van de oven, maar ik ga net zo lang door tot het lukt.” Op dit moment is Joop bezig met het maken van glutenvrije croissants. “Ik ben nog aan het testen, ze zijn nog niet perfect dus verkoop ik ze niet.”

IMG_0006

Samen met Joop & Jolanda Siervogel in hun bakkerij.

Als we samen door de bakkerij van specialetaarten.nl lopen, staat het vol met versgebakken gevulde speculaas en boterkoek. Joop laat mij en Mees proeven. “Mm, oh dit is écht heel lekker.” We eten nog net niet onze vingers erbij op. De bakker uit Almere heeft geen woord gelogen, zijn producten zijn absoluut van uitstekende kwaliteit en smaak! Ik ben enthousiast en wil binnenkort mijn eerste speciale taart bij hem bestellen.

Meer info
Een speciale taart bestel je via internet of telefonisch, maar wil je echt iets speciaals maak dan een afspraak om langs te komen. Je bespreekt dan je wensen en samen met Joop bedenk je een prachtige taart. Naast taart verkoopt de bakker uit Almere ook glutenvrij brood en banket.

www.specialetaarten.nl

Ook leuk om te lezen

16 Comments

 1. wat een topverslag, en wat een reclame voor jou en voor de bakker!! ik heb ontzettend genoten van je artikel,ga vooral zo door!

 2. Wij hebben hier al diverse taarten gekocht. Echt heerlijk. Wil bij de volgende taart ook brood en klein brood bestellen. Deze taarten worden ook door onze niet glutenvrije gasten gegeten.

 3. Marjon (Uitgelezen)

  Oh geweldig zeg! Ik had hier nog niet van gehoord. Wat leuk dat je daar aandacht aan besteed hebt. Ik bak graag zelf, maar dat is niet altijd een succes en dat ziet er natuurlijk niet zo prachtig uit als dit. Ik ga het even delen op mijn Facebook!

 4. Wij zijn vaste klant bij speciale taarten.nl. Top bakker! Mijn dochter van 5 heeft coeliakie, maar de hele familie besteld nu bij hem. We genieten gewoon allemaal van zijn heerlijke taarten.

 5. Goh, dat ziet er echt heel lekker uit! Zal zeker eens een keer iets gaan proberen. Moet maar eens een ritje maken naar Almere! (Ze bezorgen geen spullen toch?)

 6. jeannet mulders

  Ik heb een vraag kan ik bij u voor mijn dochter een foto taart bestelellen die wordt 25 en heeft glutenalergie . wat kost zo iets
  bvd
  jeannet

 7. Pingback: Mijn glutenvrije verjaardagstaart - MissGlutenvrij.nl

 8. Evelien van Emmerik

  Onze bruidstaart komt bij Joop vandaan. Wat hebben wij er van genoten. Niemand die het heeft geproefd. We kunnen het iedereen aanraden.

Geef een reactie