Superfoods van NutriBoost

superfoodsSuperfoods zijn razend populair. Door hun uitzonderlijke hoge voedingswaarde zijn ze ontzettend gezond en dus een goede toevoeging aan je (glutenvrije) eetpatroon. Webshop NutriBoost verkoopt 100% biologische superfoods en daar vertel ik graag meer over.

Laatst schreef ik een artikel over superfood de goji bes (klik), door dit besje was mijn interesse naar superfoods gewekt. Naar aanleiding van dit artikel werd ik benaderd door NutriBoost, een webshop die diverse superfoods en andere  natuurlijke/biologisch gecertificeerde voeding verkoopt. Hun doel is om mensen gezonder en bewuster te laten leven en laat ik me in dat motto helemaal kunnen vinden. Daarom ben ik op hun vraag om partner te worden, ingegaan.

Door mijn glutenvrije dieet ben ik altijd met voeding bezig. Hierdoor ben ik anders en bewuster naar eten gaan kijken en heb ik gemerkt dat gezonde voeding je echt beter kan laten voelen. De NutriBoost producten zijn Skal gecertificeerd wat inhoudt dat ze betrouwbaar biologisch zijn, kwaliteit is dus gegarandeerd. Daarnaast zijn ze ook 100% glutenvrij.

Ik geloof dat superfoods ontzettend gezond zijn en écht bij kunnen dragen aan een gezonde levenstijl waarbij je lekker in je vel zit. Om jullie te overtuigen hoe gezond superfoods zijn, ga ik wat dieper in op de hoge voedingswaarde van: spirulina, tarwegras en gerstegras.

tarwegras collage

Tarwegras
Waarschijnlijk gaan nu je het woord ‘tarwe’ leest meteen de alarmbellen rinkelen. Tarwe, dat kan toch niet binnen een glutenvrij dieet?! Dat klopt. Maar tarwegras is een soort groene grasspriet voordat de aren ontstaat. In dit vroege stadium is de voedingswaarde van de tarwe compleet anders dan die van de graankorrel en eerder te vergelijken met die van een groente dan van een graan. Tarwegras van NutriBoost is absoluut glutenvrij. Ik heb dit speciaal laten bevestigen door de leverancier omdat ik 100% zeker wilde weten dat tarwegras glutenvrij is.

Tarwegras bevat talrijke vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en chlorofyl (werkt ontgiftigend). Deze bestanddelen dragen sowieso bij aan een algehele goede gezondheid, maar tarwegras staat vooral bekend vanwege de gunstige werking op de doorbloeding, de spijsvertering en het immuunsysteem. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat tarwegras een preventieve werking heeft op verschillende ziektes en aandoeningen, waaronder kanker.

Tarwegras heeft een (hoe kan het ook anders) grassig smaak, maar is in combinatie met vruchten- en groentesappen verrassend lekker! Een gezonde toevoeging aan je smoothie.
Klik hier om tarwegras bij NutriBoost te bestellen.

gerstegras collage

Gerstegras
Gerstegras is net als tarwegras rijk aan tal van vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en chlorofyl. Waar van tarwegras gezegd wordt dat sommige bestanddelen helpen om het risico op kanker te verkleinen, staat gerstegras vooral bekend vanwege de ontstekingsremmende en pijnverzachtende werking.

Gerstegras zou daarnaast helpen blokkades in de darmen op te heffen en het risico op bloedproppen verkleinen. De gunstige invloed van de voedingsstoffen op het hart- en vaatstelsel kan helpen om ziektes en aandoeningen als een verhoogde bloeddruk, een te hoog cholesterol, embolie en hersenbloedingen te voorkomen. De gerstegras van NutriBoost is 100 % glutenvrij.
Klik hier om gerstegras bij NutriBoost te bestellen.

spirulina collage

Spirulina
Mijn vader gaf mij vroeger als kind al een spirulinatabletje omdat hij heilig overtuigd was van de goede werking van deze superfood. Deze alg (want dat is het) bevat hoge concentraties proteïnen en aminozuren en een breed scala aan goede vetten, waaronder diverse linolzuren. Daarbij komt nog een indrukwekkende hoeveelheid vitamines en mineralen waaronder verschillende vitamines B, vitamine C, kalium, chroom, ijzer, fosfor, mangaan en chlorofyl. Het algje helpt onder andere het immuunsysteem te versterken, de voedselopname te verbeteren en het hart- en vaatstelsel te ondersteunen.
Klik hier om spirulina bij Nutriboost te bestellen.

superfoods

Naast tarwegras, gerstegras en spirulina verkoopt NutriBoost nog veel meer superfoods. Door op de naam van de superfood te klikken kom je op de site van NutriBoost waar je meer informatie leest en kunt bestellen.

Hennepzaad ondersteunt het immuunsysteem

Bijenpollen geven energie, ondersteunen bij het afvallen en geven je een mooiere huid.

Chia zaden worden veel gebruikt door sporters en vegetariërs omdat de zaadjes enorm veel eiwitten bevatten.

Chlorella bevat veel vitamine B12 en helpt je lichaam te ontgiften.

Goji Bessen bevatten enorm veel vitamines en worden beschouwd als de meest voedzame vrucht ter wereld. Klik hier om naar het artikel te gaan dat ik er over schreef.

Hennep Eiwit draagt bij aan herstel van spieren en reduceren gewrichtspijn en ontsteking.

superfoods3

Inca Bessen geeft energie en ondersteunt het imuunsysteem.

Kokospalmsuiker is een goede vervanger van de reguliere suiker en bevat vitaminen en mineralen die bekend staan om hun preventieve werking tegen hart- en vaatziekten.

Lucuma Poeder is een goede vervanger van suiker. Het heeft een ontstekingsremmende werking en versterkt het immuunsysteem.

Moerbeien helpen tegen hart- en vaatziekten en hebben een sterke invloed op de hersenfuncties- en capaciteit.

Maca levert energie en verhoogt je uithoudingsvermogen en spierkracht.

Ook leuk om te lezen

8 Comments

 1. Misschien een tip om te laten zien hoe jij deze superfoods verwerkt in je eetpatroon. Denk aan smoothies of iets dergelijks ….Gefeliciteerd met je samenwerking en bedankt voor het cadeautje. Moet wel zeggen dat ik van tarwe en gerstegras nog steeds terug deins ook al is er de garantie dat het glutenvrij is?

  • Ik moest ook echt 100% (liefst nog meer) zeker weten dat tarwe- en gerstegras glutenvrij zijn. Dank je wel voor de tip. Daar wil ik zeker wat mee doen.

 2. Fatime de Boer

  Gefeliciteerd met je samenwerking, Harmke. bedankt voor de aangeboden korting!
  Misschien is het ook een idee, om de prijzen en de verpakkingseenheden te vermelden bij de assortiment.
  Ik gebruik al 21 jaar de natuurlijke voedingssupplement van Herbalife, en sinds mijn Coeliakie diagnose de gluten,soja, lactoosvrije uitvoering en ben ook volledig van overtuigd van de positieve werking van natuurlijke stoffen. Ik heb alleen bedenkingen van dat een niet verder geinformeerde individu de juiste balance krijgt met de verschillende middelen (vitaminen en mineralen hebben bepaalde stoffen nodig om goed opgenomen te worden in het lichaam) en de juiste balance is crusiaal. Heb je vragen over de glutenvrije supplement waar ik fantastische ervaring mee heb, stuur even een bericthje. Gr.

 3. Wat een leuk en interessant artikel!
  Zijn echt alle producten van Nutriboost glutenvrij en ook vrij van sporen van gluten? Als dat zo is, ga ik zeker bestellen!

  • Hi Simone,

   Wij hebben op verzoek van Harmke nogmaals bij onze leverancier gevraagd of spirulina, tarwegras, gerstegras en chlorella glutenvrij zijn. Inmiddels hebben we een dubbele bevestiging dat die producten dat inderdaad zijn. Indien je het ook voor andere producten wilt weten, stuur ons dan gerust even een mailtje, dan gaan we er direct voor je achteraan!

   Groet,

   NutriBoost

   • Ik ben niet Simone, maar bedankt voor jullie reactie en goed om te weten dat we altijd voor de zekerheid bij jullie kunnen informeren naar gluten in de superfoods ….een hele geruststelling. Glutenvrij is okee maar het gebrek aan vitamines daar zitten we maar mooi mee. Dit is de manier om het op een natuurlijke manier weer voor elkaar te boksen en het lichaam een beetje meer te helpen om te genezen of gezonder te worden!

 4. Wat fijn om te lezen! Laatst zag ik bij Bagels&Beans dat ze een drankje verkochten met als ingrediënt ‘tarwegras’. Vanwege het ‘tarwe’ heb ik het niet durven nemen, zal het bij mijn volgende bezoek wel doen.

Geef een reactie