Slim spinazie spaghetti

spinazie spaghetti

Maak kennis met Slim. Een glutenvrije en low calorie pasta gemaakt van de konjac plant. Ik maakte met Slim één van mijn favoriete pastagerechten: spinazie spaghetti.

Omdat ik glutenvrije pasta zo lekker vind en daarnaast goed vind vullen, eet ik het graag als diner, maar ook als lunch. Helaas bevat het veel calorieën en koolhydraten, waardoor ik goed moet opletten dat ik er niet teveel van eet. Nu is er Slim, een pastasoort gemaakt van de konjac plant die glutenvrij, koolhydraatvrij, vetvrij, suikervij en super low calorie is. Ik maakte met Slim spinazie spaghetti, een heerlijk en goedvullend gerecht.

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 pakje Slim spaghetti (200 gram)
 • 150 gram spekjes
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 250 gram champignons
 • 350 gram spinazie
 • 50 gram raspkaas
 • Zwarte peper

IMG_0001

spekjes ui knoflookBak de spekjes met de gesnipperde ui en geperste knoflook in een grote pan die je later kan afsluiten met een deksel. Ik gebruik hiervoor een hapjespan. Haal ondertussen de Slim spaghetti uit het zakje, giet het water er uit en spoel de spaghetti een paar minuten af onder de kraan. (Er komt een beetje een rare lucht uit het zakje, maar na het afspoelen en opwarmen van de spaghetti ruik en proef je hier niets meer van.)

IMG_0007Bak de champignons even mee en doe hierna de spinazie erbij en een een flink wat peper. Doe een deksel op de pan zodat alle ingrediënten goed warm kunnen worden.

IMG_0008Als alles goed warm is roer je de Slim spaghetti erdoor. Even goed verwarmen.

spinazie2

Schep de spinazie spaghetti op een bord, verdeel de kaas erover en smullen maar.

Mijn vriend Mees zijn reactie: “Woo, wat is dit lekker zeg, daar kan ik wel een paar borden van op. Waarom heb je niet meer gemaakt.” Haha! Hij is een slechte eter, maar deze maaltijd kan ik ‘m elke week wel voorzetten. Ik maakte dit gerecht voor het eerst met Slim spaghetti en dat viel in de smaak bij ons beide. Ik hoefde nu geen pasta te koken, maar kon de kant-en-klare spaghetti er zo doorheen roeren. Heel gebruiksvriendelijk en daarbij lekker en voedzaam, want een bord hiervan vult goed. Ondanks de minimale calorie-inname had ik een heel verzadigd gevoel.

Slim wat?
Slim Pasta, Slim Noodles en Slim Rijst zijn de eerst in hun soort, ze bevatten slechts 12 kcal per 100 gram en zijn volledig vrij van koolhydraten, vet, suiker en gluten! Vooral dat laatste klinkt me als muziek in de oren. Een glutenvrije pasta waar ook nog eens bijna geen calorieën in zitten.

De Slim producten zijn gemaakt van een plantaardig vezel uit de konjac plant genaamd glucomannan. Het unieke van deze vezel is dat het tot vier uur een verzadigd gevoel geeft en uitzonderlijk laag is in calorieën vergeleken met normale pasta, noodles of rijst. Een zakje van 200 gram bevat slechts 24 kcal. Eenzelfde portie gewone pasta bevat zo’n 700 kcal.

slim

Bekijk dit filmpje om te zien hoe je de Slim producten gebruikt:

Fijn he, de coeliakie vereniging in Groot Britanie en Ierland raden de Slim producten aan.

Het grootste voordeel aan Slim vind ik dat het glutenvrij is daarnaast krijg je bijna geen calorieën binnen, geen koolhydraten, geen vet en geen suiker. Dit is dus een ideaal product om de calorieën in je maaltijd laag te houden of om te gebruiken bij het afvallen.

Kosten en waar te koop
Een zakje Slim kost €2,95. Hier kun je een prima maaltijd voor twee personen mee maken. Misschien vind je dit een hoog bedrag voor pasta, maar bedenk je dat glutenvrije pasta sowieso al duurder is, dat dit product veel gezonde voordelen heeft en daarnaast kant-en-klaar is, dit kost altijd wat meer.

Slim is via deze link te koop: www.slimpasta.nl

Facebook.com/slimpastaNL

Heb jij al kennis gemaakt met Slim?

Ook leuk om te lezen

8 Comments

 1. Wow, wat een ontdekking! Ga jij nu voortaan deze pasta kopen?
  ik ga hem zelf ook proberen.

 2. Ik las trouwens ergens dat geraspte kaas vaak wel gluten bevat. Welk merk gebruik jij? Vind het altijd wel lekker voor bij de pasta. Parmezaanse kaas vind ik ook heerlijk erbij.

  • Miss Glutenvrij

   Ik gebruik de geraspte kaas van Aldi, Albert Heijn en Hoogvliet, maar ook wel andere merken en heb hier nooit buikpijn van. Kijk goed naar de verpakking of er gluten in zitten, het kan soms zijn dat er meel aan raspkaas is toegevoegd, maar dit wordt dan vermeld bij de ingrediënten.

 3. ik zou het heel graag een keer proberen ik ben 117 kilo en ik mag 70 kilo wegen maar vind het heel moeilijk en ben een lekkere eeter,en dit ziet er allemaal wel heel erg lekker uit dus wil het graag een keer proberen groetjes ursula

 4. Ik heb via vrienden ook een aantal zakjes gekregen. Ideaal dacht ik… Maar er zitten havervezels in en is het dan wel zo glutenvrij als zij beweren? Ik ben in de telefoon geklommen en de vraag gesteld of het glutenvrije haver betreft. Hier kon hij mij niet direct een bevestiging van geven. Van de NCV mogen zij het glutenvrije logo niet hanteren en die van engeland hebben ze gekregen voor zij er havervezels in hebbeb gedaan voor de smeeuigheid en de kleur. Het product bevatte in eerste instantie dus geen haver. Ze gaan het nog verder uitpluizen.. Tot die tijd neem ik de gok niet.

  • Miss Glutenvrij

   Dit wist ik niet. Ik ga er vanuit dat Slim glutenvrij is, maar ben heel benieuwd wat waar is. Ik heb tot nu toe nooit last gehad van de producten van Slim.

   • Ik hoop ook op een positieve reactie. . Het lijkt me ook erg makkelijk om mee te nemen voor op vakantie! Wanneer ik meer weet zal ik het ook hier posten!

 5. Pingback: Review: Lidl glutenvrije pasta | Miss Glutenvrij

Geef een reactie