Ontbijt Recepten

Mijn favoriete havermout ontbijt (glutenvrij)

Ik zag dat ik mijn recept voor een heerlijk glutenvrij havermout ontbijt nog niet met jullie gedeeld heb. De hoogste tijd dus. Niks is zo belangrijk als de dag starten met een goed voedzaam en daarbij lekker ontbijt.

Op internet zie ik vaak ontbijtrecepten voorbij komen met havermout waarin wel 100 gram havermout wordt gebruikt. Ik ben een grote eter, maar ’s ochtends krijg ik zoveel haver echt niet weg. Ik deel daarom met jullie mijn recept waar ik een paar uur op kan teren zonder trek te krijgen.

Ingrediënten

 • 50 gram Bio havermout van Rosies
 • 125 ml melk
 • Handje diepvries zomerfruit van Albert Heijn
 • Klein handje amandelschaafsel
 • Honing

IMG_0017

IMG_0018Doe de melk in een pannetje en breng het aan de kook.

IMG_0019Doe het bevroren fruit in een kommetje en zorg dat het ontdooid. Ik doe dit meestal in nog geen minuutje in de magnetron, maar je kan ook de avond of een paar uur van tevoren je bakje fruit in de koelkast zetten zodat het ontdooid.

IMG_0020Zodra de melk kookt, doe je de havermout erbij en roer je af en toe met een pollepel. Dit kost enkele minuten, maar de havermout zal de melk helemaal opslurpen totdat je een papje overhoudt.

IMG_0023Ondertussen rooster je het amandelschaafsel in een hete koekenpan (zonder vet of olie).

IMG_0024Giet de havermout over het ontdooide fruit, doe naar smaak honing hier overheen en daarover het amandelschaafsel. Ziet het er niet feestelijk uit?

IMG_0026Even roeren en je hebt een heerlijk smaakvol en goedvullend glutenvrij ontbijt. Eet smakelijk!

Hoe maken jullie het liefst je ontbijt met havermout?

18 Comments Add New Comment

 1. Marjolein says:

  Mijn favoriete havermoutontbijt? Ik gebruik water, havermout, veel kaneelpoeder, een in stukjes gesneden appel (even mee opwarmen) en een handje gojibessen. Heerlijk!

 2. Elisa says:

  Mmm, ziet er lekker uit!
  Ik maak ook regelmatig havermout met appelstukjes en kaneel. En water voor de havermout zacht te maken.
  Of met stukjes banaan en aardbei, en dan de havermout zachtgemaakt met kokosmelk of rijstemelk.
  Ik kook die havermout ook niet altijd (te lui ;) ) ik steek dat een minuutje id microgolf met water of melk.

 3. Miss Glutenvrij says:

  In de magnetron moet ik nog proberen! Dat is super snel klaar, wel zo fijn ’s ochtends.

 4. Else says:

  Hallo wat een leuke tips staan hierop en voor mij erg handig.
  Even van mij een gouden tip. Als men gezond wil eten doe dan niets in een magnetron. Een magnetron draait de moleculen om van het eten waardoor het anorganisch wordt of liever gezegd afval. Succes en sterkte met het glutenvrij leven. Het Broodbuik kookboek heft ook leuke tips.
  Graag tot een volgende keer.

 5. jessica says:

  Ik wil havermout een keertje probere. Eet jij nog steeds die van het merk Rosies en waar kun je die kopen?

 6. Miss Glutenvrij says:

  Ja die eet ik nog steeds. Kijk even op
  hun site voor de verkooppunten, glutenvrijewebshop.nl verkoopt ze ook.

 7. Noor says:

  Hee, ziet er echt super lekker uit!
  Maar mijn vraagje is nu even, zijn alle soorten haver glutenvrij? Want ik heb pas een pak in de biowinkel gekocht, maar ik wist nu niet zeker of het 100% glutenvrij is…

 8. Miss Glutenvrij says:

  Niet alles soorten zijn glutenvrij, het moet op de verpakking staan. De haver kan besmet zijn met tarwe en is dan niet glutenvrij.

 9. Eline says:

  Hoe belangrijk is het om glutenvrije havermout te gebruiken? Gaat het bij ‘gewone’ havermout alleen om sporen gluten? Ik eet een tijdje glutenvrij om te kijken of het effect heeft op mijn darmen. Maar ik vind de glutenvrije havermout minder lekker dan de ‘gewone’, vandaar ;-)

 10. Miss Glutenvrij says:

  Als je coeliakie hebt is het belangrijk glutenvrije havermout te kopen ivm sporen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *