Glutenvrije vegetarische tagliatelle met broccoli en room

Minimaal één keer in de week maak ik een vegetarisch maaltijd, dit omdat ik het niet nodig vind iedere dag vlees of vis te eten. Ik maakte een heerlijke smaakvolle glutenvrije vegetarische groente tagliatelle die je maag goed doet vullen.

Ben je op zoek naar een smaakvolle glutenvrije én vegetarische maaltijd dan heb ik een recept, met lekker veel groente en kaas, dat je echt moet proberen. Ik at deze maaltijd met twee grote eters (net als Ik) en we hadden hier genoeg aan. Eet je wat minder dan kun je prima met z’n vieren hier van eten.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen

  • 1 doos tagliatelle van Peak’s Free From
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 2 uien in partjes
  • 1 bakje basilicum (15 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 flesje kookroom (Blue Band Finesse)
  • 150 gram geraspte kaas / Parmezaanse kaas

IMG_0001

IMG_0004Doe de tagliatelle in een pan met kokend water. Voeg na zes minuten de in roosjes gesneden broccoli toe en kook dit nog even zes minuten.

IMG_0003Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin.

IMG_0005Laat de tagliatelle en broccoli uitlekken in een vergiet en schep terug in de pan. Voeg de kookroom, ui en de gewassen en in blokjes gesneden courgette toe en breng dit aan de kook. Laat dit een paar minuten koken, roer af en toe even en schep op het laatst de in kleinere gescheurde blaadjes basilicum en kaas erdoor. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

IMG_0007Schep de tagliatelle in grote kommen of diepe borden. Ik heb genoten van de tagliatelle, de maaltijd is smaakvol, bevat veel groente en is lekker smeuïg door de room en kaas. Eet smakelijk!

Ook leuk om te lezen

10 Comments

  1. Hoi,

    Heerlijk recept lijkt me dit.
    Als je de pasta en broccoli uitlekt doe je de rest allrmaal terug in diezelfde pan waar de pasta werd gekookt of in de andere pan?

    Waar kun je het merk peaks free from kopen?

    • Miss Glutenvrij

      Dezelfde pan, het gaat er om dat het goed uitlekt. Peak’s Free From is te koop bij C1000 en Jumbo.

  2. Vorige week uitgeprobeerd, mijn kinderen (15 en 10 jaar) vonden het geen succes :( helaas.

  3. ik ga dit vandaag ook koken, maar met spitskool, brocoli, rode paprika en champions.
    en creme freche.
    volgens mij kan je allerlei andere groenten erbij doen…..
    is maar net wat je in huis heb….

  4. In plaats van glutenvrije tagliatelle kun je evt ook ‘tagliatelle’ snijden van koolraap. Dat kun je heel makkelijk aanfruiten met wat olie of boter. Met een (soja)roomsaus is het verbazingwekkend lekker! Ik vind zelf glutenvrije pasta’s snel uit elkaar vallen en snel overgaar. Zeker als je een pan vol maakt voor een heel gezin. De koolraap is voor dit soort gerechten mijn standaard ‘pasta’ geworden.

  5. Pingback: Eetdagboek: November 2014 | Miss Glutenvrij

Geef een reactie