Recepten Taart & Gebak

Glutenvrije Lemon Cheesecake

Op kerstavond vieren wij al jaren kerst bij mijn moeder en maken we allemaal een gerecht. Als dessert aten we een door mijn zusjes Esther gemaakte glutenvrije lemon cheesecake.

De moeder van Dagmar, een bezoekster van mijn site, moet glutenvrij eten. Daarom bakken Dagmar en haar vader vaak glutenvrije gerechten. Dagmar was zo lief het recept voor een heerlijke glutenvrije lemon cheesecake naar mij te mailen. Mijn zusje Esther verzorgde het dessert tijdens het kerstavonddiner bij mijn moeder. Ik vroeg haar of zij de cheesecake wilde maken, dus doken we afgelopen maandag samen bij mij de keuken in.

Ingrediënten

 • 2 pakjes Schär speculaas (of 200 gram van andere glutenvrije biscuitjes/koekjes)
 • 100 gram roomboter
 • 1 potjes Lemon Curd van Chivers (te koop bij Albert Heijn bij het broodbeleg)
 • 500 gram magere kwark
 • 250 ml slagroom
 • 9 gelatineblaadjes

IMG_0001

IMG_0002Doe de koekjes in de blender/ keukenmachine en maal ze tot kruimels.

IMG_0005Smelt de roomboter in een pannetje. Als de boter gesmolten is doe je het vuur uit en voeg je de kruimels bij de boter. Zorg dat de kruimels en boter goed mengen.

IMG_0007Doe het prutje in een ingevette en met bakpapier bekleedde springvorm en maak hier een mooie bodem van.

Doe de gelatine in koud water en laat het een minuut of vijf weken. Maak vijf à a zes eetlepels water warm in een pannetje. Los hier de uitgeknepen gelatine in op (goed roeren). Klop de slagroom met twee eetlepels suiker stijf. 

IMG_0010Doe de kwark, gelatine en vijf eetlepels lemon curd in een kom. Goed mixen (het lijkt erg vloeibaar door de gelatine, maar als je gaat mixen, komt het goed).

IMG_0011

IMG_0012Als het een egaal mengsel is, spatel je de slagroom erdoorheen (NIET MIXEN).

IMG_0013Doe dit mengsel in de springvorm en laat het minimaal drie uur in de koelkast opstijven. De taart is ook ideaal om een dag van tevoren te maken zoals Esther deed.

cheesecake lemonEventueel kan je nog wat lemoncurd en slagroom op de taart smeren, dit geeft een sterkere citroensmaak en staat extra feestelijk. Ik vond dit erg lekker, maar anderen vonden dit een te sterke citroensmaak hebben. De taart smaakte lekker fris en was zeker geslaagd. Thanks zus voor het maken van deze cheesecake en dank je wel Dagmar voor het delen van dit heerlijke recept!

Het kerstavonddiner bij mijn moeder was erg gezellig en we hebben heerlijk gegeten. Vanavond eet ik bij mijn schoonmoeder en morgen bij mijn vader. De food foto’s van al het lekkere eten deel ik nog in een artikel met jullie.

Fijne kerstdagen gewenst, hoe vieren jullie het en ga je nog lekker eten?

11 Comments Add New Comment

 1. Grietjevan Gelderen says:

  Heb zelf dochter met gluten allergie en maak de kwark taarten van dokter oetker maak alleen
  De bodem met glutevrije koek kruimels maar bak ook wel een cake en verkruimel die en met gesmolten roomboter mengen erg lekkere bodem gr grietje

 2. Dagmar van Vroenhoven says:

  Hoi Harmke,
  Mijn vader is vandaag jarig,
  en staat nu in de keuken om deze taart te maken,
  zodat mijn moeder ook taart kan eten!!

  Mijn moeder zelf is 9 jan. Jarig,
  En dan maken we zelf GLUTENVRIJE brownies,
  wilt u dat recept ook?
  groetjdd,
  Dagmar

 3. Miss Glutenvrij says:

  Gefeliciteerd met je vader! Een hele fijne dag gewenst samen! Wij hebben super genoten van de kwarktaart.

  Het lijkt me erg leuk om het brownie recept ook van jou te krijgen. Dat mag je mailen naar info@missglutenvrij.nl

  Groetjes Harmke

 4. Dagmar van Vroenhoven says:

  Ik zal even aan mijn vader vragen of hij het recept eil uittypen!! Groetjes!

 5. Dagmar says:

  Hoi Harmke,

  Sorry dat het zolang duurt,
  Volgens mij heeft mijn vader het nog niet gestuurd,
  Ik ga het vanavond meteen vragen, oké?

  Maar nu moet ik gaan , want ik zit nu op school :)

  Doeiixx
  Dagmar

 6. jeannet says:

  lekker nu twee taartjes op voorraad
  straks komt de lente met de paasdagen
  ik vind deze taartjes lekker
  straks in mijn tuintje met een stukje monchou taart
  en natuurlijk zelf gemaakt met het recept van MIS GLUTENVRIJ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *