Miss Glutenvrij kookworkshop

collage mg wsDe workshop zit vol!!!Harmke Schippers van MissGlutenvrij.nl en Chef-kok Niels Hoogeweg van Eetjemeevandaag.nl slaan de handen in één. Zij houden woensdag 5 februari 2014 de eerste Miss Glutenvrij kookworkshop! 

Wij zijn blij te vertellen dat woensdag 5 februari dé try-out van de Miss Glutenvrij kookworkshop plaatsvindt. Met deze workshop willen we bereiken dat koks en cateraars meer begrip krijgen voor coeliakie en gemakkelijker kunnen omgaan met het bereiden van bijvoorbeeld een glutenvrij buffet of diner. We willen laten zien dat een glutenintolerantie geen keuze is, maar een serieuze medische aandoening waarbij het glutenvrije dieet de enige oplossing is.

We gaan tijdens de kookworkshop gezellig met z’n allen glutenvrij koken en daarna de bereide maaltijden opeten. Hiermee hopen we een serieus en positief geluid te laten horen over glutenvrij leven. Kortom: een leerzame, culinaire, gezellige avond met anderen die ook glutenvrij eten.

De kernwoorden voor de eerste workshop zijn:
Basic / Vers / Natuurlijk / Makkelijk /  Aandachtspuntjes

MENU
Het menu dat we gaan maken:

–          Amuse van Eendenborst met rode vruchten coulis.
–          Glutenvrije ravioli met spinazie/ ricotta vulling en saus van roquefort.
–          Italiaanse  tomatensoep met huisgemaakt glutenvrij brood.
–          Gepocheerde zalm of kalfsentrecote met hollandaise saus begeleidt met pastinaakpuree en geglaceerde worteltjes.
–          Espuma van tiramisu met glutenvrije lange vingers.

We werken uitsluitend met (van nature) glutenvrije producten. Het volledige menu is 100% glutenvrij. (Omdat dit onze allereerste glutenvrije workshop is, willen we ons alleen focussen op glutenvrij en (nog) niet op andere allergieën.)

GOODIEBAG
Voor elke bezoeker is er een rijk gevulde goodiebag met daarin glutenvrije producten om mee naar huis te nemen.

DE INITIATIEFNEMERS

s2x0 

Over Harmke van MissGlutenvrij.nl
“Ik ben Harmke Schippers (25 jaar) uit Veenendaal en blog op de website www.MissGlutenvrij.nl over mijn glutenvrije leven. Sinds mijn eerste levensjaar moet ik glutenvrij eten omdat ik de chronische ziekte coeliakie heb. Daarom weet ik vanuit eigen ervaring veel af van het glutenvrije dieet. Op mijn blog lees je nieuwtjes, uitgebreide recepten, reviews en tips & ervaringen. Alles natuurlijk glutenvrij.

Mijn missie is het glutenvrije dieet bekend(er) maken en laten zien dat je met enige aanpassing en creativiteit een normaal leven kunt leiden wanneer je geen gluten kan verdragen. Ik wil laten zien dat geen gluten mogen geen ‘kneusjesziekte’ is, maar dat ik een jonge vlotte meid ben die haar beperkingen probeert om te buigen naar iets creatiefs. Ik wil anderen inspireren en positiviteit meegeven om met het glutenvrije dieet om te gaan. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik nu in samenwerking met chef-kok Niels een glutenvrije workshop ga geven.”

niels klein

Over kok Niels van Eetjemeevandaag.nl
“Mijn naam is Niels Hoogeweg, ik woon in Ede en ben als freelance kok en cateraar werkzaam door heel Nederland. In veel keukens waar ik heb gewerkt wordt door koks vaak niet begrepen dat coeliakie verdragen echt een hele ernstige belemmering is en dat deze mensen daardoor dus zeer veel moeite kunnen hebben met het overbrengen van hun wensen in bijvoorbeeld een restaurant of andere eetgelegenheid. Glutenvrije producten zijn schaars en duur, de mensen met een glutenintolerantie worden én al benadeelt door onbegrip én ook nog eens beperkt in keuze van hun voedingsproducten. Dat is dus dubbel pech.

Vanuit mijn positie als kok ga ik samen met Harmke werken aan een ruimer begrip voor de aandoening coeliakie. Door een positieve manier van benaderen te kiezen en aan de slag te gaan met glutenvrije producten willen wij de coeliakiepatiënt het gemakkelijker en leuker maken om te koken en te genieten.”

ALLE INFO OP EEN RIJ

Wat: Miss Glutenvrij kookworkshop; glutenvrij koken en genieten
Wanneer: Woensdag 5 februari 2014
Waar: De Melkwinkel, Lange Lauwerstraat 34, Utrecht
Tijd: 16.30 uur – 21:30 uur
Kosten:  €27,50, inclusief 2 consumpties en koffie. (LET OP: dit is een speciale extra goedkope try-out prijs)
Extra: Elke bezoeker ontvangt een goodiebag met daarin glutenvrije producten om mee naar huis te nemen.

Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Geef je dus snel op via deze link:

>>Miss Glutenvrij kookworkshop<<

Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een mail met daarin de verdere informatie en het verzoek te betalen.  Pas na betaling is je inschrijving voor de workshop definitief.

Wij hopen dat dit de aftrap is voor een reeks aan Miss Glutenvrij Workshops.

Vragen? Stel ze bij de comments of mail naar info@missglutenvrij.nl

Hopelijk tot ziens bij de Miss Glutenvrij kookworkshop!

Ook leuk om te lezen

16 Comments

 1. Hoi Harmke,

  Wat ontzettend goed! Hopelijk slaat het aan en krijgen we op die manier weer goede aandacht voor Coeliakie. Hopelijk dringt het ook bij andere koks door dat dit dieet serieus genomen moet worden.

  Heel veel succes en maak er een groot succes van.

  • Miss Glutenvrij

   Dank je Sandra. Wij hopen ook dat het een succes wordt en we een positief geluid kunnen laten horen.

 2. Hoi Harmke,
  Wat een leuk idee, jammer dat het voor mij zo ver weg is, anders was ik heel graag gekomen.
  Heel veel succes en hopelijk slaat het erg goed aan, zodat ze het ook een keer ergens anders in Nederland kunnen organiseren. Top!!

 3. Super gaaf idee. Ik voel een verjaardags kodootje aankomen. Vraagje is het alleen voor gluutjes of ook voor hun partner?

 4. Jammer genoeg, niet voor mij. Heb geen reukvermogen meer door een fikse kou, dus ook geen smaak. Anders was ik graag ook gekomen!!

 5. Hoi Harmke,

  Wat een super initiatief! Ik hoop dat het een heel groot succes wordt! En voornamelijk dat bij koks meer besef komt van hoe strikt een glutenvrij dieet voor ons gevolgd moet worden. Leuke, serieuze en constructieve aandacht voor coeliakie is altijd heel mooi! En daarbij klinkt het als een hele leuke workshop. Veel succes!

 6. wat jammer dat het al vol is, had dit graag aan mijn dochter kado willen doen, mocht je nog een plaatsje hebben dan hoor ik dat graag.
  gr Wilma Klein

 7. Wat een onwijs gaaf initiatief en wat super dat jullie dit van de grond hebben gekregen, knap!
  Het menu ziet er in elk geval serieus en perfect uit.
  Ik wens jullie een hele fijne, gezellige, smakelijke avond toe 5 februari en hopelijk volgen er nog veel meer van dit soort avonden!

 8. Super initiatief, misschien ook een idee, om in het Zuiden een workshop te organiseren (omgeving Eindhoven) ik kan je wel een restaurant tippen, waar het zou kunnen..
  een hele fijne workshop toegewenst

Geef een reactie