Goddelijk Genius Brood

genius loveI LOVE Genius!!! Dit merk uit Groot-Brittannië maakt écht goddelijk glutenvrij brood. Dit is het allerlekkerste glutenvrije brood dat ik ooit heb gegeten. 

Laatst schreef ik over mijn favoriete zelfgebakken brood van Semper (klik), maar mijn absoluut, met stipt op nummer één, favoriete kant-en-klaar gekocht glutenvrij brood is GENIUS! Tijdens mijn laatste bezoek aan Van Voorst & Hardeman in Ede, de winkel waar ik altijd mijn glutenvrije boodschappen doe, zag ik ze liggen: De broodjes van Genius. Ik had al een aantal mailtjes gehad: “Harmke, het brood van Genius moet je écht proberen, dat is zó ontzettend lekker.” Ik voeg de eigenaresse welk soort het beste liep en dat is de meerzaden variant, hiervan nam ik de sneetjes en de bolletjes mee.

Over Genius
Genius is een merk uit Groot Brittannië dat als doel heeft lekkere glutenvrije producten te maken. Sinds 2009 verkopen zij vers glutenvrij brood en dit loopt als een trein. Sinds vorig jaar wordt Genius ook in Nederland verkocht en werkelijk iedereen die ik spreek over Genius is (super) positief.
De site van Genius: geniusglutenfree.com

IMG_0001

IMG_0003

IMG_0006Genius gesneden Meerzaden Brood, €4,75
Het brood wordt in Groot-Brittannië vers gemaakt, maar in Nederland wordt het ingevroren verkocht. Over de originele verpakking van het brood is een sticker geplakt met de informatie in het Nederlands. Zoals je ziet is het brood naast glutenvrij ook tarwe- koemelk- en lactosevrij.

IMG_0012Ik legde twee bevroren broodjes op een bord. Het viel me op dat ze vrij snel ontdooien. Het brood is heel zacht en veerkrachtig. Als ik een boterham induw, veert ie weer terug en ik kan het brood zelfs een beetje uitrekken zonder dat het scheurt of breekt. Ook is de korst lekker zacht en niet te dik.

IMG_0013De boterhammen hebben een ‘normaal’ formaat, eigenlijk hetzelfde als glutenvol brood. Op de foto heb ik mijn hand naast een boterham gehouden om dit te laten zien.

IMG_0014Op deze foto smeerde ik brood om mee te nemen naar mijn werk. Het smeren gaat heel soepel en het doorsnijden ook. Na een paar uur in een plastic zakje te hebben gezeten, is het brood nog steeds heel soepel, zacht en niet verkruimeld. Het blijft heel terwijl ik het toch in een tas op de fiets met me meeneem.

IMG_00084 Genius Meerzaden Broodjes, €3,35
Kijk dan wat een beauties! Ik kon ze zelfs van elkaar ‘afscheuren’, net zoals bij glutenvolle bolletjes. De luchtigheid spat van deze bolletjes af.

IMG_0005De ingrediënten. Ook de meerzaden bolletjes zijn naast glutenvrij tarwe-, koemelk- en lactosevrij.

IMG_0009Ik sneed de bolletjes met een broodmes open, dit ging heel soepel en er kwam bijna geen kruimel vanaf (alleen wat zaadjes). Ik belegde de bol die je ziet met Farmer salade van Johma.

IMG_0011Kijk hoe luchtig het bolletje is. Je kan het brood induwen en het veert gewoon weer terug.

Mijn mening
Ik ben super enthousiast over Genius, het liefst eet ik dit brood zo vaak mogelijk. Het is super zacht, zelfs na het ontdooien zonder magnetron o.i.d. Het snijdt makkelijk door, valt niet uit elkaar en kruimelt niet. Het brood is fijn om mee te nemen en kan tegen een stootje en blijft ook na een paar uur in een zakje vers. De smaak is het beste te omschrijven als ‘brood’, ik kan niet anders zeggen. De pitjes in de meerzaden variant geven het brood een goede bite en geven het smaak. Mijn maag zit vol na een aantal boterhammen.

Ik kan iedereen die glutenvrij eet Genius aanraden, het is écht super lekker en staat bij mij op nummer één qua glutenvrij brood, hier kan mijn favoriete zelfgebakken brood niet aan tippen.  I love Genius!

Mees’ mening
Ik was zo enthousiast over Genius brood dat ik mijn vriend Mees (niet glutenvrij) vroeg te proeven. Zijn reactie: “Dat is gewoon bruin brood. Het proeft bijna hetzelfde. Je proeft echt brood, wellicht ietsje minder smaak, maar helemaal niet droog; gewoon lekker.”

Minder leuk
Helaas is Genius vrij kostbaar, voor zo’n twaalf meerzaden sneetjes betaal je toch bijna vijf euro. Een reden voor mij om dit brood niet iedere dag te eten. Ik wil Genius brood afwisselen met mijn zelfgebakken brood. Als het ooit goedkoper wordt, koop ik het misschien wel voor iedere dag en zeg ik zelf brood bakken vaarwel.

Waar te koop
Ik kocht Genius bij Van Voorst & Hardeman in Ede, zij hebben ook een webshop waar je het kunt bestellen. KLIK
Diepvriesmarkt.nl verkoopt deze heerlijke broodjes ook. KLIK

Heb jij het brood van Genius al eens geproefd en wat vind je ervan?

Ook leuk om te lezen

42 Comments

  1. Saskia Segers

    Hok Harmke, ik eet het brood al een tijdje en vind het ook super lekker! Ik bak zelfs niet meer! Het is inderdaad duur maar ik eet het ook niet dagelijks. Ik wissel het af met rijstewafels en quinoacrackers maar ook met cruesli, fruit en soya yoghurt. Dus dan is het goed te doen :-)

    • gmahogeboom

      het is gezond zowiezo omdat er geen tarwe in is verwerkt ik vind het alleen schandalig DUUR

      • Zo gezond vind ik het niet, sorry. Het bruine brood (verkrijgbaar bij Albert Hein) bevat suikers, stroop én bietenpulp ofwel veel suikers. In het bovenstaande brood lees ik als stabilisator hydroxypropylcellulose wat ook niet zo’n lekker stofje is.
        Maar misschien valt er niet alleen over smaak niet te twisten :-)

  2. Anoeska Stavleu

    Hoi Harmke
    Mijn dochter van 11 jaar vind dit ook het lekkerste brood .
    Het is inderdaad wel wat aan de dure kant .
    maar ze eet niet zo best en vind haast niks lekker dus maakt het ons niet zo veel uit.
    Zelf ik vind het brood lekker en ik hoef niet glutenvrij te eten.

  3. Mijn dochter eet dit brood ook al een tijdje, ideaal om mee naar school te nemen, ze vind het heerlijk, maar wel aan de prijs.
    Bij ons in Dordrecht verkopen ze het bij de Libra, in het vriesvak.
    Harken, erg leuke site, ga zo door.

    Groetjes Sylvia

  4. Ik ben zelf ook heel erg enthousiast over dit merk. Het is echt het enige brood waarvan ik echt een beetje kan genieten. Hoe vind jij trouwens de teff crackers van conzensa?

  5. Net alles besteld! En wat een service aan de telefoon omdat ik nog een vraag had!!! Geweldig!!!

  6. en ook nog eens goed voor de stoelgang met die vezeltjes enzo… dat is ook heel belangrijk omdat glutenvrije producten vaak tot verstopping lijd bij vele

  7. Aranka Dolislager

    Hi,
    Ik eet het brood met mijn zusje nu 1 1/2 jaar en het is echt heerlijk. Zo groot als een normale boterham en makkelijk omdat je het niet eerst hoeft op te warmen. Jammmie!
    Groetjes Aranka

  8. Beste Harmke,

    Mooie site! Het glutenvrije broodprobleem. Ik liep er ook een tijd mee rond. De glutenvrije broden uit de supermarkt zijn niet erg lekker en erg droog. Maar ook het brood van Genius, zoals ik kan lezen op het etiket, bestaat vooral uit zetmeelproducten. Hetgeen je beter kan laten staan vanwege de suikerpieken en verslavende werking(welvaartsziekte). Ook al eet je brood niet vaak, kan je toch beter kiezen voor een brood gemaakt van glutenvrije granen (boekweit, teff) of soja of quinoa. Je zult het brood wel zelf moeten maken, maar het is heel eenvoudig. Een korte bereidingstijd en je hoeft niet te kneden. Via weltevreten.nl deel ik een aantal van mijn broodrecepten. Ook heb ik broden met glutenvrij zuurdesem, die lang houdbaar zijn en niet droog. Ik hoop dat je er wat mee kunt.

    Succes met je foodblog!
    Sierk

  9. Greet de Vries

    Hoi,

    Sinds we een paar jaar geleden in Engeland vakantie hadden ben ik gek op Genius. Daar ligt te kust en te keur in de schappen van de supermarkt. Trouwens, in Engeland is de glutenvrije voorziening geheel in orde. De heerlijkste cakes, broden cereals, je kunt het niet verzinnen, het is allemaal gewoon voorhanden. Moeilijk om keuzes te maken , zelfs.
    Het Genius brood is er vers, verrukkelijk, en redelijk normaal geprijsd. Mijn man at er gewoon van mee, en van de heerlijke krentencake kon hoj al helemaal niet afblijven.
    Komende juni gaan we weer op vakantie naar Engeland, en reserverenkoelboxen ruimte omzoveel mogelijk Genius en andere producten mee terug te nemen!

  10. madeleine

    Wat ik heel erg lekker vond in US was het brood van UDI, in diverse varianten. Helaas niet in NL te koop

  11. Remi van Dongen

    Wat een top site, ik ga zeker brood bestellen, ik ben gek op brood!

  12. vanaf vandaag in het assortiment van ah, en voor 3,89 ipv 4 pond wat wij in uk ervoor betalen. De hemelpoort is open gegaan. Wij eten dit brood al van dag 1 dat t bestaat en het is de meester van alles. Hopelijk komt ook het andere soorten in t assortiment. En het is vers…….

    Spread the news.

  13. AH komt met veel tam tam het Genius Glutenvrij Brood op de Markt brengen
    en na ruim 1 week kunnen zij het niet meer leveren
    dus via webshop besteeld in Ede bij van Vorst & Hardeman

    groeten D.Delp
    Tzummarum

  14. Gerianne van wijk

    Het is super lekker
    Ik ben erg blij mee met dat brood genius!!!!
    Je hoef niet zolang op te kouwen.

  15. Helaas is het jammere dat Genius koolzaadolie gebruikt. Wat wordt er ook al weer van koolzaad gemaakt? Juist, biobrandstof. Koolzaad moet je eerst chemisch bewerken voordat het geschikt is voor menselijke consumptie. Daarom ben ik ook afgehaakt op het Yam brood (raapzaadolie, beiden worden door elkaar gebruikt, maar hetzelfde wordt bedoeld. Er zijn zoveel andere goede oliën. Dat Genius koolzaadolie gebruikt, zal wel prijs techisch zijn. Ik zal het brood een keer proberen, maar zolang er koolzaadolie in zit, zal ik het niet opnieuw kopen.

  16. lia van doorn

    Hallo Harmke,

    Bedankt voor al je tips. Wij gaan naar spanje en ook portugal, Dan weten we dat er voldoende glutenvrije producten te koop zijn.
    In nederland is ook bij de jumbo vers glutenvrij bood tekoop licht bruin.
    meergranen en donkerbruin van het merk yam.
    Ook de meergranen knackers van pure & free zijn erg lekker.

  17. Bedankt voor je tip. Mijn zoontje vond al het brood vies (ik ook). Dus lange tijd zelf gebakken. Dit brood smaakt echt lekker alle 3 de soorten.

  18. Diet Holwerda

    Ik ben het helemaal eens met jullie. De broodbakmachine staat al een tijdje nutteloos in de garage.
    Het Genius brood is vooral luchtig, iets wat met de meeste GV broodsoorten niet zo is. Mijn favoriet is de granenbol, maar omdat dagelijks te eten wordt een beetje prijzig. Het driezadenbrood en het fruitbrood is ook erg smakelijk. Ik koop dit altijd in het broodvak bij de AH. Het is daar vers te koop, niks ingevroren.

  19. Jolanda B.

    Ik weet pas sinds kort dat de AH vers glutenvrij brood verkoopt; ik kom nooit op de broodafdeling omdat ik alleen woon. Ik ben zo ongelooflijk vrij met dit brood. Eindelijk lekker luchtig brood, goed van smaak, en mee te nemen naar mijn werk zonder het op te hoeven warmen in de magnetron omdat ik er anders bijna in stik zo droog is het meestal.

    Ja het is inderdaad prijzig. Maar broodmix (ik had altijd Schar) is ook niet goedkoop, terwijl Schar in vergelijking met bijv. Damhert, en anderen redelijk betaalbaar is. Maar ik hoef het niet meer. Dan maar ff wat duurder brood maar ik eet nu tenminste weer genoeg op een dag.

    De AH belt me zodra het brood er is, ik haal het dan meteen op. De aanlevering is zeer onregelmatig, en mijn AH is ook een kleine AH.

    Met dit brood, en zeker het krentebrood is heel erg lekker heb ik geen behoefte meer aan tussendoortjes.

    Ik kan het daarom iedereen aanbevelen. Ik hoop dat de AH wat meer reklame gaat maken zodat de verkoop wat stijgt en wellicht de prijzen wat naar beneden kunnen.

  20. Het ziet er uit als een gewoon bolletje. Mijn man, die nooit glutenvrij brood wil proeven, nam deze omdat hij dacht dat het een broodje voor hem was. Nadat het op was, wilde hij niet geloven dat het een glutenvrij bolletje was. Dat zegt veel, lijkt me!

  21. Gordon de pater

    eindelijk eindelijk eindelijk !!!
    Na veel glutenvrij brood te hebben geprobeerd ,is er dan toch een glutenvrij brood wat heerlijk zacht blijft en inderdaad niet hoeft worden opgewarmd in de magnetron!!
    Het meeste glutenvrij brood valt al uit elkaar als je er naar kijkt of het is al helemaal kapot in de verpakking !!
    Mijn dochter Levi is er helemaal weg van !!!
    Inderdaad wel aan de dure kant ,maar heb het er graag voor over om die meid te zien genieten van haar broodje !!
    Ben benieuwd of er nog meer producten van dit merk op de markt komen !!!
    Zo ja dan hoor ik dat graag !!!

    Groetjes
    Gordon de pater
    Alphen aan den rijn

  22. Hallo Harmke,

    Sinds de supermarkt die op de kleintjes let, standaard brood van Genius (vers) op de broodafdeling heeft liggen, eet ik geen ander brood meer!
    Ik ben 42 jaar en eet sinds 1992 glutenvrij. Ik heb nooit eerder zulk lekker glutenvrij brood gegeten. Ik eet het ook niet elke dag, omdat het nogal prijzig is. Ik wissel af met kwark, glutenvrije crackers en salades.

  23. geweldig die tip ben meteen naar albertheijn gegaan, morgen ochtend ga ik het proberen hoop dat het lekkerder is dan schar verpakt brood of mijn net zelfgebakken brood, valt erg uit elkaar en droog, eet daardoor ook minder brood maar 2 per dag verder havermouth glutenvrij, bedankt voor je tip vind je blog erg leerzaam voor een pas begonnen gluten vrij eter!groetjes Esther

  24. John Frissen

    Hetglutenvrije bruinbrood van Genius is net lekkerste en verste brood dat ik ooit gegeten heb. Ik heb 2 broden mee genomen op vakantie en un de koelkast bewaard. 15 d’Agen lang vers brood gegeten. Super kwaliteit!

  25. genius is zooo lekker brood! maar het Yam-brood (te koop bij jumbo en plus) is ook echt heeel erg lekker!

  26. Ik heb vandaag het brood gehaald bij a.h.
    Het is heerlijk vers ik heb het zelf geprobeerd vooral het fruitbrood is erg lekker.
    Mijn zoon van 15 en dochter van bijna 8 gaan het morgenvroeg ook eten
    Ik ben nu al blij met dit brood .Ze hebben al zoveel glutenvrije broden gehad ik verwacht dat dit super lekker is .

  27. In farmerssalade van Johma zit zetmeel. De soort wordt niet gespecificeerd. Als het tarwezetmeel is zitten er gewoon gluten in.

    • Miss Glutenvrij

      Dit is niet waar! Als zetmeel tarwe bevat, MOET dit in de ingrediënten staan. Is een wet, hier moeten producenten zich aan houden.

  28. Willij Kleijer

    Het Geniusbrood van A.H. vind ik niet te eten, als ik het ruik word ik al misselijk.
    Ik koop YAM brood bij de Jumbo donker bruin ( paarse verpakking )
    E4,25 niet goedkoop maar ik ben al niet zoon brood eetster.
    Zelf broodbakker in mijn dure Panasonic lukt nog niet alleen lekker als het een beetje warm is.
    Ik moet nog veel proberen!!
    Ik ben 73 jaar en heb sinds 1 Oktober 2015 Coeliakie.

  29. Ken je ook de Pastridor bolletjes? Echt heerlijk! Helaas niet te koop voor een particulier, alleen voor groothandels. Ik ken ze van bedrijfskantines. Ik ging terug om te vragen of ze wel echt glutenvrjj zijn. Maar dat zijn ze hoor!

    • Miss Glutenvrij

      Zijn dat die zachte pistoletjes? Die zijn idd heerlijk! Ik kreeg ze laatst ook en was verbaasd over de zachtheid.

  30. Het zit op de grens van niet te eten, het heeft een vieze nasmaak en is droog en heeft een scherpe textuur als je het kauwt. Er is slechter glutenvrij brood, maar als dit de oplossing zou zijn dan liever geen brood. Yam is redelijk, maar de zoektocht naar iets dat uitstijgt boven ‘eetbaar’ gaat door

  31. Pastridor zijn geen zachte pistoletjes, maar ronde bolletjes. Te koop bij de groothandel.

  32. V. van Houtum

    Beste allemaal, even een waarschuwing. Ik had het brood gekocht en dacht ook wat lekker! Kon er van door blijven eten. Terwijl met biologisch spelt je veel eerder verzadigd bent…(even niet op de glutenlettend). Dus ik dacht hier zit iets in. En jawel er zit Hydroxypropylmethylcellulose in (je kan het er op de foto bij zien staan). Dit is een heel giftig E-nummer E464 dat gebruikt wordt als bindmiddel in verf en vernis!!! Dat oa… Darmstoornissen veroorzaakt!! Ik heb het brood meteen weggegooid. Gatverdamme. Er zit ook nog een E-nummer namelijk Calciumpropionaat dat is minder giftig maar ook chemisch.
    Dus dan denk je dat je gezond brood eet maar dat is niet zo. Zelfs alle kleine beetjes zijn chemisch en giftig en horen niet in een menselijk lichaam thuis!
    Goed opletten wat er in eten zit!
    bron: “Wat zit er in uw eten?” van Corinne Gouget

Geef een reactie