Havermuffins met cranberry’s

IMG_0013Ik heb weer een heerlijk recept met haver gemaakt: Muffins. In combinatie met cranberry’s smaakt deze muffin heerlijk zoet en heeft ie een fijne bite.

Zo’n anderhalf jaar geleden bakte ik wekelijks glutenvrije muffins. De afgelopen tijd waren deze heerlijke mini-broodjes bij mij in de vergetelheid geraakt. Maar toen ik bedacht wat ik kon doen met dat zakje cranberry’s dat al lange tijd in mijn voorraadkast lag, dacht ik meteen aan muffins. Ook ben ik nog steeds helemaal in to haver, dus maakte ik havermuffins met cranberry’s.

Ingrediënten (12 stuks)

 • 140 gram glutenvrije bloem (Poensgen witte mix)
 • 3 theelepels bakpoeder
 • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
 • 140 havervlokken (Rosies)
 • 90 gram gedroogde cranberry’s
 • 2 eieren
 • 250 ml melk
 • 6 eetlepels zonnebloemolie
 • 1 zakje vanillesuiker

IMG_0001

IMG_0003Doe de bloem, het bakpoeder, de basterdsuiker en havervlokken in een grote kom. Doe daarbij de cranberry’s die je even door een klein beetje meel hebt gehaald, dit voorkomt dat ze naar de bodem zakken. Roer alles door elkaar.

IMG_0004Klop de eieren (met behulp van een mixer) los in een kom. Klop de melk, zonnebloemolie en de vanillesuiker erdoor.

IMG_0006Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is, dus niet te lang en NIET met de mixer.

IMG_0007Ik gebruik een siliconen muffinvorm voor 12 muffins, die kocht ik ooit bij Action. Hierin leg ik papieren muffinvormpjes. De vormpjes die ik nu gebruikte, zijn eigenlijk iets te groot zoals je ziet. Tip: Leg je schiliconenvorm altijd op een bakplaat anders krijg je ‘m niet fatsoenlijk in je oven.

IMG_0008Wacht niet te lang met het beslag in de vormpjes scheppen, want dan gaat de bakpoeder zijn werk al doen. Ik kon nu mooi mijn ijsbollepel gebruiken, die je voorbij zag komen in het Dille & Kamille filmpje KLIK.

IMG_0010Een ijsbollepel is perfect om je beslag in de vormpjes te scheppen. Zoals je ziet, heb ik bijna niet geknoeid en zijn de vormpjes mooi gevuld. Zet je muffins 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

IMG_0011Zien ze er niet goed uit? En ze smaken ook nog eens hartstikke lekker. De muffins zijn luchtig, zoet en hebben een fijne bite. Daarnaast zijn haver en cranberry’s super gezond voor je. Een fijne snack als tussendoortje, om neer te zetten voor visite of om mee te nemen naar school/werk of voor onderweg. Eet smakelijk.

Klik hier voor nog meer lekkere glutenvrije muffinrecepten.

Ook leuk om te lezen

15 Comments

 1. Ik heb toevallig gister ook havermuffins gemaakt, naar het recept van Phil Vickery.
  Laten jouw papieren vormpjes wel los, als je het wilt eten?
  Bij mij niet, daarom gebruik ik een siliconen muffinvorm.

  • Miss Glutenvrij

   Ze laten gewoon los bij mij. Heb t idee dat dit komt door de olie die erdoor gaat.

 2. Gebruik je altijd hetzelfde soort/merk meel bij je cakejes? Ik heb het idee dat dat kwa smaak ook nog wel eens kan verschillen.

  • Miss Glutenvrij

   Ik gebruik bijna altijd dit meel, vind deze erg lekker ook voor pannenkoeken. Wil wel graag variëren maar eerst dit opmaken, misschien vind ik wel een betere, maar dit meel kan ik zeker aanraden.

 3. Hoi,

  ik zocht naar de bloem die je hiervoor gebruikt,van poensgen.
  is dat de wittebroodmix?

  groetjes diana.

 4. Gerjanne Smit

  Hoihoi!

  Weet jij ook een melkvrij meel? Want er zit melk in die in het recept staat, en mijn dochter mag geen melk hebben. Ook zo sneu als zij niet mee kan genieten…

  Groetjes Gerjanne

   • Gerjanne Smit

    Soyamelk, maar heb via m’n buurvrouw een meel gevonden zonder melk :) weet alleen niet meer hoe het heet. Ga ze iig donderdag bakken :) dus ben benieuwd!

 5. Bedankt voor dit lekkere en eenvoudige recept! Ik heb ze net gemaakt en zit te smullen :)
  Ik heb wat spullen gebruikt die ik nog in huis had: Mix B van Schar, cranberry’s en gele rozijnen.

 6. Sylvia Huijgen

  Hi Harmke,

  Het heerlijke Geniusbrood bestel ik nu gewoon via AH.nl

Geef een reactie