Glutenvrije pasta ovenschotel

Zonder pakjes of zakjes, maak je heel eenvoudig deze glutenvrije pasta ovenschotel. Lekker met verse groente en rundergehakt.

Het spezzatino recept van Anneke viel goed in de smaak bij jullie. Als je ‘m nog niet hebt gemaakt, kan ik ‘m je zeker aanbevelen, in dit artikel deel ik het recept van haar makkelijk te maken, maar overheerlijke glutenvrije ovenschotel.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram glutenvrije pasta
  • 175 gram (of meer) raspkaas
  • 500 gram prei
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 500 gram rundergehakt
  • Bakje cherrytomaatjes
  • Italiaanse kruiden
  • Zout & peper
  • Eventueel voeg je wat paprikapoeder en een klein beetje cayennepeper toe voor wat meer pit

Werkwijze glutenvrije pasta ovenschotel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta volgens de verpakking. Wok het gehakt met zout en peper, maar zonder boter. Doe hierbij de tomatenpuree. Voeg daarna de grof gesneden groenten toe, even goed hard wokken maar maak de groente niet te gaar.

Doe de pasta in een ovenschaal, strooi hier overheen flink veel kaas, dan het gehakt/groentjeprutje, dan weer flink veel kaas. Snij de cherrytomaatjes doormidden en druk ze op je ovenschotel. Strooi hier overheen Italiaanse kruiden naar smaak. Zet je ovenschotel 20 minuten in de oven. Ondertussen maak je een lekkere frisse salade en bak je een glutenvrij broodje af.

IMG_2307

Ook leuk om te lezen

1 Comment

  1. Pingback: Eetdagboek januari | Miss Glutenvrij

Geef een reactie