Lemon Zucchini Bread

IMG_0024Mijn moeder maakte een heerlijk fris recept met citroen voor mij: een Lemon zucchini bread, oftewel een cake met courgette en citroen. Deze cake is super zacht en smaakvol en heeft die heerlijke frisse citroensmaak.

Door courgette toe te voegen aan je cake wordt ie lekker smeuïg, smaakvol en niet snel droog. Ik schreef eerder al over zucchini cake (klik). Mijn moeder maakte tijdens een bakmiddag met mij een zucchini bread met citroen. En wat is ie heerlijk fris, smaakvol en luchtig.

cupsspoonsOmdat dit een Amerikaans recept is, werkte mijn moeder met cups en teaspoons. Als je vaker bakt, wil ik je aanraden deze maatschepjes aan te schaffen, ze zijn heel makkelijk in gebruik en je hebt geen weegschaal nodig.

Ingrediënten

  • 2 cups glutenvrij meel (Poensgen)
  • 2 teaspoons baking soda (Arm & Hammer)
  • 1/2 teaspoon zout
  • 2 eieren
  • 1/2 cup olijfolie
  • 2/3 cup suiker (te vervangen door stevia of honing)
  • 1/2 cup melk
  • Sap van 1 citroen
  • Rasp van 1 ctroen
  • 1 cup geraspte courgette

IMG_0003Werkwijze: Doe in een grote kom: het meel, baking soda en zout. In een andere kom: klop twee eieren, voeg toe: olie en suiker, meng dit goed, doe hierbij de melk, citroensap en citroenrasp. Mix dit goed met een pollepel. Voeg hierbij de courgetterasp en meng dit goed door elkaar. Voeg de ingrediënten uit de tweede kom toe aan je grote kom (meel etc.) en roer dit goed door elkaar, maar niet te lang.

IMG_0010Leg bakpapier in een ovenschaal en vet de randen in met boter. Doe hierin je beslag en zet de schaal circa 45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

IMG_0015Test met een houten prikker of je zucchini bread gaar is.

IMG_0023Het beste kan je de cake laten afkoelen op een (bak)rooster. Als je dat niet hebt kan je ‘m omkiepen op een snijplank zoals ik hier heb gedaan.

IMG_0023 (2)Snijd de zucchini bread in blokjes. Mocht je niet alles op krijgen, je kunt de cake prima invriezen om op een later moment van te genieten. Eet smakelijk.

Ook leuk om te lezen

11 Comments

    • Miss Glutenvrij

      Ik heb ze van Dille & Kamille, maar vrijwel elke kookwinkel heeft ze. Ook online worden ze verkocht.

      • Heb ze besteld al duurde het wel lang voor ik ze had gevonden.
        Dat boekje van Glutenvrij Bakken van de Lidl heb je dat ook gekocht,
        daar staan ook heel lekkere recepten in ook krentenbollen met kwark heerlijk
        ik bak ze zelf steeds weer .Als je hem niet hebt wil ik het recept wel sturen.
        maar weer bedankt en groetjes Klazien

        • Miss Glutenvrij

          Wat fijn, dan kan je er ook mee bakken! Ik heb het boekje niet, ben wel heel benieuwd naar de recepten.

          • Dat boekje ligt er misschien nog wel en het kost haast niks en heeft
            75 recepten Hier lag hij deze week nog.
            Krenten bollen
            250gr glutenvrij meel
            2tl wijnsteenpoeder.snufje zout,6 el suiker,1 el rasp van een onbespoten citroen, 150gr magere kwark,6el melk,1 ei,6 el zonnebloemolie 50 gr rozijnen of krenten ,1eidooier om te bestrijken.is voor 10 broodtjes.oven op 200C en 25 min.in het midden van de oven ,Succes er mee en eet smakelijk Klazien

  1. Heeeeel toevallig kregen we een paar maandjes geleden een glutenvrije eter aan tafel…zodoende kwam ik op jou zupah dupah awesome blog terecht en sindsdien volg ik hem nu eigenlijk gewoon for the fun of it en omdat je zo ontzettend leuk schrijft :)

    Oh well. Just wanted to let you know ^_^

  2. is een cup een koffiekopje of hetzelfde als 1 tablespoon?
    en als koffiekopje…. senseokopje of mok?
    sorry ben een beginnertje!! en sta klaar oom het recept te gaan maken

    • Miss Glutenvrij

      Een cup is meer een koffiekopje tussen mok en senseo in. Je kan ook even googlen voor de exacte maten. Succes!

  3. Kan ik de melk ook weglaten voor een gluten- en lactosevrije variant? Zo ja, waarmee kan ik de melk vervangen?

  4. Pingback: Ask Miss Glutenvrij #6 - MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie