Lisa’s choice: Witbroodmix

collage mixNa het testen van Lisa’s choice: bruinbroodmix van haver was ik erg benieuwd naar Lisa’s choice: witbroodmix. Lees verder voor mijn review.

Lisa’s choice: bruinbroodmix van haver, viel goed in de smaak bij mij. Ik was dan ook erg benieuwd hoe de witbroodmix zou smaken en hoef fijn ik er mee zou kunnen werken.

IMG_0001Ook deze verpakking ziet er stijlvol uit.

IMG_0003De ingrediënten zijn glutenvrij en 100% biologisch. Op de verpakking staat net als bij de bruinbroodmix een duidelijke werkwijze.

IMG_0004De extra ingrediënten die ik toevoegde, waren olie, water, 1 zakje gist en een ei.

IMG_0007Even goed alles mixen in de mixer met deeghaken.

IMG_0008Ik goot het beslag in een bakvorm, ik gebruikte geen extra olie om de vorm in te vetten omdat er al olie in het beslag zit en ik weet dat het broodje daardoor niet zal plakken.

IMG_0009Huishoudfolie besprenkeld met water over de bakvorm en rijzen maar. Dit deed ik weer op het fornuis waaronder de oven aan het voorverwarmen was.

IMG_0010Het rijzen duurde erg lang… Na 40 minuten, was het deeg bijna niets hoger, ik liet het broodje daarom nog zo’n 20 minuten rijzen.

IMG_0011In de oven gebeurde er iets geks, het midden van het brood kwam omhoog en de rest bleef laag. Er kwam als het ware een soort bult op mijn brood. Een verklaring heb ik hier (nog) niet voor.

IMG_0012Toch was het broodje goed gelukt. De sneetjes waren luchtig en de korst was zacht. Ook smaakte ie erg lekker. Ik liet het versgebakken brood aan een vriendin proeven, haar reactie: “Heerlijk, het lijkt wel cake.”  Ik maakte een heerlijk belegd broodje met de witbroodmix, hier komt binnenkort een artikel over online.

Lisa’s choice: witbroodmix kost €3,85 en is te koop  in de webshop van glutenfreewebshop.com.

www.glutenfreewebshop.com

Helaas zijn sommige foto’s wat wazig omdat ik tijdens het maken van het brood er achterkwam dat mijn lens van de camera niet helemaal schoon was.

Ook leuk om te lezen

7 Comments

  • Miss Glutenvrij

   Ja zeker! Al ontdooi ik m’n brood vaak wel in de magnetron voor het gemak.

 1. Hey,

  Sinds dat ik van de week gehoord heb dat ik beter geen gluten meer kan eten, zit ik elke dag even te snuffelen op jou site. Ik ben op zoek naar lekker brood om te kopen of zelf te bakken, maar daar mag ook geen suiker inzitten. Weet jij een brood of mix?

  Groetjes, Esther

 2. Ziet er geweldig uit.
  en smaakvol!

  Oh en Esther, mag je helemaal geen suikers? want suiker vervangen met honing of ahornsiroop gaat hier altijd goed en is natuurlijk supergezond!

  X Emmelou Green

 3. Hallo Harmke,
  De bult op het brood komt doordat het brood nog niet ver genoeg gerezen was c.q. het binnenste van het brood was nog kouder dan de rest van het brood. Als het brood vervolgens in de oven wordt geplaatst, komt de warmte erbij en gaat het brood rijzen. Doordat er echter ene korst is gevormd, gaat het brood barsten.
  Mvg Rein – Allergento

Comments are closed.