Mayorice

IMG_0009 (2)Mayorice is mayonaise gemaakt van rijst. Ik reviewde deze 100% plantaardige, gluten- en lactosevrije saus die te verkrijgen is in vijf smaken: Original, Kruiden, Cocktailsaus, Tartaarsaus en Curry.

Mayorice won de prijs BIOFACH 2004 als “innovatief product”. Deze saus is 100% plantaardig, zonder lactose, zonder eieren, zonder soja en natuurlijk glutenvrij. De mayonaise wordt gemaakt met de rijstdrank Rice&Rice en is beschikbaar in de smaken: Original, Kruiden, Cocktailsaus, Tartaarsaus en Curry.

IMG_0011Bij patat hoort mayonaise!!! Dit zijn Vlaamse frieten, gebakken in de oven. Samen met mijn vriend Mees (niet-glutenvrij) testte ik de verschillende smaken Mayorice.

originalOriginal – Deze mayonaise smaakt zurig, hij doet me denken aan mijn zelfgemaakte mayonaise. De saus heeft een romige structuur. Mijn vriend vond de saus ook vrij zuur, maar wel te doen. Het heeft geen typische Hollandse mayonaisesmaak, het lijkt volgens hem meer op Duitse mayonaise.

tartarTartaarsaus –  Deze saus doet me denken aan bouillon. Mees vindt de smaak wat weg hebben van ragout. De saus is zacht en smaakvol en volgens ons allebei vooral lekker bij een hamburger.

cocktailCocktailsaus – Deze saus lijkt op cocktailsaus van andere merken en is daarom denk ik erg lekker bij garnalen. De smaak is lichtzurig, maar romig. Ook de nasmaak is vrij zuur. Mees vindt deze saus maar niks, maar van andere cocktailsauzen moet ie ook niets hebben.

curryCurry – Dit is een typisch sausje voor bij de barbecue, lekker bij een filetlapje of karbonade, maar ook bij kip is dit een lekker licht pittig smaakvol sausje. Volgens Mees heeft de saus wel iets weg van mosterd.

herbsKruiden – Dit leek mij een perfect sausje voor door de sla. De saus heeft een frisse, licht zurige maar romige smaak.

IMG_0007

IMG_0009Allebei vonden we het sausje achteraf niet zo lekker door de sla. Omdat de sla (rucola) al vrij bitter is, werd de smaak te zuur. Bij een andere slasoort pas dit sausje beter.

Eindoordeel
Mees en ik blijven de voorkeur geven aan andere glutenvrije sauzen (die wel ei bevatten) , omdat we dit gewend zijn, maar ook omdat we die lekkerder vinden. Mayorice is zeker een uitvinding. De sauzen kunnen door bijna iedereen worden gegeten omdat het vrij is van veel allergenen. Daarnaast is het product 100% plantaaridg en dus ook geschikt voor veganisten.

Mayorice is exclusief te koop bij winkelglutenvrij.nl
Klik op onderstaande link om Mayorice te bestellen:

Glutenvrij dineren

Voor 21.30 uur besteld is morgen in huis.

logo_nl

Gehele assortiment = glutenvrij!

Deze review is tot stand gekomen door een samenwerking tussen winkelglutenvrij.nl en MissGlutenvrij.nl.

Ook leuk om te lezen

5 Comments

  1. Misschiene een domme vraag maar zit er in normale mayonaise van andere merken dan wel gluten?

  2. Super! Bedankt voor de inspiratie. Ben er nog niet zo lang geleden achter gekomen dat ik naast gluten nog meer allergieën heb, waaronder eiwit. Dus ik ga deze gauw proberen!

Comments are closed.