Echte Italiaanse Penne

penneI love pasta! Van glutenfreewebshop.com mocht ik hun echte Italiaanse Penne proeven. Ik gebruikte ‘m in drie verschillende gerechten. Lees snel verder om te lezen wat ik van deze pasta vindt.

Sowieso één keer in de week eet ik pasta. Ik vind het super lekker en het geeft me een goed gevuld gevoel. Een goede pasta is zacht, maar niet te flubberig, heeft een goede bite en is smaakvol. Glutenfreewebshop.com haalt haar Penne helemaal uit Italië, het land van pizza en pasta. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog.

IMG_0031Deze penne is van het merk Farabella, een familiebedrijf dat zich helemaal heeft toegelegd op glutenvrije pasta. De verpakking ziet er prima uit en er zit 500 gram in de zak. Ook vind je het glutenvrij logo erop terug.

IMG_0002Over de zak is door glutenfreewebshop.com een sticker geplakt met de Nederlandse bereidingswijze. De ‘rusttijd’ is nieuw voor mij.

IMG_0001Zo ziet de pasta er uit als ie nog droog is. Lekkere grote penne, ik houd ervan.

IMG_0006Ik kookte de pasta vier minuten en liet het vijf minuten in het kokende water rusten. De pasta was toen nog erg hard dus nam ik wat meer rusttijd tot de pasta precies naar mijn smaak was.

pastaschotelIk gebruikte de pasta in deze heerlijke ovenschotel. De pasta smaakte erg goed, hij was niet kleffig geworden in de oven, maar had nog een goede bite.

salade bekerOok gebruikte ik de Penne in mijn favoriete (meeneem) pasta salade. Na een paar uur in de saladebeker te hebben gezeten, was de pasta nog steeds zacht en smaakvol. De penne is dus ook erg geschikt voor koude pastagerechten.

IMG_0034Ook gebruikte ik de pasta in één van mijn favoriete pasta ovenschotels: Broccoligratin van Beltane. Het enige wat je nodig hebt, zijn de ingrediënten die je op de foto ziet. De pasta doe je ongekookt in een ingevette ovenschaal, daar overheen giet je de broccoli met room en dan de kaas.

IMG_0035Even in de oven en je hebt een heerlijke smaakvolle ovenschotel zonder eerst pasta te moeten koken. Een kind kan de was doen!

IMG_0041Ook in deze ovenschotel was de pasta perfect. Geen harde stukjes, maar heerlijk zacht met een goede bite en heel smaakvol. Vooral mijn vriend Mees kon maar niet ophouden met zeggen hoe lekker hij het vond, haha. Ikzelf vond de pasta in deze ovenschotel ook super geslaagd en lekkerder dan met andere glutenvrije pastasoorten.

Eindoordeel
Deze penne is werkelijk super lekker! De bereidingswijze is nieuw voor me, maar niet moeilijk, het is heel fijn werken met deze pasta. De penne voldoet aan alle eisen voor een goede smaakvolle pasta met bite.  Wel is ie wat duurder dan andere glutenvrije pasta’s, maar de kwaliteit is ook zeker beter.

Penne kost €4,43 en is te koop  in de webshop van glutenfreewebshop.com.

www.glutenfreewebshop.com

Ook leuk om te lezen

10 Comments

 1. Janneke kampen

  Wat fijn om al die lekkere dingen en recepten van jouw voorbij te zien komen. Ik krijg er weer inspiratie van en inderdaad nog makkelijk ook! Je helpt mensen echt met je blog!

  Veel groetjes janneke

 2. bedankt voor de review. hopelijk zijn de overheerlijke recepten ook hier ergens te vinden? zelf gebruik ik al een tijdje de glutenvrije pasta van de lidl. bevalt ook erg goed en de prijs is ook erg fijn.

 3. Kan je/wil je ook eens een keer de pasta van de Lidl testen? Bij ons bevalt deze pasta namelijk als beste van allemaal en ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jij van deze pasta vindt.

 4. Ziet er goed uit! Tipje: Lidl verkoopt (ik denk sinds kort, had het nog niet eerder gezien) o.a. glutenvrije spaghetti en penne, het is gemaakt van maismeel en het is goedkoper dan de glutenvrije pasta die ik anders koop.

  xx

 5. Wauw, ziet er goed uit! Ik ga vanavond maar eens die lekkere ovenschotel met broccoli maken!

 6. Pingback: Eetdagboek februari | Miss Glutenvrij

Geef een reactie