Conscious Chocolate – Raw, Organic, Glutenvrij

consciousAls er één dol is op chocolade, ben ik dat! Ik was dan ook erg benieuwd naar de raw, organic chocola van Conscious Chocolate. Lees hier mijn review over de glutenvrije reepjes die bomvol zitten met superfoods.

Conscious Chocolate wil dat iedereen, ongeacht dieet, kan genieten van de variëteit van de chocolade die ze maken. Hun visie is het creëren van heerlijke, pure chocolade. Conscious Chocolate is een klein, ambachtelijk bedrijf op een boerderij in East Sussex in het Verenigd Koninkrijk. In 2006 is het bedrijf op kleine schaal begonnen met de productie van chocolade. Nu liggen hun producten in gezondheidswinkels, boerderijwinkels en delicatessenwinkels. 

Zo ook bij Van Voorst & Hardeman in Ede. De reformwinkel waar ik al jaren kom om mijn glutenvrije inkopen te doen. Zij stuurden mij drie reepjes om te proeven en er een review over te schrijven. Ik testte de smaken ‘wild at heart’, ‘intense 70%’ en ‘goji coconut’.

IMG_0038Rauwe cacaopoeder, cacaoboter en agavenectar vormen de basis van alle Conscious Chocolate repen. Van ieder ingrediënt is het land van herkomst bekend om zeker te zijn van eerlijke handel, transport en ethiek. De cacaobonen zijn zongedroogd en gefermenteerd op lage temperatuur, ze worden nooit geroosterd. De repen zitten dus boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten, flavonoïden en theobromine, de stoffen die maken dat chocolade zo goed voor je is.

wild at heartWild at heart – with maca, vanilla & blue green algae
Wat een gave naam: Wild at heart, het maakte me erg nieuwsgierig naar de smaak van deze reep. In deze chocola zit blauwalg en maca, twee superfoods die goed zijn voor je lichaam. Ik moest wat wennen aan de smaak, het is dan ook de eerste keer dat ik rauwe chocolade eet, maar ik waardeer ‘m meteen. Ik proef een intense pure chocoladesmaak, met een bittere ondertoon, zoals echte pure chocolade die hoort te hebben. Heel ver weg heeft deze reep wel iets weg van een stevige bak koffie, maar hij doet me ook denken aan een kersenbonbon die vroeger altijd bij mijn oma op de salontafel stonden.

IMG_0031

intense70Intense 70%- with 70% cacao solids & vanilla
De naam voor deze reep is goed gekozen. Een intense smaakexplosie vindt plaats op mijn tong, ik proef de cacao. Dit reepje is heel puur en zo proeft ie ook. Een diepe donkere chocoladesmaak met een lange nasmaak in mijn mond.

IMG_0034

gojiGoji coconut-  with goji berries & coconut chips
Jeehj, Gojibessen! Ik schreef al eerder over dit super gezonde besje (klik). Ik vind het super leuk dat Conscious Chocolate de goji gebruikt in hun chocoladerepen. Ik proef de bessen duidelijk, maar ze zijn zachter en zoeter dan de goji’s die ik eerder at. De kokos stukjes proef ik heel licht als ik er op let. De pure chocoladesmaak overheerst en heeft een diepe donkere smaak, met veel nasmaak. Dit reepje is iets zoeter dan de andere twee. Ik ben dol op ‘chocola met stukjes’ en als dat gezonde stukjes zijn zoals de gojibes word ik daar helemaal happy van. Deze reep is dan ook mijn favoriet van de drie!

IMG_0037

IMG_0039

IMG_0044Healthy & heavenly
In elk kartonnen doosje zit een zakje met daarop een foto van een vrouw, meisje en een hond. Achterop staat het verhaal van Conscious Chocolate zoals je hierboven kunt lezen. Als je het zakje openmaakt met de handige inkeping aan de zijkant vind je een dun papiertje gewikkeld om de reep chocola.

Conscious Chocolate streeft naar een hoog ethisch bewustzijn en een zo laag mogelijke impact op het milieu. De verpakking is volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Daarnaast vind ik de verpakkingen er prachtig uitzien. Het straalt een bepaald bewustzijn (conscious) uit waar ik vrolijk van wordt. Als je een reepje in handen hebt, weet je dat je een goed en eerlijk product hebt gekocht. Goed voor jezelf door alle superfoods die er in zitten, maar ook goed voor het milieu.

IMG_0001

IMG_0003Unieke chocolade
De reepjes zijn zachter dan chocola die je in de supermarkt koopt. Dat komt omdat Conscious Chocolate zoveel mogelijk werkt op basis van handwerk, dit doet zij om de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen. Iedere reep is uniek. Alle ingrediënten zijn onverhit of zongedroogd. Ze worden met de hand bereid en gemengd op een temperatuur onder 42°C. Doordat een reep wat zachter is, eet ie heel makkelijk. De chocola smelt heerlijk op de tong waarna er een pure smaakexplosie ontstaat.

Super gezonde chocola
De repen zijn vrij van gluten, zuivel, soja en geraffineerde suikers en gecertificeerd met Organic en Vegan. Conscious Chocolate maakt nog zeven andere smaken: Chili hot, Essential Orange, Love Potion No.9, Mint Hint, Nutty One, Plain 60%, The Dark Side 85%. Ik ben erg benieuwd naar de andere smaken van dit mooie duurzame merk. Het is een waar feestje om een Conscious Chocolate reep te eten, een gezond en smaakvol cadeautje aan jezelf.

Waar te koop
Een reepje kost €2,79 en is te koop via glutenvrijewebshop.nl. Tevens zijn de repen te koop in de winkel Van Voorst & Hardeman

Adres
Verlengde Blokkenweg 1
6717 AD Ede

Website
www.glutenvrijewebshop.nl

Ook leuk om te lezen

5 Comments

  1. Ik heb dit weekend zo’n reepje gekocht (met mint) en heb net een stukje gegeten, heerlijk zeg! Ik eet wel eens de raw chocolate van Lovechock en die zijn hard, dus ik was een beetje verrast toen deze zo zacht was! Echt erg lekker!

  2. Anoniem

    “Een reepje kost €2,79”? Dan heb je volgens mij de prijs in de webshop inmiddels ook verhoogd, daar zie ik namelijk toch echt €2,99 staan. Dus mensen: gewoon in de winkel kopen! (is toch weer wat voordeliger)

  3. Pingback: Dit gebeurt er als je zuivelvrij eet/mijn ervaring met zuivelvrij eten | Healthy Teacher

  4. Pingback: Dit gebeurt er als je zuivelvrij eet/mijn ervaring met zuivelvrij eten - Healthy Teacher.nl

  5. Pingback: Zuivelvrij eten - Healthy Teacher.nl

Comments are closed.