Eetdagboek: Februari 2014

februariJullie waren enthousiast over mijn eetdagboek van januari! Daarom maakte ik afgelopen maand weer foto’s om te laten zien wat ik eet.

Ik ging uit eten bij Juffrouw Tok, had een crush met spinazie en avocado en mijn vriend Mees en ik kochten een vaatwasser! Kijk mee naar mijn foodfoto’s van februari.

ontbijtHier zie je wat ontbijtjes van afgelopen maand. Linksboven: Een Semper boterham met pindakaas en hagelslag, deze combi eet ik al sinds ik kind ben. Het lijkt op Snickers op brood. Rechtsboven: Dit toetje vind ik zó lekker als ontbijt: Griekse yoghurt met braam, ik koop ‘m bij Aldi. Linksonder: Als perssinaasappelen in de aanbieding zijn, koop ik ze altijd, ik ben er dol op. Het liefst pers ik iedere ochtend een sinaasappel uit. Rechtsonder: Griekse yoghurt met blauwe bessen en pecannoten. Een ontbijt dat me maar niet gaat vervelen, het geeft me een vol gevoel en ik krijg aan het begin van de dag al veel goede bouwstoffen binnen.

IMG_2682Deze collage plaatste ik ook al op Facebook. Bakkerij ‘t Stoepje ging glutenvrij! Ik kocht hun krentenbollen. Ik vond ze niet super lekker, maar best goed te doen. Ik ben benieuwd naar hun andere glutenvrije producten. 

IMG_2826 Ow yeah!!! Dit plaatje stuurde mijn schoonzus me en het is so true ;). I’m a foodlover and love to eat <3.

tussendoortjesWat random tussendoortjes. Een van mijn fijnste ontdekkingen van afgelopen maand waren de brownies zonder suiker, boter en meel en de haverkoeken, ze passen ook goed binnen het clean eten, wat ik zoveel mogelijk probeer te doen. Linksonder: Vriendin Suus had speciaal voor mij glutenvrije kokoskoekjes gehaald voor bij de thee. Rechtsonder: De repen van Eat Natural waren bij Kruidvat in de aanbieding. Ik kocht de yoghurtrepen en die met dark chocolate. Die laatste vind ik echt super lekker.

tussendoortjes2Als tussendoortje voor mee naar het werk vind ik deze rijstreepjes van Aldi erg lekker. In het weekend gun ik mezelf altijd een chocoladereep. Ik kocht Tony’s Chocolonely. Op de verpakking staat: kan noten, gluten en eiwit bevatten. Ik vind dat altijd zo irritant. In de ingrediënten zitten namelijk geen gluten. Ik heb gesmuld van de reep en nergens last van gehad, maar ik heb Tony’s toch een mail gestuurd en gevraagd uit te leggen waar die gluten in zouden kunnen zitten. Ik heb geen zin dat mijn darmen door zo’n heerlijke reep zouden kunnen beschadigen. Dit was hun reactie:

Hi Harmke,

Onze chocolade (op onze limited met koek en chilipeper na) is in principe glutenvrij :) Omdat in de fabriek waar het geproduceerd wordt ook producten met gluten worden gemaakt, hebben we besloten om ‘kan gluten bevatten’ op onze wikkel te vermelden. Dit omdat er hierdoor een kleine kans op sporen van gluten in de chocolade bestaat. We doen er echter alles aan om dit te voorkomen.

 Met vriendelijke chocogroet,

lunchLunch! Spinazie, avocado en cherrytomaatjes. Ik kon er afgelopen maand geen genoeg van krijgen. Ik maakte er heerlijk belegde broodjes en salades mee. Rechtsonder: Taco’s tijdens mijn laatste lesdag bij Aristo in Utrecht. Deze maaltijd viel niet goed. Het gehakt was erg vet. Ik voelde me opgeblazen na het eten en rond etenstijd was ik misselijk. Blegh, geen succes dus.

IMG_2608Lunchen met mijn zusje Esther bij Brasserie Bij Slik in Veenendaal. Ze hebben standaard glutenvrij brood in huis. Ik bestelde het broodje met roombrie.

randomMijn vriend Mees had iets bedacht: Hij was benieuwd wat een ei zou doen als je ‘m in de oven doet. De Willie Wortel haha! Wat bleek: Hét perfect gekookte eitje maak je in de oven. Het is een soort ei koken voor dummy’s ;). Weer wat geleerd! Rechtsboven: Cafetaria De Molen (vlakbij mijn huis) verkoopt nu ook glutenvrije kipnuggets. Die wilde ik proberen natuurlijk. Ik vond ze niet super, de volgende keer bestel ik weer een kroket <3! Rechtsonder: Mijn oma woont in Drenthe, daar komen de Drentse worsten vandaan en ik krijg standaard een worst van haar mee naar huis als ik bij haar ben. Zo’n leuke traditie. Die van Van Hulst zijn glutenvrij.

niet glutenvrijHelaas allebei niet glutenvrij! Links: De brood- en snackafdeling van Albert Heijn. Wat zou ik graag daar iets van kunnen eten. Dit vind ik het moeilijkst om langs te lopen in de supermarkt. Op Facebook kreeg ik ruim 90 reacties waarin jullie vertelden welke producten in de supermarkt jullie graag zouden eten, ik vond dit erg leuk te lezen.  Rechts: Dit is de Donau Welle, die ik samen met mijn stiefpa maakte voor mijn moeders vijftigste verjaardag. Deze taart zou ik nog wel eens glutenvrij willen maken.

pannenkoekIk maakte pannenkoeken met de 100% biologische mix van Glutenfreewebshop.com.

werkOok afgelopen maand at ik iedere maandag op mijn werk. Elke keer is het weer een verrassing wat we gaan eten. We bestellen bij een cateraar en die bedenkt voor ons wat we gaan eten. Hierbij wat foto’s. Linksonder is een soort van moussaka (voor mij speciaal glutenvrij, mijn collega’s hun moussaka zag er anders uit). Ik kende het gerecht moussaka nog niet. Ik vond het heerlijk!

pasta pizzaLinks: Vegetarisch tagliatelle met verse spinazie en tomatenblokjes. Rechts: De meest goddelijke pizza die ik afgelopen tijd at: Met spinazie en geitenkaas <3!

ovenschotelJeehj, ovenschotels! Ik sta bekend om mijn ovenschotels. Als vriendinnen komen eten, vragen ze vaak of ik een ovenschotel wil maken. Ik ben er zelf ook dol op en ze lukken altijd erg goed. Linksboven: De pasta ovenschotel. Rechtsboven: De heerlijke broccoli ovenschotel. Linksonder: De allerlekkerste ovenschotel met andijvie, mijn vriend Mees en ik hebben dit gerecht hoog op ons lijstje van lievelingseten staan. Linksonder: Witlofovenschotel met tomaat en katenspek.

juffrouw tokSamen met mijn moeder en haar man gingen Mees en ik uit eten naar Juffrouw Tok in Ede. We bestelden allebei als voorgerecht een heerlijk maiskolf. Als hoofdgerecht neem ik standaard kip piri piri met friet. De patat van Juffrouw Tok vind ik super lekker en ze hebben glutenvrije mayonaise. Als toetje nam ik de heerlijke chocomouse <3. Ik heb lekker gegeten en het was erg gezellig. Mees bestelde een biefstuk, die werd geserveerd op een hete steen, zo kon je zelf bepalen hoe gaar je het stukje vlees wilt maken. Erg leuk bedacht.

vaatwasserZoals jullie op mijn blog kunnen lezen, sta ik heel vaak in de keuken om te koken en te bakken. Daar komt helaas ook afwas van. Mees en ik deden altijd na het avondeten de vaat en vaak deed ik het nog wel eens tussendoor. Maar we waren het helemaal zat! Altijd en eeuwig die rot vaat en die zooi op het aanrecht. Daarom kochten we een vaatwasser. Dit was nog een hele operatie, want er moest een keukenkastje uitgesloopt worden en een kraan gecreëerd. Mees is er ontzettend druk mee geweest, mijn handige klusjesman, en nu staat ie er: Onze vaatwasser! Hij doet het super goed en we zijn er ontzettend blij mee. Nu krijg ik nog meer zin te kokkerellen, om mensen uit te nodigen te komen eten, bbq-en… want ik hoef de afwas niet meer te doen! Jeehj!

Hoe was jullie februari? Hebben jullie ook zo’n zin in het voorjaar? 

Ook leuk om te lezen

6 Comments

 1. Leuke blog weer! En weer wat inspiratie voor gerechten ;-)
  Wel verbaasde ik me opnieuw over je opmerking over die extra info ‘kan gluten bevatten’, maar je hebt je antwoord nu in ieder geval ;-) dit geldt voor alle producten die door een fabriek gaan, en maakt misschien voor jou weinig uit, maar iemand die extreem gevoelig is, kan hier dan dus wel last van krijgen (een vriendin van me heeft dat bijvoorbeeld), en dan is die info toch wel erg handig :) hetzelfde geldt natuurlijk voor alle andere voedselallergieën.
  Fijn trouwens, zo’n vaatwasser! Toevalligbij ons laatst ook weer z’n nut bewezen, na een feestje ;-)
  Geniet van het mooie weer!

 2. Superleuk deze blogs! Keep it going! Ik was toevallig net op zoek naar die repen van eat natural. Na het lezen van je blog ben ik gelijk bij de kruidvat langs gegaan en tadaaa, daar lagen ze. Blij mee! Ik kijk alweer uit naar je volgende lekkere tips.

 3. Hey,
  Ik ben 13 en zoek al best lang naar brood wat nu echt lekker is, ik kan het jammer genoeg maar niet vinden. Bijna niks vind ik echt lekker

  • Miss Glutenvrij

   Typ eens ‘brood’ in het zoekveld op mijn site, dan vind je veel artikelen over glutenvrij brood.

 4. Hoi harmke,
  Ik check regematig je website en doe vaak lekkere nieuwe ideeën/producten en recepten op. Als absolute topper het geniusbrood hmmmm…nu heb ik een vraagje. Al langere tijd ben ik op zoek naar een ‘havermout’/musli die niet zoveel suikers etc bevat. Bv de producten van rosies vind ik echt geen optie als ontbijt bij mijn kwart. Wat zou jij aanraden..?
  Net als jij ben ik al langere tijd mij aan het richten op gezonder eten vandaar deze vraag. Groetjes

 5. Super bedankt! Je bent een voorbeeld voor velen. En ik kan hier zoveel energie uit halen. Echt heerlijk om te zien wat jij nou eet. Omdat ik toch nog steeds moet denken wat ik nou wel of niet moet doen.
  Dank je wel Harmke voor het delen van dit alles.

Geef een reactie