Review: Rosti Mepal Snijplankenset + Winactie

IMG_0017(De winactie is afgelopen) Hoog op mijn verlanglijstje stond een fijne snijplankenset. Ik heb ‘m gevonden! Maak kennis met de 3-delige snijplankenset Reverso van Rosti Mepal. Ook mag ik deze set aan één van jullie weggeven!

Goed gereedschap is het halve werk. Ook tijdens het kokkerellen, gaat deze zin op. Hoe irritant is het om te snijden met een bot mes? Tevens is hygiëne in de keuken erg belangrijk. Zo is het echt not-done om rauwe kip te snijden op dezelfde snijplank als die je voor groente gebruikt.

Een fijne webshop voor goede keukenartikelen is RostiMepalShop.nl. Deze online winkel is vernieuwd. Alle producten van Rosti Mepal zijn vanaf nu in alle kleuren en maten online te bestellen. Er zijn ook onderdelen van verschillende producten verkrijgbaar. Zo hoef je niet opnieuw een product te kopen, maar kan je gemakkelijk de levensduur verlengen door een nieuw onderdeel te bestellen. Heel duurzaam!

In december schreef ik al (klik) dat ik op zoek was naar een goede en functionele snijplank. Toen ik de 3-delige snijplankenset Reverso van Rosti Mepal ontving, was ik dan ook erg blij. Ik laat ‘m graag aan jullie laat zien. Vergeet niet naar beneden te scrollen om te lezen hoe jij precies dezelfde set kunt winnen.

IMG_0019De 3-delige snijplanken set Reverso bestaat uit de maten small (29 x 20 cm), medium (34 x 24 cm) en large (39 x 29 cm). De Reverso is een snijplank waarbij de nadruk is gelegd op hygiëne en design. De siliconen voetjes voorkomen dat de snijplank verschuift, maar voorkomen ook contact tussen het snijvlak en het aanrecht, zodat bij het omdraaien van de snijplank de andere zijde direct bruikbaar is, heel multifunctioneel dus. Ook blijven je messen scherp door het gebruik van het materiaal HDPE.

IMG_0010

IMG_0013Bij elke snijplank zit een setje buttons. Zo kan je zelf bepalen welke zijde je voor welk product gebruikt. Super hygiënisch!

IMG_0022Aan de voorzijde van de snijplank zit een lekgootje. Door de rubberen voetjes aan één kant staat de snijplank iets scheef en loopt het sap zo het gootje in. De snijplank is van super stevig plastic en vrij van de (giftige) stof BPA. 

IMG_0023De achterkant. Beide zijdes zijn dus te gebruiken.

IMG_0012Bij de set wordt een handig houdertje geleverd om je snijplanken in te zetten. Ook dit vind ik heel hygiënisch, de planken staan rechtovereind en maken met niets contact. Tevens kunnen de snijplanken in de vaatwasser.

Mijn mening
Over deze snijplanken is super goed nagedacht. Ze zijn functioneel en hygiënisch en daarnaast een plaatje voor het oog. De set heeft bij mij een mooi plekje op het aanrecht gekregen.

Waar te koop
De snijplank Reverso – 3-delige set kost €59,95 en is te koop via RostiMepalShop.nl. De verschillende formaten zijn ook los te koop. Voor 12 uur besteld is overmorgen in huis en boven de €35,- worden geen verzendkosten berekend.

Winactie
Om te vieren dat RostiMepalShop.nl is vernieuwd mag ik aan één van jullie een 3-delige snijplankenset weggeven, lees de voorwaarden om te zien hoe je kunt winnen.

De voorwaarden:

 • Volg Miss Glutenvrij via Bloglovin en like deze post.
 • Laat een reactie achter onder dit artikel (dus niet op Facebook) welke ingrediënten voor welk heerlijke glutenvrije gerecht jij als eerst zou gaan snijden op deze snijplanken.
 • Vergeet niet je juiste emailadres in te vullen (alleen zichtbaar voor mij), zodat ik jou kan mailen als je hebt gewonnen.
 • De winactie loopt tot 21 maart 0.00 uur.

www.rostimepalshop.nl

Ook leuk om te lezen

46 Comments

 1. annemieke van rooijen

  Wat een prachtige gave set! Ik zou als eerste allerlei groenten gaan snijden voor een heerlijk roerbakgerecht ♥ wat een luxe om dat op zo’n mooie snijplank te kunnen doen:-)

 2. Monique Gerritsen

  Ik denk dat ik als een van de eerste ingredienten mijn zelf gebakken glutenvrije brood zou gaan snijden om daarna over te gaan op de bereiding van een heerlijke verse glutenvrije maattijdsoep waarvoor ik bijna alle planken kan gebruiken!

 3. rodger benig

  erg makkelijk voor onze dochter die naast diabetis ook nu gluten allergie heeft, dit zou echt een uitkomst zijn.

 4. Amanda Keijzer

  Omdat ik nog een hele complete uitzet nodig hebt komt dit heel goed uit!! Koken is mijn hobby!!! En ben grote fan van je!! Groetjes Amanda

 5. Als je kinderen ook wel eens koken en bakken moet je snijplank die glutenvrij is “gesneden koek” voor ze zijn anders gaat het mis.

  Om hierop weer eens Tete de Veau te maken (een recept uit Limburg waar mijn roots liggen) zou FANTASTISCH ZIJN. Je hebt kalfsgehakt,
  Kalfsvlees, champignon, tomatenpuree en knoflook nodig dus poetst je rot op de plank. Eerst rauw vlees, later het gebraden vlees in stukjes. De groentes snijden etc…. Maar als het klaar is JAMMIE kom gerust eens eten hoor!

  En de kinderen zijn nog héél lang niet uit huis gelukkig ;-) dus die juichen mee als we de gelukkige nieuwe eigenaar mogen zijn!

 6. Wat een geweldige snijplankenset! Ik zou hem heel graag willen winnen zodat ik er z’n brood, z’n taart op kam snijden. Maar uiteraard nog heel veel meer producten. Nu is hij 2 maar wanneer hij iets groter is kan hij er zelf ook gebruik van maken om samen wat lekkere glutenvrijerecepten op te maken. Fantastisch!

 7. Anouk Hemelaar

  Wauw wat een mooie, handige en praktische snijplank! Mijn zelfgemaakte brood zou ik er denk ik als eerste op snijden (want dat moet iedere week toch weer gesneden worden), of misschien ben ik eerder aan het kokkerellen en dan worden het of tomaten, aubergines, courgettes of champignons want ik ben gek op die groentes en ik vind ze perfect passen in mijn lasangna! Groetjes Anouk

  Ps. Bedankt voor al je tips op je blog! Ik zet niet zo vaak een reactie, maar vind het wel leuk om te lezen!

 8. Lastig kiezen waarvoor ik deze mooie snijplanken als eerste zou gebruiken. Zie zoveel mogelijk heden. In de winter voor groente in vlees in de erwtensoep. Voor mijn echtgenoot als hij sushi groenten en vis snijdt, voor de kip/vis en groente als we wokken en nog veel meer… would love them!

 9. Daphnie van der Duim

  Ik zou als eerste appels snijden en een vanille stokje opensnijden op de snijplank om daar die overheerlijke Apple crumble koek te maken die op je blog staat met daarbij een lekkere vanillesaus!

 10. Ik zou lekker verse groenten en aardappels met italuaanse kruiden snijden en ik de oven bakken. Stukje vis erbij en de ovenschotel is compleet. Champignon, ui, paprika, courgette en iets van tilapiafilet.

 11. Gaby Heijer-Naumann

  In ons glutenvrije gezin (3 personen met coeliakie) wordt er vaak rijst gegeten. Favoriet van mijn mannen is paella met kip, garnalen en groenten. Met meerdere snijplanken scheelt dat een hoop afwassen tussendoor!

 12. Mooie snijplanken setje inderdaad!
  Ik zou de glutenvrije tomatensoep die ik woensdag gemaakt heb wel willen maken en de ingrediënten ervoor op deze plankenset willen snijden.
  Dat sap van die tomaten maakt het zo’n kledderboel op mijn gewone plankje en daarom lijkt mij de plank met het opvangbakje ideaal!! Dat zal een stuk schoner blijven denk ik! :)

 13. Hoi Harmke, ik zou die snijplanken goed kunnen gebruiken om het favoriete gerecht van mijn man te maken: kip-kersen-kerrietaart met de glutenvrije tortilla’s van de Xenos! Vroeger maakte ik die taart met bladerdeeg, maar sinds ik mijn man ken moet ik glutenvrij koken. Nu maak ik de taart met dezelfde vulling, maar dan gestapeld tussen tortilla’s. Creatief, maar minstens zo lekker!

 14. Truus de Brouwer

  Ik zou die mooie snijplanken gaan gebruiken om een heerlijke pastasaus met heel veel groenten te gaan maken. bv met tomaten, bleekselderij, ui, paprika en verse tijm. Yummie!

 15. Dafne Thielking

  Wauwie! Wat zal ik daar een plezier aan kunnen hebben samen met mijn dochter, zij zal graag de plank voor de vis als eerste gaan gebruiken om heerlijke sushi te gaan maken. Ben zo blij met jouw site! En mijn dochter die gv moet ook enorm

 16. Marrianne

  Supermooie set, ik zou de snijplanken gebruiken voor mijn andijviesalade. Daarvoor moet ik kipfilet, knoflook, champignons, ui, andijvie en perzik snijden.
  Wil je het hele recept dan stuur je me maar een pb.

 17. Ooo fijn!! Voor mijn gezonde kip pasta salade!!

  Mijn recept:

  Benodigheden:

  1 Kipfilet
  1/2 paprika
  1/3 komkommer
  2 handen glutenvrije pastaschelpjes
  1 eetlepel philadelphia
  Rucola
  Knoflook
  oregano
  peper zout
  olie

  Kipfilet in stukjes snijden (op de snijplanken van Rosti Mepal)

  Kipfilet gaar bakken in olie met kipkruiden, een beetje knoflook en oregano en daarna af laten koelen.

  Pastaschelpjes koken, afgieten en af laten koelen.

  Komkommer en paprika in stukjes snijden (op de snijplanken van Rosti Mepal)

  De groenten en pasta mengen met de kip.

  Voeg anderhalve eetlepel Philadelphia toe en wat peper en zout naar eigen smaak.

  Zet de salade een paar uur in de koeling om de smaken lekker in te laten trekken.

  Bij servering van de salade wat rucola toevoegen voor de finishing touch!

  Mmmmmmm! Eet smakelijk! En dat mede door de snijplanken van rostimepal!!

 18. Burcu Tasdelen

  Een mooi plaatje om te zien . Wat me echt super handig lijkt is dat je zelf kan beslissen op welke formaat je wat snijdt ( door de buttons te plaatsen) . Fijn dat je ook losse onderdelen kan kopen. Zo ben ik vaak weer de onderstel van de planken kwijt of ze verkleuren door de zon. Wat ik als eerste erop zou willen klaar maken.. Is turkse gerecht/hapje sigara boregi .. Bladerdeeg/rijst vel met feta kaas en kruiden en gehakt.( wat ik als eerst eroo zou snijden zou de vel zelf zijn en vervolgens de groente voor bij het gehaktt . Paprika, uien,peterselie, Zyummie yummiee.! Nou succe voor iedereen en altijd leuk sown win actie..

 19. Gave set! Ik zou als eerste een goeie plak zelf gebakken glutenvrij brood snijden.. Verder natuurlijk avondeten.. Vlees.. Vis.. Groenten..en dat alles zonder afwassen tussendoor!

 20. Wat een mooie set.. Poeh wat zou ik er niet op snijden?? Eten met gluten iig niet. Maar meestal eet het hele gezin glutenvrij. Veel makkelijker en minder kans op kruisbesmetting.
  Deze snijplanken zouden gedoopt worden met zelfgebakken glutenvrij brood, vlees, vis , groente, fruit en alles wat maar nodig is voor een gpfeestmaal

 21. Gerjanne Smit

  Hoihoi,
  Mooie omschrijving van een heel mooi product, hij staat nu ook op mijn lijstje. :)
  En hoop natuurlijk dat ik hem hier kan winnen.
  Zal nog moeten gaan wennen aan een glutenvrij bestaan, en daar helpen alle kleine beetjes bij :) ben al heel blij met mijn lieve buurvrouw, die is al ong haar hele leven glutenvrij, waardoor ik van haar (en via haar van jouw site) een heleboel tips krijg.
  Dus ik zeg vooral; ga zo goor en ik ben superblij met jouw site, die het overstappen naar een glutenvrij dieet iets makkelijker maakt!
  Groetjes Gerjanne

 22. Vooral veel komkommer, paprika en tomaatjes voor mijn glutenvrije dochter! “Onderweg” knabbelen vindt ze heerlijk…

 23. echt handig dit set!!! Ik zal eerst maken mijn favorite dish: quinoa met biologische kip, vers mango stukjes, klein beetje rode peper, avacado, en roma tomatjes… deze snijplanken zijn perfect! Moet niet meer de zelfe planken gebruiken voor alles, saves time, water, en afwas middel! :)

 24. Ik ga als eerste paprika erop snijden die ik ga vullen met boekweit tomaat en gehakt en verse kruiden. En daarna mijn glutenvrije brood snijden

 25. Wat een mooie! Super praktisch! Ik zou hem in mijn nieuwe huis goed kunnen gebruiken voor de verjaardagshapjes die ik ga bereiden voor mijn verjaardag eind maart. Vooral de gevulde eitjes zijn favoriet!

 26. Marielle

  Ik zou het super gaaf vinden om deze planken te winnen zodat ik er de maaltijden op kan snijden voor mijn dochtertje. Ze is nu 9 maanden en ik ben een voorstander van vers in plaats van potjes . Ik ben dus elke dag druk bezig alles fijn te maken etc voor haar, alles glutenvrij.

  Mijn/haar favoriete recept is auberginestoofpot.

  1 aubergine
  30 gram kikkererwten
  1 tomaat ontveld
  beetje borstvoeding of kookvocht

  Aubergine in stukjes snijden en samen met de kikkererwten even koken.
  1 tomaat onderdompelen in kokend water en ontvellen. Ook deze in stukjes snijden.
  Alles bij elkaar doen en even prakken of eventueel staafmixer en voila.

  Voor volwassenen zou ik er later nog een teentje knoflook en uitje bij doen. En op smaak brengen met provencaalse kruiden en peper en zout.

 27. Marielle

  Ik zou heel graag deze snijplanken willen winnen zodat ik de maaltijden van mijn dochter erop kan bereiden (alles glutenvrij). Ze is nu 9 maanden oud en ik geef haar het liefste vers eten in plaats van potjes. Dit vergt alleen behoorlijk wat snijwerk aangezien ze natuurlijk nog geen grote brokken kan eten.

  Ik zou als eerste haar/mijn favoriete recept maken namelijk aubeginestoofpot.

  1 aubergine
  30 gram kikkererwten
  1 ontvelde tomaat
  el olie
  eventueel kookvocht/moedermelk

  – Snijd de aubergine in blokjes.
  – Dompel de tomaat een minuutje in kokend water, ontvel de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees ook in kleine blokjes.
  – Aubergine met kikkererwten even koken.
  – Alles fijnprakken en voila!

  Voor volwassenen fruit ik nog een teentje knoflook en uitje en breng ik het op smaak met wat provencaalse kruiden en peper en zout. Regelmatig nog een zelfgemaakt maispapadum erbij. Jammie

 28. Wat een mooie set.
  Ik zou mijn brood en kruidkoek e.d. op snijden.
  En natuurlijk handig voor scherp ruikende groenten.

 29. Kim Joyce

  Wat een leuke actie!!
  Ik zou hem vooral gebruiken voor het scheiden van het brood van mijzelf ( glutenvrij) en dat voor mijn zoontje. Zodat ik mijn eigen gebakken brood niet besmet.
  Daarnaast ben ik gek op koken en komt zo’n mooie snijpanken set altijd wel van pas!

 30. Wat een leuke snijplankset!
  Ik ben eens gaan rondneuzen op jouw blog en er zijn heel veel glutenvrije receptjes die ik zou willen uitproberen. Natuurlijk, niet elk gerecht vraagt veel snijwerk. Een toppertje waar ik deze snijplanken goed bij zou kunnen gebruiken is de vegetarische tagliatelle http://missglutenvrij.nl/2013/12/17/vegetarische-tagliatelle/
  Op de plankjes zou ik de courgette, uitjes en brocolli mooi in stukjes kunnen snijden en aan de slag gaan! Ik mag niet te lang meer naar die foto bij het receptje kijken, want het water komt me nu al in de mond… Njam njam!!

 31. Wat een super actie!
  Mijn man is helemaal weg van een dikke, houten snijplank. Slagershakblok, zeg maar. Maarja, dat blok houd ik niet even boven de pan om mijn groentes in de pan te schuiven… En ik vind dat hij ook wel erg veel plaats op het aanrecht in beslag neemt (ook omdat manlief h’m meestal niet opruimt).
  Ik gebruik dus meestal een normaal, kunststof snijplank. Ondertussen hebben wij ook 2 kleine snijplankjes, want kleuter- en peuterdochter helpen ook graag in de keuken. Maarja, mijn kunststof snijplank begint (te veel?) slijtage te vertonen. Tijd voor een nieuwe en het liefst een hele set voor hygienisch werken ;-)

  Wat zou ik als eerste op deze snijplanken snijden?
  Ik hoop dat tegen die tijd de eerste groentes van de tuin (http://ikbenglutenvrij.nl/?p=7361) klaar zijn. Andijvie misschien? Dat was vorig jaar als eerste klaar. Daarmee zou ik natuurlijk een lekkere stamppot maken, met spekjes, zilveruitjes en mosterd.

  En als de oogst nog niet klaar is? Ik wil nog steeds een keer graag Mexicaans Lepelbrood maken (http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/mexicaans-lepelbrood) en de Empanadas van Judes diner (http://judesdiner.wordpress.com/2012/07/10/empanadas-met-feta-en-spinazie-gluten-en-koemelkvrij/). Mmmm!

 32. M’n zelfgebakken brood! Brood dat met zoveel aandacht en liefde gemaakt is verdient perfect keukengerei. :)
  xx

 33. Wow, wat een fantastische set! En wat leuk dat het te winnen is, Echt perfect voor het gebruik van veel verse ingrediënten. Bijvoorbeeld voor een stoofschotel met hamlappen, wortel, prei, knoflook, paprika, champignons, tomaten en natuurlijk verse kruiden ook gesneden op een nieuwe plank

 34. Mooie set! Die van mij zijn aan vervanging toe zo onderhand. Ik heb wel regelmatig dat onze snijplanken verschuiven, wat een verademing als het nu eens blijft liggen!
  Het eerste wat ik erop zou snijden is denk ik vlees voor de chow mein. :D

 35. Ha Harmke,

  Wat een supermooie snijplanken zeg! Nu moet ik heel eerlijk zijn en bekennen dat ik dus maar één snijplank heb, en daar wordt echt alles op gesneden (van kip tot appel). Na het lezen van je blog ben ik me daar op eens iets bewuster van. Extra snijplanken zouden daarom natuurlijk fantastisch goed uitkomen!! (en daarnaast is als student mijn budget niet echt heel groot ;) )

  Het eerste wat ik er op zou gaan snijden zou spek worden, en tomaten, en courgettes, en ui, en wortel en andere groenten die lekker zijn in een pastasaus of in tomatensoep (aangezien het grotendeels dezelfde basis heeft).

  Oh, en ook brood zou ik er op gaan snijden, aangezien ik dat nu op een bord snij en dat meestal niet voor mooie rechte plakken zorgt!

  Groetjes!

 36. Natascha van Veen-Benig

  Zoals ik vanmorgen op FB ook al zei: ik heb duidelijk nog niet aan alles gedacht. Onze dochter van 4 heeft sinds 2 weken naast haar diabetes type 1 óók Coeliakie en sinds deze week strak op het dieet. Deze snijplanken zouden voor al het eten zo goed van pas komen :-)

 37. Wat handig! Zeker de buttons om de verschillende planken uit elkaar te houden. In ons gezin heel belangrijk, waarin 3 personen coeliakie hebben en een van mijn dochters daarnaast ook nog eens allergieën heeft voor ei, noten, pinda, mais, cacao appel, peer en nog veel meer fruit. De planken komen heel goed uit om het eigen gebakken brood en de ingrediënten voor de vele pastasausen en wokgerechten, die bij ons favoriet zijn, te snijden.

 38. Ha Harmke,
  Wat een mooie set! Deze is perfect voor mijn nieuwe keuken in mijn nieuwe huis! Ik zou er als eerste de ingrediënten op snijden voor mijn glutenvrije verse tomatensoep!

  Glutenvrije bouillon, 1 liter.
  250 gr. kip
  1 grote ui
  1 rood uitje
  10 cm. prei
  2 el chilisaus
  1 el honing
  1 el sesamzaadjes
  lente uitje
  1 kilo verse trostomaten of pomodori tomaten
  5 el rodewijn azijn
  Verse selderij
  2 el olijfolie
  peper

  Zet de bouillon op het vuur en laat deze zachtjes koken. Zodra de bouillon kookt kun je de tomaten toevoegen. De uitjes in kleine stukjes snijden en toevoegen aan de tomaten en bouillon. Laat dit zachtjes koken.

  Snijd ondertussen de kip in kleine stukjes en doe deze in een schone schaal. Voeg peper, chilisaus en honing toe. Marineer de kip hiermee. Laat dit even intrekken en bak de kip in de olijfolie. Voeg als laatste de sesamzaadjes toe en bak deze eventjes mee.
  Let er wel op dat de kip niet uitdroogt. Bak de kip dus gaar maar niet meer dan dat.

  Vervolgens kun je de pan met tomaten en groentes met de staafmixer pureren. Als de massa gemalen is kun je de kip toevoegen en de selderij. Voeg vervolgens de rodewijn azijn toe en laat het geheel nog even zachtjes pruttelen zodat de smaken goed in de soep kunnen trekken.

  Eet smakelijk!

 39. Elice Raamsman

  Echt een prachtig set snijplanken Harmke! Ik zou het glutenvrije lievelingsgerecht (kip/kerrierijst) van ons hele gezin maken en de kip, spek en de groenten hierop snijden.
  Benodigdheden voor 4 personen.
  – 1-2 uien in blokjes gesneden
  – 250 gr spekreepjes
  – 400 gram kipfilet
  – 2-3 eetlepels kerriepoeder (kan naar eigen smaak)
  – 2 glutenvrije groentebouillonblokjes
  – 3 kopjes witte rijst
  – evt. wat champignons of paprika
  Bereidingswijze:
  – Bak de uien samen met de kipfilet en de spekblokjes gaar in eigen vet. Evt. nog wat champignons of paprika.
  – Voeg de kerriepoeder toe en smoor nog even mee
  – De kopjes rijst erbij samen met ongeveer 6 kopjes water en de bouillonblokjes.
  – Kook het geheel totdat de rijst gaar is. Als het nodig is voeg je tussendoor nog wat water bij.
  Maak er een lekkere rauwkorst salade bij.

  Bij deze wil ik jou heel hartelijk bedanken voor de tips die je ons via de blog gegeven hebt voor een geslaagd weekendje Londen.
  Lekkere broodjes en brownies bij Starbucks en heerlijk gegeten bij Bill’s. Thanks!!!

 40. Corine den Hollander

  Ik zou een lekkere kalkoenfiletschnitzel maken voor mijn zoontje ( en natuurlijk eten wij ook mee! ) filet op de ene plank, GV bloem op de andere. Hussel eitje erop en op nog een plank de GV paneermeel! Dat wordt smullen!

 41. Lijkt me echt super handig, zo’n snijplank set!
  Ik denk dat ik als eerste op 1 van de snijplanken kipfilet zou gaan snijden, voor een receptje met kipfilet en groene pesto, gecombineerd met rijst.

  • Miss Glutenvrij

   Ellen is de winnares, zij heeft de snijplankenset inmiddels ontvangen.

 42. Pingback: Mijn glutenvrije keuken | Miss Glutenvrij

 43. Pingback: Go Retro: Margrethe beslagkom is 60 jaar | Miss Glutenvrij

Geef een reactie