Koningsontbijt voor glutenvrije kinderen

koningsontbijtHoera voor de Koning! Dit jaar is er een glutenvrij Koningsontbijt voor glutenvrije kinderen.

Net als vorig jaar is er weer het Koningsontbijt. Alle deelnemende scholen ontvangen een feestelijk ontbijt aangeboden door JUMBO Supermarkten in samenwerking met: Unilever, YAM, Alpro, Royal Friesland Campina, Heinz, Canisius, La Vache qui rit, Fruitmasters, Greenery en Scherpenhuizen. 

In de ontbijtpakketten zit goudeerlijk volkoren brood, houdbare melk, halvarine, soja drink, pindakaas, hagelslag, appelstroop, smeerkaas, appels, snoeptomaatjes, komkommer en servetten.

Glutenvrij brood
JUMBO Supermarkten stelt dit jaar glutenvrij brood ter beschikking! Ik schreef er laatst al een review over: Het YAM brood dat te koop is bij JUMBO. Gaven de ouders van glutenvrije kinderen hun kroost vorig jaar nog een glutenvrij boterhammetje mee, nu is dat niet meer nodig. Er wordt voor glutenvrij brood gezorgd.

Super nieuws vind ik dit en daarom deel ik het graag met jullie. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik kan me ontzettend goed inleven in de glutenvrije kids en hun ouders. Mij lijkt het ontzettend fijn dat deze kinderen nu gewoon mee kunnen doen met de rest en dat zij een heerlijke verse glutenvrije boterham krijgen.

Lees hier de complete nieuwsbrief die leerkrachten van basisscholen ontvingen.

Wat vinden jullie van dit nieuws?

Ook leuk om te lezen

8 Comments

 1. anita jillings

  wat ontzettend goed een glutenvrij konings ontbijt. helemaal geweldig. jammer genoeg is mijn zoon die dag vrij want de school is dicht en hij heeft een glutenvrij dieet. maar erg prettig voor alle andere glutenvrije kinderen natuurlijk. echt een geweldig initiatief.

 2. Marrianne

  Geweldig, voor Patrick helaas een jaar te laat, maar voor alle andere glutenvrije kids supernieuws!!! Heeft het ws. toch geholpen dat er vorig jaar zoveel over gemaild e.d. is. Samen staan we sterk!

 3. Helemaal top voor alle glutenvrije kinderen!
  Ik zie nog wel een punt van aandacht: een gesprek met de leerkracht. Het broodbeleg zal tenslotte ook glutenvrij moeten zijn. En dan hebben we de contaminatie nog.

 4. Helemaal leuk!,

  Hier gaat madelief heel blij van worden. Was vorig jaar echt een bummer nl.
  Al blijft het spannend om te eten op school tussen al die kleuters de gluten vliegen om je oren :)

  Roos

 5. Ingrid

  Serieus? Niks gezien helaas op school bij mijn dochter! Gewoon zelf moeten regelen.

Geef een reactie