Mijn glutenvrije keuken

harmke keukenAltijd al benieuwd geweest hoe mijn keuken eruit ziet? In dit artikel laat ik ‘m je zien. Kijk mee naar de foto’s van mijn kleine keukentje.

Vandaag blog ik samen met acht andere glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp: Mijn glutenvrije keuken. In dit artikel laat ik aan jullie zien waar ik heel wat uren doorbreng: Mijn keuken. Sinds januari vorig jaar woon ik samen met mijn vriend Mees in een schattige maisonnette woning in Veenendaal. Onze benedenverdieping is klein en de keuken is dat ook. Op deze paar vierkante meter sta ik vaak en graag om heerlijke glutenvrije gerechten te maken. Kijk mee.

IMG_0025Via de woonkamer kom je in onze keuken, dit is wat je dan ziet. Een kleine keuken, die er zo’n drie jaar in zat toen wij hier kwamen wonen. Zelf zou ik voor een andere keuken hebben gekozen, maar hij is prima, heel degelijk.

IMG_0033Vanaf het balkon dat op het zuiden zit, zie je dit. Als de zon schijnt is het hier heerlijk warm.

IMG_0041Deze steigerhoutenplank is voor mij echt onmisbaar geworden, ik zet er voornamelijk eten op waar ik geen plek voor heb in de kast. Links staan kookboeken en daarnaast een foto van mijn vriend Mees en mij in Volendamse klederdracht. Helemaal rechts hangt mijn pizzaplank.

IMG_0036Het aanrecht. Dat probeer ik altijd zo leeg mogelijk te houden en werkt wel zo fijn, daarnaast vind ik het een prettig gezicht. Op dit moment staat er een basilicumplantje waar ik geen andere plek voor weet. Ook staat mijn Rosti Mepal snijplankenset er en twee potten met keukengerei.

IMG_0035Naast de Senseo en waterkoker staan in de vensterbank drie potjes: Coffee, Tea en Sugar. Hierin zitten de coffeepads, suiker en melkcups. Daaronder onze nieuwste aanwinst: Een vaatwasser!!! Super blij zijn we er mee en we willen nooit meer zonder. Alleen de plint er onder moeten we nog fixen, maar dat komt wel.

IMG_0040Het handdoekrekje en de prullenbak. Dit was een prullenbak die elektrisch openging, inmiddels doet ie dat niet meer. Iedere keer dat iemand er langs liep, ging die bak open, niet heel fris. Ook heb ik het systeem inmiddels om zeep geholpen met schoonmaken, er kwam water in.

IMG_0037Mijn voorraadkast waar niet heel veel in staat, ik koop per week mijn boodschappen in en heb niet veel op voorraad. Op elke plank staat naast eten keukenapparatuur. Inmiddels heb ik aardig wat apparaten in mijn bezit die ik allemaal gebruik, door de kast logisch in te delen met behulp van bakjes en mandjes kan ik er veel in kwijt.

borjdesDeze gezellige bordjes met teksten hangen in mijn keuken. Ik ben dol op dit soort bordjes en heb er echt een zwak voor. Die laatste gaf ik ooit aan mijn vriend haha, so true!

IMG_0026Een nog veel bontere versiering is onze koelkast. In een dolle bui ben ik ooit koelkastmagneten gaan sparen. Familie en vrienden nemen nu trouw van elke vakantie een nieuwe magneet voor me mee. De teksten van Loesje vind ik geniaal, je ziet ze op de koelkast en magnetron hangen. Sinds mijn Loesje agenda in de tweede klas van de Havo ben ik fan. De lettermagneten kocht ik bij Tiger in Milaan. Mijn bezoek vind het ook erg leuk om er woorden mee te maken ;).

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje te nemen in mijn keuken. Het stelt niet veel voor, maar ik kan er heerlijke glutenvrije gerechten in maken en ik heb er echt mijn keuken van weten te maken. Mijn wens is een grote keuken inclusief kookeiland en allemaal fijne keukengadgets (waar ik nu geen plek voor heb). Op korte termijn hoop ik een mooi nieuw (groter) fornuis aan te schaffen. Wel rvs, want dat wil Mees graag, ik wil graag een fijne oven en het liefst vijf gaspitten. 

Benieuwd naar de glutenvrije keuken van andere bloggers? Deze doen mee: Chantal is glutenvrijDion glutenvrijGlutenvrije mamaGlutenvrij hoort erbijIk ben glutenvrijMeer dan glutenvrijStories of a coeliacUs love Glutenfree

Ook leuk om te lezen

8 Comments

 1. Wat is het heerlijk zonnig in jullie keuken! Dat mis ik wel eens in de mijne.
  De bordjes met teksten zijn ook heel leuk om te zien! Gezellig!

 2. Die zon in mijn keuken mis ik wel. Ik heb hem pas aan het eind van de dag (ook wel lekker hoor, daar niet van).
  En respect voor het feit dat jij niet veel voorraad hebt. Dat moet ik nog eens leren.

 3. Hallo Harmke, Kan ik mijn oven die ik voor ons gezin gebruik ook gebruiken voor mijn kleindochter met coeliakie. Mijn oven kan gebruikt worden met boven en onder warmte .Ook hete lucht. Volgens mijn dochter kan het niet. Ik vraag me af of het wel kan als ik het eten afdek met bakpapier. Weet jij het ? Ik hoop het.

  • Miss Glutenvrij

   Ik doe het wel gewoon. Mijn vriend bakt zijn broodjes en pizza ook in onze oven. Zo lang het niet bij elkaar ik de buurt komt en je de oven goed reinigt is de kans op kruisbesmetting nihil.

 4. Hoi Harmke,

  Wat ontzettend leuk om in je keuken en kast te mogen kijken, bedankt, ik weet me af en toe nog steeds geen raad met spulletjes voor Danique, heb inmiddels ook geleerd om niet teveel in huis te halen omdat de houdbaarheid ook minder is.

  Nou ik ga weer verder snuffelen op jou site :-)

  Liefs uit Breda
  Karyn en Danique

Geef een reactie