Landal GreenParks heeft glutenvrije menukaart

Ik bezocht Landal Heideheuvel in Beekbergen. Dit park is één van de zestien parken met een glutenvrije menukaart.

Vorig weekend bezocht ik Landal Heideheuvel in Beekbergen (op de Veluwe). Op het park heb ik onbezorgd kunnen genieten en hoefde ik me geen zorgen te maken over mijn glutenvrije dieet.
IMG_3069Dit was ons huisje voor een weekend, heerlijk tussen de bomen en wat hadden we fantastisch weer.

IMG_0003De woonkamer. Ons huisje was mooi en modern ingericht met een fijne hoekbank.

IMG_0004De keuken waar alles in aanwezig is, zelfs een vaatwasser.

IMG_0005Onze bedden die heerlijk sliepen.

IMG_3045Overdag hadden we heerlijk zonnig weer, maar ‘s avonds was het nog best koud. Voor de warmte en gezelligheid zetten we de haard aan.

Super vers eten

Bij aankomst op het park had ik een gesprek met parkmanager Jerry Meijer. Ik kreeg een rondleiding door de nette en overzichtelijke keuken van het restaurant. Voor elk gerecht is een aparte plek in de keuken en het keukenpersoneel is op de hoogte van het glutenvrije dieet. Als er een glutenvrije order binnenkomt, wordt deze secuur en zonder in de buurt te komen van glutenvolle producten bereidt. Jerry vertelde dat ze bijna geen kant-en-klaar producten gebruiken. Landal werkt met verse ongesneden producten. Een prei was gewoon nog een prei en alles wat in de koeling lag, was ontzettend vers. Landal koopt bewust producten in, zo wordt er alleen gewerkt met scharrelei plus en daarnaast proberen ze waar mogelijk, samen te werken met boeren uit de buurt. Een ontzettend mooi initiatief vind ik.

IMG_0014

Glutenvrije kaart
De glutenvrije kaart, daar was ik erg benieuwd naar. Omdat er steeds meer vraag komt naar glutenvrij eten, bedacht Landal een glutenvrije menukaart. Ik sprak ook met sous-chef Bas Merken. Hij vertelde me dat gemiddeld zo’n twee keer per week iemand in het restaurant komt die glutenvrij eet. Het is wel eens voorgekomen dat er vijf glutenvrije mensen per avond kwamen dineren. Op de glutenvrije kaart staan vrijwel dezelfde gerechten als op de reguliere kaart. Die producten heeft Landal in huis en omdat bijna alles vers gemaakt wordt, is het geen probleem een gerecht glutenvrij te maken. Met andere allergieën houdt de kok ook graag rekening. Bas: “Iedereen heeft het recht uit eten te gaan. Er is heel veel mogelijk en elk dieet of allergie zie ik als uitdaging. Koken is een ambacht en ik maak graag voor iedereen met of zonder allergie een lekkere maaltijd.”

Bas vertelde dat er eens een jongetje in het restaurant kwam die zijn eigen melk meebracht. Hij moest lactosevrij eten en wilde graag een pannenkoek, maar niet met de sojamelk van Landal. “Geen probleem”, zei Bas. “Ook hier gaan we in mee, ik maakte met zijn meegebrachte melk een pannenkoek voor hem.”

kaart1De voor- en hoofgerechten van de glutenvrije menukaart. (Excuus voor de slechte kwaliteit, ik maakte de foto ‘s avonds en het lukte niet de kaart goed op de foto te krijgen.)

kaart2Nagerechten en het kindermenu.

IMG_0011De glutenvrije friet wordt gebakken in een aparte frituurpan.

Gesprek met de kok Een gesprek met de kok is altijd mogelijk. Bij de reservering kan je aangeven dat je glutenvrij moet eten dan wordt hier van tevoren rekening mee gehouden en alles in huis gehaald. Maar ook als je zomaar het restaurant binnenloopt, maakt de kok een glutenvrije maaltijd voor je. Het kan zijn dat je dan iets langer moet wachten, maar de kok doet graag zijn best voor je. Mocht je ondanks de glutenvrije kaart of omdat je andere allergieën hebt graag met de kok spreken, dan is dat altijd mogelijk, je kunt dit aangeven bij het personeel dat je bediend.

‘s Avonds dineerde ik in het sfeervolle restaurant. Het personeel was ontzettend vriendelijk en goed op de hoogte van het glutenvrije dieet.

IMG_0016Mijn voorgerecht: Carpaccio.

IMG_0017Als hoofdgerecht nam ik drie soorten vis met hollandaise saus.

IMG_0021Deze plank met friet en salade werd bij ons op tafel gezet. In het midden zie je ketchup, later werd deze omgewisseld voor mayonaise, de jongen die ons eten bracht wilde eerst checken of deze écht glutenvrij is. Dat was ie gelukkig.

IMG_0022Dessert: Een fruitsortbet. Het eten was erg lekker. Het restaurant is sfeervol en het personeel is vriendelijk en goed op de hoogte van het glutenvrije dieet. Ik voelde me helemaal op mijn gemak, heb heerlijk gegeten en had een gezellige avond.

Op dit moment is de glutenvrije kaart op de volgende zestien Landal parken beschikbaar:

 • Landal Heideheuvel
 • Landal Aelderholt
 • Landal Beach Resort Ooghduyne
 • Landal Coldenhove
 • Landal de Lommerbergen
 • Landal Heihaas
 • Landal Het Vennenbos
 • Landal Hoog Vaals
 • Landal Landgoed ‘t Loo
 • Landal landgoed Aerwinkel
 • Landal Miggelenberg
 • Landal Port Greve
 • Landal Rabbit Hill
 • Landal Slutervallei
 • Landal Stroombroek
 • Landal Twenhaarsveld

IMG_2982Glutenvrije snackbar
Naast het restaurant zit een snackbar: De Smulgaard. Hier kun je glutenvrije patat, frikandellen en kroketten bestellen. De mayonaise is ook glutenvrij.

IMG_2986Lekker snacken!

IMG_2985Terwijl ik genoot van mijn glutenvrije snacks was Bollo, de beer van het park, bezig met zijn show. Samen met de kinderen zong en danste hij.

Prachtig kindvriendelijk park
Landal Heideheuvel is een prachtig park op de Veluwe. De omgeving is ontzettend groen en bosrijk, een mooi gebied om te wandelen en te fietsen. Het park is erg leuk voor kinderen. Voor hen worden verschillende activiteiten georganiseerd, er is een zwembad, speeltuin en natuurlijk is er Bollo, de park beer die de kinderen vermaakt.

klimmenKlimbos
Op zondag bezocht ik het klimbos in Apeldoorn (Berg en Bos naast de Apenheul). Bij die rode pijl dat ben ik. In het klimbos kun je lekker actief klimmen en tokkelen via verschillende parcoursen, je kan je er een hele middag vermaken. Dit is een leuke activiteit voor oudere kinderen/jongeren. Een tip die ik zeker mee wil geven als je in de buurt van Apeldoorn bent.

Ik heb ontzettend genoten van mijn verblijf in Landal Heideheuvel. De omgeving is prachtig, de huisjes zijn zeer netjes en in het restaurant kan je heerlijk glutenvrij eten. Ik kan je een bezoek aan dit park van harte aanbevelen als je een weekend (of langer) weg wilt zonder je zorgen te maken over je glutenvrije dieet.

www.landal.nl

Ook leuk om te lezen

9 Comments

 1. Mark Baptist

  Ik ben afgelopen weekend naar heideheuvel geweest. Als lunch deden ze speciaal de frituur aan, zodat ik een patat kon eten. Helaas wist ik niet dat ze ook kroketten en frikandellen glutenvrij hadden. Mayo ook niet geprobeerd, omdat dit meestal gluten bevat. Kan je de snacks ook in alle landal parken verkrijgen?

  • Miss Glutenvrij

   Jammer dat je niet van de snacks hebt kunnen genieten. Ik weet niet of ze de snacks in alle parken hebben. Je zou het desbetreffende park kunnen bellen.

 2. Welke 16 parken van Landal hebben een glutenvrije menukaart?

 3. Je schrijft dat ze op 16 parken een glutenvrije kaart hebben. Op de site van landal kan ik hier niets over vinden. Weet jij welke 16 parken het betreft?

  • Miss Glutenvrij

   Ik krijg hier een mail over zsm dan zet ik het online.

 4. Nel van Lith

  Fijn om te weten denk dat ik er van de zomer een kijkje gaat nemen. Vanwege het glutenvrij eten altijd huiverig op parken.

 5. geweldig om te horen. Dit ga ik zeker onthouden. Bedankt voor het verslag en je goed uitleg.

 6. Pingback: Glutenvrij zomeren op Texel 'by Landal GreenParks' - MissGlutenvrij.nl

 7. Pingback: Eetdagboek: Maart 2014 - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.