Glutenvrije banaan walnoot cake

Zin in een heerlijke smaakvolle glutenvrije cake? Maak dan net als ik deze makkelijk te maken banaan walnoot cake. Lekker bij de koffie of als traktatie.

Ik maakte een heerlijke glutenvrije cake met banaan en walnoot. Het recept is heel makkelijk en na één plakje zit je maag goed vol. 

Ingrediënten voor 1 cake

  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 370 gram glutenvrije bloem (Ik gebruikte Poensgen witte mix die ik nog had staan)
  • 3 rijpe bananen
  • 180 gram gesmolten (room)boter
  • 150 gram walnoten in stukjes

IMG_0002Verwarm je oven voor op 170 graden. Mix in een grote kom de suiker en eieren. Doe daarbij de bananen in stukjes, het meel en de speculaaskruiden. Voeg daarna de boter toe. Mix alles goed door elkaar, hierna voeg je de walnoten toe. Vet een cakevorm in en giet je beslag hierin. Zet de cake voor zo’n 60 à 70 minuten in de oven. Houd ‘m in de gaten, als de bovenkant te donker wordt bedek ‘m dan met aluminiumfolie.

IMG_0022Haal de cake uit de vorm en laat ‘m (het liefst op een bakrooster) afkoelen. Hierna kan je ‘m in plakjes snijden.

banaan walnootDe cake is vrij compact en ‘sticky’, maar hierdoor extra smaakvol, goed vullend en niet droog. Eventueel voeg je wat bakpoeder toe, dan wordt de cake luchtiger, maar dit is niet per se nodig. Deze banaan walnoot cake kun je goed invriezen.

Ook leuk om te lezen

1 Comment

Geef een reactie