Lisa’s choice: Cakemix

cake colIn de lijn ‘Lisa’s choice’ van glutenfreewebshop.com zit ook een cakemix. Ik maakte met deze mix, jawel, een cake en die smaakte erg goed.

Het was alweer een lange tijd geleden dat ik een cake had gemaakt, ik had er wel weer eens zin in en was benieuwd naar de cakemix van Lisa’s choice van glutenfreewebshop.com.

cakeDe mix zit in een schattige bruine papieren verpakking. Met één zakje mix, maak je één cake. Bij de mix voeg je roomboter, 10 gram citroensap, en 4 eieren. Op de verpakking staat ook 20 gram zonnebloemolie, maar dit komt niet terug in het recept, ik heb ‘m dus maar gebruikt voor het insmeren van mijn cakeblik dat ik ooit bij Action kocht.

IMG_0040

IMG_0041Ik mixte zoals op de verpakking stond de boter 20 minuten. Ik vond dit al vrij lang, maar wat moet dat moet. Later las ik op de site van glutenfreewebshop.com dat het 2 minuten is, typfoutje dus. Mijn boter was wel heel luchtig ;).

IMG_0042Ik mixte de rest van de ingrediënten erdoor en deed het beslag in mijn ingevette bakvorm en zette de cake 60 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven. Ondertussen likte ik (ouderwets) mijn mixhaken af, mm dat proefde al heel lekker.

IMG_0044Na een uur kwam deze prachtige cake uit de oven, voor de zekerheid had ik nog wel even geprikt met een prikker of ie gaar was, maar 60 minuten is precies de goede tijd voor deze cake. Even laten afkoelen op een bakrooster.

IMG_0051En snijden maar, ik snijd de cake meestal meteen helemaal en vries dan een deel in, wel zo makkelijk en de cake blijft vers. De smaak is precies goed, lekker zoet, zacht en niet droog. Ook is het korstje lekker knapperig en zoet zoals een goede cake hoort te zijn.

IMG_0052Ik deelde de cake uit aan niet-glutenvrije vrienden en die vonden ‘m ook erg lekker. Ook de volgende dag was de cake nog erg lekker en niet droog. De cakemix van Lisa’s choice is goedgekeurd, je maakt er een heerlijke glutenvrije cake mee.

Lisa’s choice cakemix is te bestelen bij www.glutenfreewebshop.com

Ook leuk om te lezen

1 Comment

Geef een reactie