Gluten humor

pokerfaceIk weet bijna zeker dat je je herkent in deze grappige plaatjes en zinnen over coeliakie en het glutenvrije dieet. Ik heb flink gelachen en deel deze gluten humor graag met jullie.

Ik houd van een goeie grap, scherpe opmerkingen, een beetje zwarte humor en ergens de draak mee steken vind ik ook heerlijk. Het leven is al serieus genoeg en ik roep vaak genoeg: ‘Je kunt er beter om lachen dan om huilen.’ Ik heb dan ook al de nodige grappen over mijn glutenvrije dieet gehoord en vind dit niet erg. Maken we niet over alles grappen? Dus ook over de gluutjes.

Op website BuzzFeed vond ik twee artikelen waarin op een luchtige en grappige manier wordt verteld wat je doormaakt als je de diagnose coeliakie krijgt en geen gluten meer eet.

De artikelen zijn in het Engels, vind je dit lastig, knip en plak de link van het artikel dan in Google translate dan wordt de tekst voor je vertaald.

Artikel 1: 15 Stages of finding out you’re gluten intolerant.

Sinds ik één jaar ben, eet ik glutenvrij. In bovenstaande artikel herken ik weinig, maar ik kan het me zo goed voorstellen.

Artikel 2: 26 Things That Happen When You Don’t Eat Gluten Anymore. 

Plaatje 11 en 13 vind ik zo herkenbaar! Stomme soja saus en een zinnetje dat een glutenvrij product in dezelfde ruimte is gemaakt als een product met gluten, stoor mij ook. Ik sta ook gewoon mijn glutenvrije broodje naast mijn vriend te smeren… Maar ja het zóú kunnen inderdaad, pff…

Heerlijk herkenbaar he! De bewegende plaatjes bij de tekst vind ik echt fantastisch.

In welk plaatje herken jij je het meest?

Ook leuk om te lezen

1 Comment

 1. Hahaha die eerste is zo toepasselijk. De happy dance! Hij blijft leuk, vooral omdat je het altijd doet als je het niet verwacht.

  Humor is belangrijk. Maar ik ben wel van mening dat de humor ergens op moet slaan. Als ze het dieet af doen als onzin of doen alsof wij aanstellers zijn, dan is het voor mij geen humor meer.

  En plaatje 3 is toepasselijk. Oke, geen pretsels, maar geld uiteraard voor elk ander product.

  #6 ook.
  #8 ook.
  Zucht. Geloof dat alles wel van toepassing is :)

Comments are closed.