Eetdagboek: Maart 2014

collage maart
Ook afgelopen maand heb ik weer gesmuld van heel veel glutenvrij lekkers. Ik maakte voor het eerst in mijn leven sushi en ik bezocht de Free From Shop in Apeldoorn.

Dit is nu de derde keer dat ik een eetdagboek bijhoud en tijdens het maken van dit artikel, besef ik me dat ik echt ontzettend lekker eet. Veel zelfgemaakt eten, maar ook fantastisch, lekkere glutenvrije maaltijden door anderen voor mij gemaakt. Ik word helemaal blij van de foto’s, ik hoop jullie ook!

IMG_2866 (800x600)Uit eten met mijn vriend Mees, zijn zus en haar vriend. Het werd sushi bij Nakoyashi in Veenendaal.

IMG_2867 (800x600)Jammie hete gamba’s, hierna moest ik mijn mond wel blussen haha.

IMG_2905 (800x600)Elke maandag eet ik op mijn werk omdat we dan ‘s avonds open zijn, een cateraar komt dan eten brengen, soms doen we een verzoek, vaak bedenkt hij iets lekkers. Dit is stamppot andijvie met spekjes, worst en daarbij een salade met kip. Ik vind stamppot het hele jaar door lekker, maar mijn collega’s niet, dus besloten we dat het stamppotseizoen over is. Thuis blijf ik stamppot gewoon maken, Mees en ik zijn er dol op.

IMG_3058 (800x600)Pasta is favoriet onder mijn collega’s. Onze cateraar kan heerlijke glutenvrije pasta voor mij maken.

IMG_3164 (800x600)Een van mijn favoriete gerechten: risotto. Thuis maak ik ‘m altijd met gehakt, Mees houdt niet zo van kip. Ik vond het lekker deze maaltijd weer eens met kip te eten.

IMG_3230 (800x600)Op verzoek van één van mijn (Surinaamse) collega’s aten we roti, ik had dit nog nooit gegeten. Het smaakte erg goed en vulde enorm. Ik zou dit wel vaker willen eten. Ik ben benieuwd wat we de aankomende maand weer voor lekkere gerechten gaan eten.

IMG_2931 (800x600)Dit gerecht smaakte verrassend goed. Ik kocht de Provençaalse kruiden van Beltane en maakte een roerbakprutje met aardappels en groente, daaroverheen strooide ik lente ui en daarbij speklapjes. Echt lekker!

IMG_3227 (800x600)Weer de Provençaalse kruidenmix van Beltane, maar nu met andere groente en vegetarisch. Omdat een vriend van ons spontaan mee at en ik niet genoeg had van het aardappelprutje, bakte ik voor mezelf Schär ciabatta broodjes af; één met pesto, mozzarella, tomaatjes en pijnboompitjes en één met tosti quick van Remia, mozzarella en raspkaas.

IMG_2934Choco Chip Cookies van Schär. Ik heb het idee dat ik de Pepitas lekkerder vond, of zou mijn smaak op het moment dat ik deze at niet helemaal ok zijn geweest? Wie herkent dit?

IMG_2940 (800x600)Afgelopen maand was ik bij Landal Heideheuvel in Beekbergen (lees hier mijn verslag). Apeldoorn was om de hoek en dus bezocht ik the Free From Shop, echt een aanrader. Ze hebben zo veel glutenvrije producten en ook vers, echt fijn.

IMG_2939 (800x600)Waaronder dit chocoladebroodje, god-de-lijk!

IMG_2943 (800x600)Ook kocht ik vers krenten- en haverbrood bij the Free From Shop.

IMG_2944 (800x600)In Apeldoorn zit een Bagel & Beans, daar at ik deze bagel. De bagel was helaas wat hard, maar het beleg was erg lekker.

IMG_3044 (800x600)Bij ons huisje op Landal, genoot ik in de buitenlucht van wijn, perzikken van Haribo, Toblerone en een Vienetta. 

IMG_3057 (800x600)Ik had nog wat Haverbrood over van ons weekendje weg. Dit toastte ik en daarop geitenkaas, honing en walnoten.

IMG_3073 (800x600)Lekker eten bij ma (zo noem ik mijn schoonmoeder altijd). Zij maakt de lekkerste aardappels, groente en vlees gerechten. Thuis maak ik dat nooit dus vind ik het extra lekker als ik bij haar eet.

IMG_3074 (800x600)Ik was weer in Apeldoorn, vriendin Enid woont daar. We lunchten bij Bagels & Beans en namen allebei onze gezamenlijke favoriete bagel met creamcheese en avocado. Ook dit keer was m’n bagel hard, ik heb ‘m nu nog een keer extra laten opwarmen, maar hierdoor werd ie alleen wat warmer. Jammer, ik hoop dat ze de bagel gaan verbeteren, want bij Bagels & Beans eten vind ik zo gezellig.

IMG_3075 (800x600)‘s Avonds at ik bij Enid friet van Loket 13. Deze friettent in Apeldoorn heeft meerdere prijzen gewonnen en ze garandeerden me dat de patat 100% glutenvrij is. Ik vond de patat erg lekker en het vulde enorm. Helaas was het personeel dat achter het loket stond niet zo snugger, ze hadden de kroket bij de patat ingestopt (wie doet dat nou?). Ik heb de friet gegeten die niet in de buurt was gekomen van de kroket, maar ‘s avonds voelde ik me wel een klein beetje beroerd…

IMG_3110 (450x800)Zelf sushi maken! Een wens van me die eindelijk uitkwam. Marianne ging het ons (schoonzus Amanda die je op de foto ziet en mij) leren en ik vond het beter gaan dan verwacht. Ik kan nog veel leren, maar het begin is er, super leuk.

IMG_3090 (800x600)Tadaa, sushi!

IMG_3091 (800x600)De tofu zakjes (die bruine dingen) vond ik echt super lekker. Marianne had alle ingrediënten glutenvrij gehaald en we hebben gesmuld.

IMG_3183 (800x600)Afgelopen maand maakte ik weer een aantal keer één van mijn favoriete lunchsalades; tomaat, mozzarella, avocado salade.

IMG_3195 (800x800)Friet en glutenvrije frikandellen speciaal halen bij Lekkerrr in Amersfoort, Emiclaer. Deze Kwalitaria zit om de hoek van Mees zijn zwager, lekker makkelijk.

IMG_3212 (800x600)Dit was zó ontzettend lekker! Afgelopen maand had ik het vrijgezellenfeest van vriendin Daphne. We genoten van een dinnershow in Amsterdam. Dit was het toetje. Een bolletje bosvruchtenijs op een stokje omhult met witte chocola. Daarnaast een jam-achtig goedje en een jelly ding, puur genot! De rest van het eten was ook super lekker, maar dit toetje spande de kroon.

IMG_3241 (800x600)Kaaspannenkoeken gemaakt met het meel van glutenfreewebshop.com, ik heb andere hoeveelheden aangehouden en olie toegevoegd. Ze smaakten erg goed, maar het bakken blijf ik lastig vinden, het beslag ‘glijdt’ door m’n pan als die te heet wordt. Dan valt de pannenkoek uit elkaar of wordt ie noodgedwongen heel klein.

IMG_3247 (800x600)Pizza! De Semper bodems zijn nog steeds mijn favoriet. Mijn favo beleg van dit moment is geitenkaas met rode ui, zo lekker zoet, zacht en knapperig samen.

IMG_3251 (800x600)Dit doe ik normaal nooit, ik neem altijd eten mee van huis, maar ik kocht als lunch een salade bij Albert Heijn. Het werd de Boerensalade. Veel lunchsalades van Albert Heijn zijn glutenvrij, ook de dressing. Lekker makkelijk als je, net zoals ik, een keer geen zin hebt eten van huis mee te nemen.

IMG_3252 (800x600)Dit is hoe ik mijn nasi het liefst eet. Met gehakt én spekjes, veel groente, een gebakken eitje, de saté saus van Albert Heijn en Casave crackers. Glutenvrije nasi kruiden (zonder e-nummers) kocht ik bij Eko Plaza. Voor deze maaltijd kan je me serieus ‘s nachts wakker maken.

IMG_3277 (800x800)Gourmetten bij mijn pa en Anneke. Dit was het laatste etentje bij hen in Veenendaal, ze moeten verhuizen :(. Het was super gezellig en Anneke had weer ontzettend haar best gedaan om alles glutenvrij voor mij te maken. 

IMG_3320 (800x599)Tot slot, aardbeitjes! Wat was het lekker weer he afgelopen maand. Voor mij symboliseren aardbeien een beetje de zomer. Samen met vriendin Idwer at ik deze schaal aardbeien op terwijl we genoten van de warmte en zon op ons balkon.

Hoe was jullie maand? Nog fijne glutenvrije ontdekkingen gedaan?

Ook leuk om te lezen

10 Comments

 1. Jeetje meis, wat ziet het er weer heerlijk uit. Bedankt dat je dit weer wilde delen met ons.

 2. Jummie! Ziet er lekker uit allemaal.

  Over de pannenkoeken. Al een de mix van Zizo geprobeerd? Dat merk hebben ze bij onze natuurwinkel en daar bak ik heerlijke pannenkoeken mee. Wij thuis eten ze allemaal omdat ze niet veel anders smaken dan “echte” pannenkoeken. Mijn man vind ze heerlijk. Wel in roomboter bakken ;-)

 3. Oh de tofuzakjes kunnen wel? Ik had juist begrepen van niet, maar dat is goed nieuws want die zijn echt lekker…. Maar waar koop je die??? :)

  • Miss Glutenvrij

   Ja ze zijn super lekker! Marianne had ze gekocht bij de toko geloof ik.

 4. Ziet er lekker uit allemaal!

  Wat betreft de Choco Chip Cookies van Schär, ik had precies hetzelfde! Ik vond de Pepitas ook lekkerder.. dacht eerst ook dat het aan mij lag maar niet dus!

  • Miss Glutenvrij

   Aan jij hebt dus hetzelfde haha. Jammer want Pepitas waren zo lekker!

 5. Wat ziet alles er heerlijk uit! Heb je het recept van de nasi voor mij? Ziet er zo goed uit! Bedankt alvast

  • Miss Glutenvrij

   Ik zal binnenkort een artikel maken over hoe ik mijn nasi maak.

 6. Hoi
  Ik heb laatst met mijn dochter, bij bagels en beans in Enschede gegeten.
  Daar waren de bagels heerlijk!!!

 7. Ziet er lekker uit, ik krijg er trek van! Superleuk, die Free From Shop, jammer dat Apeldoorn niet om de hoek zit.

Geef een reactie