Recepten Taart & Gebak

Glutenvrije Paas Cupcakes

Op zoek naar een zoete glutenvrije versnapering voor Pasen? Ik maakte Paas Cupcakes met chocoladesmaak, heerlijk zoete botercrème en als extra traktatie een paaseitje.

Met Pasen mag er weer lekker gegeten worden! Ik ben dol op paaseitjes en op cupcakes, dus maakte ik Paas Cupcakes.

Ingrediënten (voor 12 cupcakes)

 • 115 gram Schär mix C
 • 25 gram cacao poeder
 • 50 gram zachte roomboter
 • 115 gram donkerbruine basterdsuiker
 • 3 eieren
 • 125 ml zure room
 • 12 paaseitjes wit
 • 12 paaseitjes bruin

IMG_0001 (800x533)

 1. IMG_0006 (800x533)Verwarm de oven voor op 150 graden en vul de cupcake bakvorm met papieren vormpjes. Ik geef de voorkeur aan de vormpjes van Hema, die passen precies en ze plakken niet aan het cakeje.
 2. Leg de paaseitjes 10 minuten in de vriezer, zo blijven ze heel in de oven.
 3. Mix alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg de eieren en zure room toe en mix alles met de mixer tot een egale substantie.
 4. Verdeel het beslag over de vormpjes en druk 6 witte en 6 bruine eitjes in het beslag.
 5. Zet de muffins 25 minuten in de oven.
 6. IMG_0013 (800x533)Even laten afkoelen op een bakrooster.

Ingrediënten voor de botercrème

 • 3 eiwitten
 • 225 gram fijne kristalsuiker
 • 300 gram ongezouten roomboter in stukjes
 • Snufje zout
 • Zakje vanillesuiker

IMG_0007 (800x533)

 1. IMG_0011 (800x533)Doe de suiker, zout en de eieren in een hittebestendige kom en zet die boven op een pan met kokend water zodat de suiker smelt. Pas op dat het water de kom niet raakt. Ik moest even improviseren met wat ik in huis had. Mijn eerste poging mislukte omdat er water tegen de kom kwam, zet je kom (of schaal zoals ik) dus hoog op de pan met kokend water.
 2. IMG_0012 (800x533)Wanneer de suiker is opgelost, mix je het met een mixer tot een dikke merengue-achtige substantie ontstaat, blijf kloppen tot de eiwitten op kamertemperatuur zijn, dit kun je voelen aan de buitenkant van de kom.
 3. IMG_0014 (800x533)Voeg langzaamaan de in blokjes gesneden roomboter toe, wacht elke keer tot de boter is opgenomen door de eiwitten. Voeg dan de vanillesuiker toe.
 4. IMG_0016 (800x533)Spuit met een spuitzak de boter creme van buiten naar binnen op de cupcake en druk er een paaseitje in. 

Zijn het geen beauty’s?! Ik was best een beetje trots op mijn creatie en ze smaken god-de-lijk! Vooral van de botercrème kon ik maar geen genoeg krijgen. Ik heb de cupcakes aan iedereen in mijn omgeving uitgedeeld en we hebben gesmuld.

Ga jij nog een lekker glutenvrij paasrecept maken?

9 Comments Add New Comment

 1. June says:

  hoi!
  Ik kan zelf ook niet tegen gluten en helaas ook niet tegen lactose :( ( daarom ben ik heel blij dat de roomboter niet uit roomkaas bestaat, want boter mag ik wel! ) Maar ik hou heel veel van bakken en probeer dus veel glutenvrije dingen uit. Ik heb dus ook dit bloem in huis, maareke keer als ik het gebruik en ik proef het daarna is het helemaal niet lekker. Heb je mischien een tip voor dit soort bloem of iets anders? Alvast bedankt!

 2. Sophie says:

  Heel leuk! Ik wilde het voor een stagekindje van mij maken. Ik zou alleen niet weten waar je de Schär mix C kunt kopen?

  Alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *